ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Το "κυανέρυθρο" σκακιστικό blog

Το νέο μπλογκ για το σκακιστκό τμήμα του Πανιώνιου και όχι μόνο, άνοιξε και σας περιμένει να το γνωρίσετε. Θα το βρείτε στη διεύθυνση http://panionioschess.blogspot.com/ Λίγα λόγια παρακάτω για το σκακιστικό τμήμα του Ιστορικού, που θα βρείτε και στο μπλογκ. Καλή συνέχεια στη πολύ καλή προσπάθεια που ξεκινήσατε!

Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης Κοραή 20 (δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Πανιωνίου). Θεωρώ υποχρέωση μου να ξεκινήσω την παρουσίαση μας με τον κ. Χρήστο Στούμπο ψυχή και σημαντικότερο στέλεχος του τμήματος, άλλωστε τα παιδιά του ο Κωστής και η Ελένη αποτελούν τον κορμό της ομάδας μας. Το έμψυχο δυναμικό μας αποτελείται από αθλητές νεαρής ηλικίας (ο γιάννης φέτος ανέβασε τον μέσο όρο!) γεγονός που αποτελεί γενικότερη φιλοσοφία μας και εντάσεται στο συνολικό περιβάλλον μας ως σκακιστικό τμήμα.

Σε αυτό το πλαίσιο προπονητές των ακαδημιών είναι οι αθλητές μας, Νίκος Κελαιδίτης στις μικρές ηλικίες, και ο Σταύρος Πανταζόπουλος στο αμέσως επόμενο επίπεδο ενώ την αγωνιστική ομάδα προπονεί ο Γιάννης Νικολαίδης. Ως τμήμα ενός πολύ μεγάλου αθλητικού συλλόγου υπάρχει πιθανόν η γενικότερη εντύπωση ότι διατίθενται χιλιάδες ευρώ, όμως εμείς έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να αποφύγουμε κάθε υπερβολή που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Σκάκι είναι στη καρδιά και στη φύση του καθαρά ερασιτεχνικό αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να είμαστε φιλόδοξοι και να θέτουμε κάθε χρόνο νέους στόχους. Μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει να λειτουργούμε ανταγωνιστικές ακαδημίες, κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο, επίμονο, και με τεράστια υπομονή έργο. Πρόσφατα άλλωστε πέντε αθλητές μας πήραν την πρόκριση για τα τελικά του Πανεληνίου Σχολικού Πρωτ/τος, ενώ οι ομάδες μας κάτω των 16&12 είχαν φέτος εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο Αττικής. Σε θέματα μεταγραφών είμαστε ανοικτοί αρκεί να κινούνται και αυτές μέσα στην γενικότερη αγωνιστική μας αντίληψη. Στον καθαρά αγωνιστικό χώρο το 2007 πετύχαμε την παραμονή μας στην πρώτη συμμετοχή μας στην Β΄Εθνική (παρά το κακό ξεκίνημα) ενώ φέτος έχουμε θέσει τον πήχη ψηλότερα αλλά αυτό μένει να φανεί από την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Στο έμψυχο δυναμικό μας έχουμε ήδη εντάξει τους νεαρούς κοινοτικούς αθλητές Constantin Lupulescu GM, Nikolov Momchil IM.
Ωστόσο μεγάλο "στοίχημα" είναι η στέγαση μας σε έναν χώρο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του Πανιωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: