ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Πανιωνάρα νίκη και στο μπάσκετ

Μεγάλη νίκη, με 72-70 στη παράταση, πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Ιστορικού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη κούραση από το ματς με τη Ρεάλ και να νικήσουν και τον Πανελλήνιο. Μπράβο τους!

Το φιλμ του ματς

Με τον πρώην "κυανέρυθρο" Νιούλεϊ να σκοράρει τους πρώτους 5 πόντους του αγώνα και ακόμα ένα καλάθι από τον Γκράντι, ο Πανελλήνιος πέρασε με 0-7 στο ξεκίνημα αναγκάζοντας τον Τριφούνοβιτς να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ για να "ξυπνήσει" τους παίκτες του που μάλλον σκέφτονταν ακόμα τη... Ρεάλ.

Η είσοδος του Δήμου Ντικούδη άλλαξε τα δεδομένα για τον Πανιώνιο αφού με την ενέργεια που έδωσε έβαλε και πάλι την ομάδα του στο ματς. Η διαφορά άρχισε να "ροκανίζεται" και παρά τις σύνθετες άμυνες που χρησιμοποίησε ο Ζούρος να πέφτει στο καλάθι (15-17 από 6-13) πριν ολοκληρωθεί η περίοδος με σκορ 15-19.

Παρά το γεγονός ότι οι "κυανέρυθροι" έμειναν πολύ κοντά στο σκορ χάρη και στους πόντους των Ντικούδη - Μάιλς, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του ματς. Με τους Καλαϊτζή και Παπαμακάριο να αποτελούν "κλειδιά" και τον Γκράντι απόλυτο άρχοντα στο σκοράρισμα (τελείωσε με 16 πόντους το ημίχρονο) η διαφορά άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει και πάλι.

Αρχικά πήγε στο 19-24 και όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου στον πόντο (28-29 με τον Ντικούδη), ένα ξέσπασμα των "Ολυμπιονικών" έκανε το σκορ 28-35 για να τελειώσει έτσι το ημίχρονο.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη ο Πανελλήνιος μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με τον Παπαμακάριο να είναι συνεπέστατος και στην επίθεση διατήρησε το προβάδισμά του σε επίπεδα 6 - 8 πόντων. Με τους Ντικούδη και Μπάξτερ προσπάθησε να "χτυπήσει" ο Πανιώνιος στη συνέχεια αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν ανίκητοι και έφτασαν ως το +10 (42-52). Το ευτυχές για τους "κυανέρυθρους" ήταν ότι απάντησαν με ένα σερί 6-0 (κυρίως με βολές) κλείνοντας μαζί με το δεκάλεπτο και την... ψαλίδα (48-52).

Χάρη σε 6 συνεχόμενους πόντους του Μάιλς και όβερ-πλέι στον Γκράντι ο Πανιώνιος κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου με 54-52. Ο Νιούλεϊ ήταν αυτός που σημείωσε καλάθι για τον Πανελλήνιο μετά από 5 λεπτά ανομβρίας για να γίνει το 54-55. Ακολούθησε ένα "θρίλερ" με τον Πανιώνιο να προσπερνάει σχεδόν τρία λεπτά πριν το τέλος με 60-58 (τρίποντο Καλαμπόκη) και στη συνέχεια με 62-58 με τον ασταμάτητο στην τελευταία περίοδο Μάιλς.

Ο Πανελλήνιος δεν παραδόθηκε και κατάφερε να κάνει σερί 0-4. Ο Καλαϊτζής με 1/2 βολές έκανε το 62-62 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και στη συνέχεια μοιραίος ήταν ο Δήμος Ντικούδης ο οποίος αστόχησε σε δύο βολές και σε ένα τρίποντο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι με ένα... αεροπλανικό του Μάιλς προηγήθηκαν με 69-66 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν. Ο ίδιος ευστόχησε σε ακόμα δύο με 16 δευτερόλεπτα να απομένουν κάνοντας το 71-68. Ο Καλαϊτζίδης με 2/2 από τη γραμμή μείωσε στον πόντο 9'' πριν τη λήξη, στη συνέχεια με 3.8'' να απομένουν ο Κένταλ έβαλε μία βολή αλλά ο Καλαϊτζίδης στη συνέχεια έκανε λάθος και η νίκη κατέληξε στα χέρια του Πανιωνίου.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 28-35, 48-52, 62-62, Παράταση: 72-70

Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 6 (1), Τσβέτκοβιτς 12 (1), Ζορόσκι 6 (2), Γεωργαλής 4, Μπάξτερ 10, Ντικούδης 9, Καλαμπόκης 7 (1), Μάιλς 17, Ραΐτσεβιτς, Κένταλ 1, Γιαννούλης

Για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις και την Κυριακή που παίζαμε με τον Λεβαδειακό, νίκησαν όλα τα τμήματα του Ιστορικού. Και όπως ξέρετε η Λάρισα αρχίζει από "λου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: