ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Πίσω απ’ το θρίαμβο (λίγα λόγια για όλους εμάς...)

Ολοι οι Πανιώνιοι ζούμε μοναδικές στιγμές περηφάνιας. Την Πέμπτη το απόγευμα τα παιδιά του Εβαλντ Λίνεν «έγραψαν» μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Το να νικάς (παίζοντας και πολύ καλό ποδόσφαιρο...) εκτός έδρας την κυπελλούχο Γαλλίας μόνο μικρό, ποδοσφαιρικά, πράγμα δεν είναι. Και όμως ο Λίνεν έχει δημιουργήσει μια ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλους τους αντιπάλους. Το έδειξε στα πρόσφατα φιλικά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το έδειξε και στη Γαλλία. Νικήσαμε 2-0, αλλά θέλουμε ακόμα έναν αγώνα για να προκριθούμε. Τώρα λοιπόν στις καλές και γιορτινές στιγμές πρέπει να αναλογιστούμε τι κάνουμε εμείς γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτή την αναγεννητική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Πόσο βοηθάμε αυτούς που βοηθάνε το σύλλογο. Θέλουμε ομάδα ανταγωνιστική, θέλουμε να μείνουν στην ομάδα ο Σπυρόπουλος, ο Μάκος, ο Μανιάτης, θέλουμε καινούργιο, σύγχρονο γήπεδο. Καλά κάνουμε και το θέλουμε. Πρώτος ο Τσακίρης έχει το όραμα, τη τρέλα, την αγάπη για τον σύλλογο. Το αποδεικνύει καθημερινά. Με κόπο και χρήμα. Εμείς τι κάνουμε; Εμείς ο κόσμος του Πανιωνίου. Ο κόσμος που λαχταρούσε να δει κάποτε τον Πανιώνιο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ!

Δυστυχώς οι περισσότεροι αγαπάμε τον Πανιώνιο εκ του ασφαλούς, τσάμπα δηλαδή. Ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο (το λένε φίλοι και «εχθροί»), πήρε με το σπαθί του το εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και όμως μόλις 660 εισιτήρια διαρκείας έχουν πουληθεί. Ναι, ναι 660. Που να πάει έτσι η ομάδα; Ρίξτε μια ματιά πόσα διαρκείας έχει πουλήσει ο Αρης, ο ΠΑΟΚ, ακόμα και ο Ηρακλής. Δεν μιλάω για την ΑΕΚ. Συγγνώμη αδέρφια αλλά 660 διαρκείας έχει πουλήσει και η Βέροια. Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα διαρκείας. Ξέρετε πόσα εισιτήρια αγόρασαν οι Πανιώνιοι για το τουρνουά των πυρόπληκτων της Λεωφόρου; 50 από τα 500 που πήρε η ΠΑΕ. Ναι σωστά διαβάσατε πενήντα. Τόσο ευαίσθητοι είμαστε; Εμείς που εκπροσωπούμε την προσφυγιά, τις χαμένες πατρίδες πήραμε 50 εισιτήρια. Είναι θλιβερό για να μην πω ότι είναι ντροπή μας.

Η μεγάλη νίκη στη Γαλλία και η διαγραφόμενη πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ανασυγκρότηση και οργανωτική... αντεπίθεση. Η ΠΑΕ να κάνει από τη πλευρά της ότι μπορεί, αλλά κυρίως πρέπει οι φίλαθλοι οργανωμένοι («Πάνθηρες», Λέσχη Φίλων) και ανένταχτοι να αναλάβουν δράση. Να βάλουμε στόχο τουλάχιστον τα 2000 εισιτήρια διαρκείας. Είναι νούμερο «σεμνό» και «ταπεινό». Δηλαδή θέλουμε άλλους 1340 Πανιώνιους στη παρέα μας. Ας αφήσουμε τα λόγια και ο καθένας από τη μεριά του ας κάνει αυτό που μπορεί. Οτι μπορεί! Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Με «όπλο» την Ευρώπη, με «όπλο» τον Εβαλντ Λίνεν, με «όπλο» την υγεία που εκπέμπει ο σύλλογος να φέρουμε κι’ άλλους Πανιώνιους στη παρέα μας. Να τους πείσουμε ότι αξίζει να στηρίξουν την αναγεννητική προσπάθεια. Εξάλλου όσοι έχουν μάτια βλέπουν τη διαφορά του τωρινού Πανιώνιου από τα προηγούμενα χρόνια.


Εν κατακλείδι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η παρουσία του Κων. Τσακίρη στον σύλλογο δεν είναι «θείο δώρο». Είναι μια μοναδική ευκαιρία γιατί μπαίνουν στέρεες και υγιείς βάσεις ώστε το οικοδόμημα που λέγεται Πανιώνιος (όλος ο Πανιώνιος...) να πορευθεί με αξιοπρέπεια και ήθος. Ο Τσακίρης δεν είναι Κοσκωτάς. Ο Τσακίρης δεν είναι ο θείος από την Αμερική. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα για τον Πανιώνιο που όλοι αγαπάμε... Ας αφήσουμε τα λόγια, ας κάνουμε έργα να μην χαθεί ούτε μια μέρα. Ας αποδείξουμε και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για τον σύλλογο.


Υ.Γ. Για να μην γράψω ότι κανένας από τους 1200 Πανιώνιους που βρέθηκαν στο γήπεδο το απόγευμα της Πέμπτης και είδαν «ζωντανό» το ματς δεν αναρωτήθηκε ποιος (και πόσο...) πλήρωσε και είδαν το ματς.


Υ.Γ. 2: Για να προλάβω μερικούς "καλοθελητές". Το κείμενο δεν είναι ούτε "γκρίνια", ούτε "καθοδήγηση", ούτε "υπόδειξη". Είναι αγωνία και ανάγκη να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.


Μ. Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: