ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

"Πάνθηρες" στη... ζιούγκλα των Πατησίων

Με ψυχή χιλίων Πανθήρων οι παίκτες του Τριφούνοβιτς πέρασαν νικηφόρα από τη... ζούγκλα των Πατησίων, νικώντας και την αεκ και τους διαιτητές (Μαστραφτσή, Πηλοίδη, Πανταζή) με 85-87, αποδεικνύοντας ότι δεν μασάνε από δήθεν "καυτές" έδρες (εξάλου νίκησαν και στην Πυλαία...) και έστειλαν μήνυμα ότι και στο μπάσκετ φτιάχνετε ομάδα που θα κάνει περήφανους όλους τους Πανιώνιους!

Το http://www.sport-fm.gr/ γράφει για το ματς: Η ΑΕΚ με τους περίπου 1.500 φιλάθλους της να δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα στο κλειστό των Πατησίων ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και με όπλο τον Τρέβον Μπράιαντ κατάφερε να προηγηθεί με 7-2 και 10-4. Οι «κυανέρυθροι» με επιθετική αιχμή τον Γιάννη Καλαμπόκη κατάφεραν να αντεπιτεθούν και με έξι συνεχείς πόντους του 30χρονου σούτινγκ γκαρντ πέρασαν μπροστά με 14-16. Η «Ένωση» όμως είχε τις απαντήσεις και με τον Νίκο Χατζή να ευστοχεί με την εκπνοή έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 18-16. Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε για τους γηπεδούχους εξίσου καλά με το πρώτο. Ένα σερί 8-0 με δύο τρίποντα από Χατζή και Τόμπσον κι ένα καλάθι του Μπράιαντ έφεραν το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη στο 26-19. Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και ισοφάρισαν σε 32-32. Ο Ίστβαν Νέμεθ με τρίποντο έδωσε και πάλι προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους», αλλά το ημίχρονο έκλεισε με πέντε συνεχείς πόντους του Βασίλη Ξανθόπουλου που έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με 35-38. Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ με δύο γκολ-φάουλ του Περικλή Δορκοφίκη προηγήθηκε με 44-40, αλλά η αφύπνιση του Άαρον Μάιλς έδωσε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να περάσει με ένα 7-0 με 44-47. Ο Ντι Τζέι Τόμπσον με τρίποντο ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 49-49, αλλά ο Βασίλης Ξανθόπουλος σκοράροντας και πάλι με την εκπνοή του δεκαλέπτου έφερε το σύλλογο της Νέας Σμύρνης μπροστά με 49-52. Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική σε εξέλιξη.
Με τρίποντα των Χατζή και Νέμεθ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 55-54, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα 5-0 και προσπέρασαν με 55-59. Ο Άαρον Μάιλς πήρε τον Πανιώνιο στις πλάτες του και με συνεχή σουτ από μέση απόσταση τον κρατούσε στην πρωτοπορία (60-65 τρία λεπτά πριν το τέλος). Η «Ένωση» όμως δεν είχε παραδοθεί ακόμη. Ο Παπανικολάου και ο Τόμπσον πυροβόλησαν από τα 6,25 μειώνοντας στο -2 (65-67), ενώ στην επόμενη επίθεση ο Τσβέτκοβιτς δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και ο Χατζής με δύο βολές έφερε το ματς στα ίσα (67-67). Ο Καλαμπόκης με δύο βολές έφερε ξανά μπροστά την ομάδα του με 67-69, αλλά ο Παπανικολάου με τρίποντο ξεσήκωσε τις εξέδρες φέρνοντας την ΑΕΚ στο 70-69 στα 41’’ πριν το φινάλε. Ο Μάιλς με δύο βολές έγραψε το 70-71 και στην επόμενη επίθεση από ασίστ του Νέμεθ ο Δορκοφίκης διαμόρφωσε το 72-71, 16’’ πριν το τέλος.
Ο Μάιλς αστόχησε σε σουτ με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται (μάλλον ορθώς) για φάουλ και ο Τόμπσον με 1/2 βολές έφερε την ΑΕΚ στο 73-71. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα και στα 6,7’’ που είχε στη διάθεσή του ο Πανιώνιος, ο Καλαμπόκης κέρδισε φάουλ από τον Χατζή, με τους γηπεδούχους αυτή τη φορά (δικαιολογημένα) να φωνάζουν πως αυτό έγινε εκπρόθεσμα.
Με «κρύο αίμα» ο πρώην άσος της «Ένωσης» ευστόχησε και στις δύο βολές σε νεκρό χρόνο και έστειλε το ματς στην παράταση. Μετά τη δεύτερη βολή του αντέδρασε απαντώντας στην εξέδρα με αποτέλεσμα να πέσουν αντικείμενα στο παρκέ. Η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει ένσταση με τη λήξη της αναμέτρησης. Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Πανιώνιος μπήκε πιο συγκεντρωμένος στον αγώνα και με αιχμή τον Κένταλ προηγήθηκε με 75-80. Ο Νίκος Χατζής με συνεχείς πόντους κρατούσε ζωντανή την ΑΕΚ (78-80), αλλά ο Καναδός πάουερ φόργουορντ με ένα ακόμη καλάθι έφερε την ομάδα του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς στο +4 (78-82). Μία βολή του Παπανικολάου και δύο του Χατζή έφεραν τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής, 81-82, 33’’ πριν το φινάλε και της παράτασης. Το παιχνίδι πήγε στη ρώσικη ρουλέτα των βολών, με τον Πανιώνιο να παίρνει τη νίκη χάρη σε λέι απ του Καλαμπόκη με την εκπνοή.
Tα δεκάλεπτα:18-16, 38-35, 49-52, 73-73(κ.α.), 85-87
Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 8(1), Τσβέτκοβιτς 7(1), Νίκολιτς 3(1), Γεωργαλής, Καλαμπόκης 25(3), Μάιλς 13, Ραΐτσεβιτς 12(2), Μπάξτερ 8, Κένταλ 11.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10 ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΚΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: