ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Πήρε και Νίκολιτς

Εναν μπασκετμπολίστα με τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Πανιώνιος On Telecoms. Πρόκειται για τον Σέρβο σέντερ Γκόραν Νίκολιτς ο οποίος θα φορέσει τα κυανέρυθρα για τη σεζόν 2008-2009 ενισχύοντας τη γραμμή ψηλών της ομάδας μαζί με τους Μπάξτερ, Γιαννούλη και Κένταλ.

Το who is who του Goran Nikolic

Ο Νίκολιτς γεννήθηκε στο Μαυροβούνιο την 1η Ιουλίου 1976 και έχει ύψος 2μ.06. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της γεννέτειράς του, Ibon Niksic και αφού πέρασε από τις ομάδες παίδων και εφήβων αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα της σεζόν 1996-97 στην Β Κατηγορία Γιουγκοσλαβίας. Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από την FMP Ζέλεζνικ που αρέσκεται στη δημιουργία σπουδαίων μπασκετμπολιστών και επένδυσε επάνω του.

Στην ομάδα του Βελιγραδίου αγωνίσθηκε από τη σεζόν 1997-98 έως και τη σεζόν 2002-03 κατακτώντας ένα Κύπελλο Σερβίας (2003) ενώ αγωνίσθηκε και στο All Star Game του 2001. Τη σεζόν 2001-2 αναδείχθηκε 7ος καλύτερος ριμπάουντερ της σερβικής λίγκας σε μέσο όρο.
Το 2003 αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό με πρωτο σταθμό την γνωστή τουρκική ομάδα Εφες Πίλσεν. Στην Κωνσταντινούπολη έμεινε δύο σεζόν και πανηγυρισε ισάριθμα πρωταθλήματα Τουρκίας όντας ένα από τα βασικά γρανάζια στη μηχανή της Εφες Πίλσεν ενώ αγωνίσθηκε το 2005 και στο All Star Game του πρωταθλήματος.
Τη σεζόν 2005-06 αγωνίσθηκε στην γνωστή ουκρανική BC Kyiv για να ακολουθήσει μία σεζόν στην Εστουντιάνδες στην Ισπανία όπου παρά τα προβλήματα της ομάδας του, ο Νίκολιτς κατάφερε να ξεχωρίσει με τις μεφανίσεις του. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν (2007-8) φόρεσε τη φανέλα της Αλμπα Βερολίνου υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή του Πανιώνιος On Telecoms, Λούκα Παβίτσεβιτς, κατακτώντας το πρωτάθλημα της χώρας.

Στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων της Σερβίας, ενώ το 2006 ήταν μέλος της ομάδας της Σερβίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία!
Διαθέτει τεράστια εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες από από τη σεζόν 1997-98 έπαιξε σχεδόν κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τις ομάδες όπου αγωνίστηκε. Συνολικά μετράει 136 ευρωπαϊκά ματς και συμμετοχή σε πέντε διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ δύο σεζόν έχει αγωνισθεί στην Ευρωλίγκα.

Δείτε τα στατιστικά της καριέρας του Νίκολιτς κάνοντας κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: