ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

"Λολαθήκαμε"... εντελώς!!!

Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Αλβαρο Ρεκόμπα και του Φαμπιάν Εστογιανόφ στη Νέα Σμύρνη ήταν απόλυτα πετυχημένη. Οι δυο Ουρουγουανοί ήταν, δικαιολογημένα, τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα. Ο «Κινέζος» «σέρβιρε» δυο γκολ, ο «Λόλο» έκανε άνω κάτω την άμυνα του Αρη και ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Αρη παρά το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο σκορ από το δεύτερο, μόλις, λεπτό του αγώνα. Ο Εβαλντ Λίνεν ρίσκαρε καθώς έριξε στην αρχική ενδεκάδα μια «καθαρά» επιθετική ομάδα και με ένα σύστημα 4-2-3-1, προκιεμένου να χωρέσει στην ίδια 11άδα τους Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Ντελούρα και Χούτο. Το γκολ του Χαβίτο όμως άλλαξε πολύ νωρίς τους... κανόνες του αγώνες καθώς από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να «κυνηγάνε» το αποτέλεσμα. Ο Ρεκόμπα έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τη κλάσή του, αλλά αυτός που «έκλεψε» την παράσταση ήταν ο Εστογανόφ. Ο έτερος Ουρουγουανός μπορεί να μην έχει το μεγάλο όνομα του «Κινέζου» όμως χθες ξεδίπλωσε στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης το ταλέντό του και έδειξε ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική μονάδα για τους «κυανέρυθρους». Και όλα αυτά τι στιγμή που ο Εστογιάνοφ τραυματίσθηκε στη προπόνηση της Πέμπτης και το Σάββατο το όνομά του δεν υπήρχε στην αποστολή του Πανιωνίου! Ομως όχι απλά έπαιξε αλλά ήταν και ο κορυφαίος του Πανιωνίου.

Ο Αρης ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, στη συνέχεια έκλεισε με πολύ σωστό τρόπο τους διαδρόμους και έτσι οι όποιες προσπάθειες των Ρεκόμπα, Εστογιανόφ δεν έβρισκαν αποτέλεσμα με δεδομένο ότι ο Λάμπρος Χούτος ήταν σε πολύ «κακή» μέρα χθες. Μάλιστα οι «κίτρινοι» στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνοι. Ετσι ο αγώνας «κυλούσε» με τον Αρη μπροστά στο σκορ. Κομβικό σημείο η φάση στο 62’. Ο Κόκε έβγαλε μόνο του το Χαβίτο.Ο ισπανός δεν πέτυχε το 0-2 και τρία λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Ρεκόμπα ο Μανιάτης με πλασέ ισοφάρισε το ματς. Αυτό το γκολ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη ψυχολογία των γηπεδούχων και στο 77ο λεπτό ο Αλβαρο Ρεκόμπα έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Με μια μπαλιά «πάρε βάλε» έβγαλε τον Αντερσον στη πλάτη της άμυνας του Αρη. Ο Βραζιλιάνος έκανε άψογο πλασέ, «νίκησε» τον Κέλεμεν «γράφοντας το 2-1 για τον Πανιώνιο. Στα λεπτα που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά, άντεξαν στη πίεση των παικτών του Αρη κια έτσι πήραν τη πρώτη τους, εντός έδρας, νίκη.

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ρεκόμπα, Κουτσόπουλος , Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ (82' Τζαβέλλας), Ντελούρα (59' Άντερσον), Κοντοές, Λάνγκαμπ, Χούτος (74' Λουρένσο)

Ικανοποιημένος Λίνεν

«Είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε το ματς», υπογράμμισε ο Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Ηταν δύσκολο να διασπάσουμε αυτή την αμυντική λειτουργία του Αρη. Ο αγώνας άρχισε άσχημα, είμασταν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και ήταν πιο εύκολο για τον Αρη να παίξει με αντεπιθέσεις. Στη συνέχεια είχαμε αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε με τους Χούτο, Ντελούρα, Εστογιανόφ. Στη συνέχεια είμασταν τυχεροί που δεν σκόραρε ο Χαβίτο στο 63’. Από το 65 μέχρι το 80 παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ισοφαρίσαμε με τον Μανιάτη και πετύχαμε το 2-1 με τον Αντερσον».

Ρεκόμπα: "Μπορούμε μεγάλα πράγματα"

Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Πανιώνιο, στον αγώνα με τον Άρη, τόνισε σε δηλώσεις λίγο μετά την πρώτη νίκη της ομάδας του, πως "μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα" Ο Αλβάρο Ρεκόμπα, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τα χρώματα του Πανιωνίου, αφού "σέρβιρε" περισσότερα από τα δύο τέρματα που πέτυχαν οι συμπαίκτες του, δήλωσε λίγα λεπτά μετά τη νίκη: "Δεχτήκαμε το γκολ πολύ νωρίς αλλά καταφέραμε να το γυρίσουμε με καλό ποδόσφαιρο και έτσι νικήσαμε. Η ομάδα είναι πλήρης και μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Θα κάνουμε το καλύτερο για τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά βοηθήσαμε μαζί με τον Εστογιανόφ και νομίζω ότι θα πάμε καλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: