ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Ενίσχυση των τμημάτων υποδομής

Από φέτος ο Σύλλογός μας έχει πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο Κορωπίου. Πέραν της βελτίωσης συνθηκών εργασίας της πρώτης ομάδας, ο χώρος του Κορωπίου δίνει στον Πανιώνιο νέες και πρωτοφανείς δυνατότητες στο τομέα της ανάπτυξης των υποδομών.

Οι δυνατότητες αυτές όμως, δεν θα ήτανε πλήρως εκμεταλλεύσιμες εάν ο Πανιώνιος δεν φρόντιζε να έχει το δυνατόν καλύτερο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Γι αυτό τον λόγο, ο σύλλογος αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ανάλογη επένδυση και σε αυτόν τον τομέα με σκοπό μέσα στα επόμενα χρόνια οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του Πανιωνίου να θεωρούνται οι κορυφαίες στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι φυσικά να παράγουμε σε τακτικούς ρυθμούς παίκτες και για την πρώτη ομάδα του Πανιωνίου (κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν κάνουμε).

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις με περισσότερα επί της οργάνωσης/δομής, φιλοσοφίας και στόχων των ακαδημιών του συλλόγου. Προς το παρόν, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας με τους παρακάτω:

Aldo Maldera – Αρχιπροπονητής, Υπεύθυνος τεχνικής εκπαίδευσης

Γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 14 Οκτωβρίου 1953, είναι πρώην ποδοσφαιριστής στη θέση του αριστερού αμυντικού και αριστερού μέσου, μεγάλωσε στις νεανικές ομάδες της Μίλαν και έκανε το ντεμπούτο του στην Α' εθνική Ιταλίας (Serie A) με τους «ροσονέρι» στις 26 Μαρτίου 1972 κατά της Μάντοβα.

Έπειτα πήρε μεταγραφή στη Μπολόνια, για να πάρει εμπειρίες, όπου έμεινε ένα μόνο χρόνο πριν επιστρέψει στο Μιλάνο το 1973 διεκδικώντας την αριστερή πλευρά της άμυνας από τον έμπειρο διεθνή Γερμανό Karl-Heinz Schnellinger.

Ήταν βασικός μέλος της ομάδας από το 1975, κέρδισε με τη Μίλαν το Κύπελλο Ιταλίας το 1977 ενώ στο μεταξύ είχε ντεμπουτάρει στην Εθνική Ιταλίας στις 28 Μαΐου 1976 στην Νέα Υόρκη κατά της Αγγλίας στο τουρνουά των Δύο Αιώνων, που πραγματοποιήθηκε για να εορταστούν τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξεχώρισε για την ταχύτητα του στο ντριμπλάρισμα, την ικανότητα να σεντράρει και ένα δυνατό αριστερό σουτ που του επέτρεψαν να σκοράρει συχνά. Το ρεκόρ του είναι 9 τέρματα στο πρωτάθλημα 1978/79, γνωστό και ως "Scudetto Della Stella" (10ο πρωτάθλημα Ιταλίας).

Ελαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1978 και στο Ευρωπαϊκό του 1980. Μετά το νέο υποβιβασμό της Μίλαν το 1982, ο Αλντο Μαλντέρα μεταγράφτηκε στη Ρόμα όπου κέρδισε αμέσως το πρωτάθλημα και έπαιξε την επόμενη χρονιά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τότε η Ρόμα έχασε στον τελικό από το Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι. Μετά από τρία χρόνια συνεισφοράς στην Ρόμα, έκλεισε την καριέρα του στη Φιορεντίνα το 1987.

Το 1996/97 έλαβε μάστερ από τη Σχολή Προπονητών του Coverciano ως προπονητής πρώτης κατηγορίας. Αρχισε την καριέρα του ως προπονητής της ομάδας νέων της Ρόμα, επί πέντε έτη προπόνησε και ανέδειξε μεγάλους παίκτες με καριέρα στο Καμπιονάτο, όπως οι Φραντσέσκο Τόττι, Μπλάζι, Ντε Ρόσσι, Ακουιλάνι, Στατούτο, Στοβίνι, Σιλβέστρι, Κούπι, Ντανιέλε Κόντι, Χούτος, Ντε Βέτσε, Ντ΄Αγκοστίνο, Σκαρκίλι, Αμέλια, Τζότι, Καμπανιόλο και πολλούς άλλους.

Στη συνέχεια διετέλεσε βοηθός μεγάλων προπονητών όπως οι Νιλς Λίντχολμ, Φάμπιο Καπέλο, Κάρλο Ματσόνε και Τσέζαρε Πραντέλι, Κάρλος Μπιάντσι, Οτάβιο Μπιάνκι και Μπόσκο Γκουρίν.

Fabio Martella - Γυμναστής

Ιταλός μετρ της φυσικής αγωγής και φυσικής κουλτούρας με ειδίκευση στην διατροφή, σπούδασε στην Ιταλία και στη συνέχεια εμπλούτισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο στον τομέα της φυσικής κουλτούρας. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους ερευνητές του ιατρικού, φυσιοθεραπευτικού και βιομηχανικού τομέα καθώς και του τομέα της διατροφής όπως οι Dr. Bosco, Dr. Saggini, Καθηγητές Foschini και Fiaschi.

Συνεργάζεται με πολλά ιταλικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και είναι εκπαιδευτής των Trainer για το Technogym Wellness Institute. Είναι μέλος σε έρευνες του Circle Habilitation Concept, είναι Αθλητικός Διευθυντής στο Ιταλικό Κέντρο Φυσικής Κουλτούρας της Ρώμης και παρακολουθεί ιταλούς αθλητές του κλασσικού αθλητισμού, του ποδοσφαίρου των πολεμικών τεχνών, εφαρμόζοντας την έννοια της ανάλυσης της κίνησης.

Στο νέα αυτό έργο του Πανιωνίου, ο Φάμπιο Μαρτέλλα θα συνεργαστεί στενά με τον προπονητή Αλντο Μαλντέρα. Ο στόχος είναι η ψυχοφυσική παρακολούθηση των αθλητών του Πανιωνίου διαμέσου μίας προσέγγισης που εφαρμόζει τη γνώση των διαφόρων τομέων. Οι τομείς αυτοί είναι η ανάλυση του σώματος, η ανάλυση της κίνησης, η επίτευξη και διατήρηση του ανωτάτου επιπέδου της απόδοσης. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στοχεύει στη βελτίωση της τεχνικής, τακτικής και ψυχοφυσικής ικανότητας.

Βαγγέλης Φιλιππής- Αρχιπροπονητής Τερματοφυκλάκων

Ο Βαγγέλης Φιλιππής, εκτός από την πρώτη ομάδα στην οποία και παραμένει, αναλαμβάνει αρχιπροπονητής τερματοφυλάκων σε όλες τις ακαδημίες του Πανιωνίου.

Ο Βαγγέλη Φιλιππής εντάχθηκε στον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 1984, σε ηλικία 24 ετών, προερχόμενος απ’ τον Πανελευσινιακό και μαζί με τον Αντώνη Μανίκα απετέλεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο τερματοφυλάκων. Στα 3,5 χρόνια που έμεινε στους «κυανέρυθρους» ευτύχησε να βιώσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τα τελευταία επτά χρόνια ο Βαγγέλης Φιλιππής επέστρεψε και πάλι στην «κυανέρυθρη» οικογένεια, αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό πόστο στο τεχνικό επιτελείο, αυτό της εκγύμνασης των τερματοφυλάκων του Πανιωνίου. Το έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο και η μεγαλύτερη ανταμοιβή του είναι όταν βλέπει ότι η δουλειά του αποδίδει καρπούς μέσα στο γήπεδο. Η αλματώδης βελτίωση του Γιάροσλαβ Ντρόμπνι που διαπρέπει πλέον στα γήπεδα της Γερμανίας με την φανέλα της Μπόχουμ, ήταν κατά μεγάλο ποσοστό δικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: