ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Ά.Τριφούνοβιτς: "Ετοιμοι για όλες τις προκλήσεις"

Ετοιμο για τις προκλήσεις της φετινής σεζόν σε Α1 και Ευρωλίγκα χαρακτήρισε τον Πανιώνιο On Telecoms ο προπονητής της ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς ο οποίος έδωσε το παρόν μαζί με τον αρχηγό Γιάννη Γιαννούλη στην κοινή συνέντευξη Τύπου των 14 προπονητών και των 14 αρχηγών των ομάδων τη Α1 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ.Τριφούνοβιτς ο οποίος πήρε το λόγο τρίτος μετά τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Παναγιώτη Γιαννάκη δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Στόχος της ομάδας παραμένει η κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 και η συμμετοχή και πάλι στην Ευρωλίγκα».

Ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Γιαννούλης από την πλευρά του, δήλωσε: «Στόχος του Πανιώνιος On Telecoms είναι και πάλι η 3η θέση και η έξοδος στην Ευρωλίγκα. Μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Στο τέλος της σεζόν θα έχουμε γεμίσει εμπειρίες ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες προκλήσεις». Μετά το τέλος της παρουσίασης και των πρώτων δηλώσεων των προπονητών των 14 ομάδων της Α1, κάθε τεχνικός τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Ο κ.Τριφούνοβιτς δήλωσε σχετικά…

* Για την πρόοδο της ομάδας μετά το τέλος του τουρνουά «Ανδρέας Βαρίκας» μέχρι και σήμερα λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της.

- "Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος όμως πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Το μυστικό είναι να γίνουμε πιο δυνατοί και πνευματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν. Είναι πολύ δύσκολο αλλά συνάμα και σημαντικό να πετύχουμε να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά στη συνεχή εναλλαγή συναισθημάτων από τα ματς της Ευρωλίγκα μεσοβδόμαδα στα ματς της Α1 το Σαββατοκύριακο. Στόχος μας είναι να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση των αντιπάλων όπου και αν αγωνιζόμαστε".

* Για την επιθετική λειτουργία της ομάδας αυτή την περίοδο σε σχέση με τις εμφανίσεις της στο τουρνουά «Ανδρέας Βαρίκας»


- "Για την αφομοίωση των επιθετικών συστημάτων και για την απόκτηση αυτοματισμών στην επίθεση χρειαζόμαστε σίγουρα χρόνο. Ηταν αρνητικό για εμάς ότι στην προετοιμασία δεν είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας ενώ αντιμετωπίσαμε και αρκετά μικροπροβλήματα τραυματισμών όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά στην περίοδο της προετοιμασίας και ίσως γι’αυτούς τους λόγους δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο. Πάντως μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι και θεωρώ ότι αυτή την εποχή βρισκόμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε".

* Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη


- "Κατ’ αρχήν θέλω να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τη μετακίνηση του αγώνα από το Σάββατο στην Τετάρτη κάτι που δεν ήταν σωστό να γίνει. Ξέρω ότι το ματς αυτό θα γίνει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες αφού ο ΠΑΟΚ φέτος με νέα διοίκηση, νέο προπονητή και ομάδα έχει υψηλές προσδοκίες στο πρωτάθλημα. Πιθανώς η ατμόσφαιρα να είναι καυτή αλλά και δύσκολη για τον ΠΑΟΚ λόγω αυτών των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί αφού οι παίκτες της ομάδας θα θελήσουν να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες του κόσμου. Θεωρώ πως αν είμαστε όλοι στην ομάδα συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί και στα 40 λεπτά θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

* Για την πρόοδο της ενσωμάτωσης των Τσβέτκοβιτς και Νίκολιτς που ξεκίνησαν καθυστερημένα την προετοιμασία λόγω υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους.


- "Πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες και χαρακτηρες. Ο Τσβέτκοβιτς είναι νεαρός και φιλόδοξος. Δεν κουράσθηκε από τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με τη Σερβία, αντίθετα απέκτησε ένα έξτρα κίνητρο προκειμένου να γίνει μόνιμο στέλεχος της ομάδας. Θέλει πάρα πολύ να αγωνισθεί σε υψηλό επίπεδο όπως αυτό της Ευρωλίγκα. Ο Νίκολιτς είναι διαφορετική περίπτωση. Πιο έμπειρος, πιο σταθερός. Και για αυτόν η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση ήταν μεγάλη τιμή. Ο Γκόραν ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συμπαίκτες του από πλευράς προπόνησης".

* Για την πρόκληση της Ευρωλίγκα.


- "Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τα ματς της Ευρωλίγκα αφού μέχρι τότε μας περιμένουν δύο αγώνες στην Α1. Πάντως, μιλώντας γενικά, για να μπορέσουμε να σταθούμε σε ένα γκρουπ σαν το δικό μας με τόσο δυνατές, καλές και ιστορικές ομάδες θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Φέτος η Ευρωλίγκα είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη σεζόν αφού δεν είναι υπερβολή να αναφέρω ότι 14 από τις 24 ομάδες με δηλώσεις προπονητών, παικτών ή παραγόντων τους έχουν στόχο την πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Εμείς θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

* Για τη «χημεία» της ομάδας που έχει 7 παίκτες από την περσινή σεζόν και άλλους τόσους καινούργιους παίκτες.


- "Η χημεία σε μία ομάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορεί να διαλύσει μια ομάδα αν δεν είναι καλή αλλά και να την κάνει παντοδύναμη. Όταν ήρθα στον Πανιώνιο On Telecoms σκοπός της διοίκησης και δικός μου ήταν να μείνουν όσο περισσότεροι παίκτες μπορούσαμε από την περσινή σεζόν γιατί αυτοί πήγαν την ομάδα στην Ευρωλίγκα και άξιζαν να παίζουν σε αυτή. Πήραμε αρκετά νέα πρόσωπα και δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χημεία της ομάδας, όμως δεν με ανησυχεί αυτό αφού θεωρώ ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει."

Δεν υπάρχουν σχόλια: