ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη (96-90) επί της Κίμκι

Την έβδομη νίκη του σε δέκα φιλικά πέτυχε ο Πανιώνιος On Telecoms επί της γνωστής ρωσικής Κίμκι Μόσχας με 96-90. Οι κυανέρυθροι έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και με όπλο την άμυνα ειδικά στην τρίτη περίοδο επικράτησαν της ρωσικής ομάδας η οποία το καλοκαίρι δαπάνησε σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ για να εντάξει στη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Ντελφίνο, ο Γκαρμπαχόσα, ο ΜακΚάρτι, ο Μουαζό και ο Παλάσιο.
Στην πρώτη περίοδο η Κίμκι ξεκίνησε πιο επιθετικά και με τα τρίποντα του Πονκρασόβ προηγήθηκε με 16-11 αλλά η αντίδραση των κυανέρυθρων ήταν άμεση. Με μπαράζ από τρίποντα των Τσβέτκοβιτς, Νίκολιτς, Μάιλς και Ραίτσεβιτς ο Πανιώνιος On Telecoms αφού μείωσε σε 16-18 έτρεξε ένα συνολικό σερί 10-3 και προσπέρασε 21-19 στο 7ο λεπτό για να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 6 πόντους (30-24) από τρίποντο με τη λήξη του Ααρον Μάιλς.

Η ομάδα του Αλεκσάνταρ Τριφούοβιτς με τέσσερις σερί πόντους του Τσβέτκοβιτς από αντιαθλητικό φάουλ του Γκαρμπαχόσα ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (34-24) στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου αλλά από εκείνο το σημείο η Κίμκι έχοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις με τους ΜακΚάρτι, Πονκρασόβ και Λάμπε "απάντησε" με εντυπωσιακό σερί 16-3 και προηγήθηκε 40-37 στο 15ο λεπτό. Ομως ο Λόνι Μπάξτερ ήταν αυτός που με απανωτά καρφώματα έβαλε ξανά τον Πανιώνιος On Telecoms στο παιχνίδι για να γίνει το προσπέρασμα με 43-41 και λίγο αργότερα το 46-43 με τρίποντο του Νίκολιτς και να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες ισόπαλες 46-46.
Στην τρίτη περίοδο η άμυνα του Πανιώνιος On Telecoms ήταν αυτή που καθόρισε τον ρυθμό του αγώνα. Με πρωταγωνιστή τον Ααρον Μάιλς ο οποίος έκανε απανωτά κλεψίματα και καλάθια των Τσβέτκοβιτς και Ραίτσεβιτς οι κυανέρυθροι άρχισαν να ανεβάζουν ξανά τη διαφορά υπέρ τους ξεφεύγοντας με 11 πόντους (72-61) στο 27ο λεπτό για να λήξει το 30λεπτο με τον Πανιώνιο On Telecoms στο +10 (79-69) από πέντε συνεχόμενους πόντους του Ιβάν Ζορόσκι.
Στην τέταρτη περίοδο ο Πανιώνιος On Telecoms κράτησε τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους μέχρι τα μισά της αλλά στη συνέχεια η Κίμκι με καλάθια του ΜακΚάρτι και του Γκαρμπαχόσα άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά για να πλησιάσει στους 3 πόντους (93-90) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ομως ένα καθοριστικό ριμπάουντ του Μπάξτερ και δικό του γκολ-φάουλ έκανε το 96-90 ένα λεπτό πριν τη λήξη, σκορ που ήταν και το τελικό.
Τα δεκάλεπτα: 30-24, 46-46, 79-69, 96-90

* Εκτός αγώνα έμεινε ο Γιάννης Γιαννούλης ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και δεν αγωνίσθηκε για προληπτικούς λόγους, αλλά και ο Μάκης Δρελιώζης επίσης λόγω ενός μικροπροβλήματος στη γάμπα.

* Επόμενος προγραμματισμένος και τελευταίος για την περίοδο της προετοιμασίας, φιλικός αγώνας για τον Πανιώνιο On Telecoms την προσεχή Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Ελληνικού, κεκλεισμένων των θυρών με αντίπαλο το Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: