ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Τελικά ο Τζιμπούρ ποιόν ζημιώνει με τη συμπεριφορά του;

Αρθρο του Πάνου Κατσούλα (Εκπ/κός) Κιάτο

Ο Τζιμπούρ με τα διάφορα καμώματά του τόσο εκτός(αποχή από τις προπονήσεις), όσο και εντός αγωνιστικού χώρου ζημιώνει κατά πρώτον το εαυτό του και κατά δεύτερον την ομάδα του. Βέβαια δε γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποβλήθηκε στο σημερινό αγώνα, όμως όποιες και να ήσαν δε δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά από έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, δε δικαιολογούνται τόσα νεύρα και μάλιστα σ’ ένα φιλικό αγώνα! Το παιδί αυτό αποδεικνύει ότι όσο ταλέντο διαθέτει άλλη τόση ανωριμότητα τον χαρακτηρίζει. Η συμπεριφορά του είναι εντελώς αντιεπαγγελματική και θέτει σε κίνδυνο, αν δεν την έχει θέσει ήδη, μια καριέρα που κάλλιστα θα μπορούσε να εξελιχτεί λαμπρή.
Ο Τζιμπούρ με τη στάση του θέλει να παρουσιάσει την έντονη επιθυμία του να πάρει μεταγραφή από τον Πανιώνιο. Όμως οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί μάλλον δεν τον διευκολύνουν. Με εκβιασμούς και αρνητισμό συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στην οποία ακόμη ανήκει, δεν θα καταφέρει εντελώς τίποτα.
Αντίθετα θα δημιουργήσει ένα κλίμα αρνητικό τόσο στην ομάδα του, όσο και στις ενδιαφερόμενες ομάδες να τον αποκτήσουν. Διότι καμιά ομάδα στον κόσμο δεν επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της έναν ποδοσφαιριστή που έχει προβληματική συμπεριφορά, όσο ταλαντούχος κι αν είναι. Αλλά ακόμη και αν τον αποκτήσει, λόγω της επιφυλακτικότητας και της καχυποψίας που θα έχει δημιουργήσει η πρότερη συμπεριφορά του, θα του προσφέρει μικρό συμβόλαιο ή συμβόλαιο με δυσμενείς ρήτρες ώστε να είναι εξασφαλισμένη.
Η στάση Τζιμπούρ απέναντι στον Πανιώνιο δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση(αντιθέτως δικαιολογείται πλήρως το πρόστιμο που του επέβαλε η διοίκηση), διότι ο Πανιώνιος του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στο προσκήνιο και ν’ αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον ομάδων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Επιπλέον του έχει καταστήσει σαφές ότι δε θέλει να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του και ότι πρόκειται να τον παραχωρήσει σε οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του με την προϋπόθεση να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Πανιωνίου.
Όλα τα παραπάνω χρειάζεται να εξηγηθούν στον ίδιο με τρόπο πειστικό και με πνεύμα πατρικό, μιάς και πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο Τζιμπούρ είναι ένα ατίθασο μικρό παιδί. Αυτό αποτελεί ευθύνη της διοίκησης και του προπονητή, έστω κι αν χρειαστεί να του επαναλάβουν για πολλοστή φορά τα ίδια πράγματα. Να του εξηγηθεί επίσης ότι το ενδιαφέρον των ομάδων θα προκύψει μόνον όταν εξακολουθεί να είναι καλός στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον Πανιώνιο και όταν επιπλέον είναι υπεύθυνος και συνεπής σ’ όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας του.
Με λίγα λόγια πρέπει να καταλάβει ότι μόνος του χρειάζεται ν’ αποδείξει στους πάντες ότι αξίζει να τον συμπεριλάβουν στο ρόστερ τους και να τον αμείψουν πλουσιοπάροχα. Σε διαφορετική περίπτωση η καριέρα του θα είναι μέτρια ή μπορεί ακόμη και να καταστραφεί. Και για το τελευταίο θα είναι ο μόνος υπεύθυνος. Τέλος πρέπει να καταλάβει ότι δε χρειάζεται να τον κυριεύει το άγχος ούτε να τον αποπροσανατολίζει η μεταγραφολογία, που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του. Ούτε επίσης να τον στεναχωρήσει το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να πάρει μεταγραφή φέτος. Μπορεί να το πετύχει την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά, αρκεί να δουλέψει σκληρά και να βελτιώσει τη συμπεριφορά του ώστε να εναρμονιστεί με τη συμπεριφορά ενός σωστού επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Άλλωστε δεν τον πήραν ακόμη τα χρόνια!
Στην περίπτωση δε που φύγει, ευθύνη της διοίκησης είναι να βρει έναν ισάξιο, τουλάχιστον, αντικαταστάτη του. Διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Πανιώνιος θ’ αντιμετωπίσει σίγουρα πρόβλημα στο σκοράρισμα, πράγμα που ήδη εμφανίστηκε στους αγώνες της προετοιμασίας(έστω κι αν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη), από τη στιγμή που δεν κατέστη ακόμη δυνατόν ν’ αγωνιστούν στην επίθεση ο Χούτος μαζί με τον Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: