ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη φυγή του κ. Λίνεν …

Του Πάνου Κατσούλα Εκπ/κός Κιάτο

Μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Λίνεν να εγκαταλείπει τον πάγκο του Πανιωνίου για χάρη της ΑΕΚ, πολλοί φίλοι του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ αναρωτήθηκαν αν πρόκειται να επαναληφθεί η περίπτωση Ενσαλίβα. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι στη σημερινή συνέντευξη τύπου του κ. Λίνεν, έκαναν ερώτηση με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Ο κ. Λίνεν απάντησε ότι η περίπτωση Ενσαλίβα ήταν εντελώς διαφορετική.

Προηγουμένως όμως είχε απαντήσει στην ερώτηση τη σχετική με τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποψήφιο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της "Ένωσης" ως εξής: «Κανένα σχόλιο. Δεν σχολιάζω τη φημολογία στον τύπο». Με βάση την παραπάνω δήλωση θεωρώ ότι τα δημοσιεύματα έχουν βάση, ανεξάρτητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Διότι πολύ απλά, αν δεν υπήρχε θέμα θα το έλεγε αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λόγων του, ή αν σκόπευε να μείνει στον Πανιώνιο θ’ απαντούσε ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Ν. Σμύρνης μέχρι το 2010, το οποίο σκοπεύει να τιμήσει κ.λ.π. Αφού λοιπόν απόφυγε κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι σκέπτεται την αποχώρηση, αν δεν την έχει αποφασίσει κιόλας. Άλλωστε σύμφωνα με την άποψη πολλών τα συμβόλαια είναι για να σπάνε, έστω και μονομερώς, άποψη που δε συμμερίζομαι εκτός αν η διακοπή είναι αποτέλεσμα συναινετικής διαδικασίας.

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται δεν είναι αν θα φύγει η όχι ο κ. Λίνεν, αφού κάποιος θα βρεθεί για αντικαταστάτης του, αλλά ότι δεν θα έχει ολοκληρώσει την προσπάθεια δημιουργίας ενός αξιόμαχου συνόλου. Διότι για να ολοκληρωθεί μια τέτοια προσπάθεια, που ήταν ο στόχος της διοίκησης και η πρόκληση για τον κ. Λίνεν(σύμφωνα με τη δική του ομολογία), χρειάζεται να περάσει ικανό διάστημα, που σίγουρα ξεπερνάει κατά πολύ τη 2ετία(αυτή δεν αρκεί ούτε καν για να γίνουν τα πρώτα βήματα). Τόσο ο κ. Λίνεν όσο και ο οποιοσδήποτε προπονητής δεν είναι αναντικατάστατοι. Μπορεί δε, ο επόμενος προπονητής του Πανιωνίου να είναι πολύ καλύτερος του κ. Λίνεν(πράγμα που όλοι ευχόμαστε). Όμως και με αυτόν η ομάδα θα χρειαστεί να κάνει, μια σχεδόν καινούργια αρχή, αφού ο κ. Λίνεν δε θα έχει ολοκληρώσει το βασικό του έργο.

Συνεπώς μια αποχώρηση του κ. Λίνεν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα σήμαινε για την ομάδα μια εποχή στασιμότητας αν όχι οπισθοδρόμησης. Άποψή μου είναι ότι ένας προπονητής πρέπει να παραμένει σε μια ομάδα αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να δουλέψει σωστά και αποδοτικά. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να μεταδώσει στους παίκτες τη φιλοσοφία του, τον τρόπο δουλειάς του, θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό τους και κυρίως θα μπορέσει να εμφανίσει θετικά αποτελέσματα. Όλα τα παραπάνω, προκειμένου να υλοποιηθούν χρειάζονται χρόνο και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συμβούν αμέσως.

Τέλος θα επιθυμούσα να προτρέψω τον κ. Λίνεν να μείνει στον Πανιώνιο και να τιμήσει το συμβόλαιό του (που δεν είναι και μικρό) ή ακόμη και να το επεκτείνει. Τότε όλα τα μέλη της οικογένειας του Πανιωνίου θα τον αγαπήσουν περισσότερο απ’ ότι σήμερα και θα τον θυμούνται για πάντα. Αν πάει στην ΑΕΚ ή και σε οποιαδήποτε άλλη «μεγάλη» ομάδα, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θ’ αντιμετωπίσει το ίδιο ζεστό οικογενειακό περιβάλλον της Ν. Σμύρνης(που μερικές φορές μπορεί να έχει γκρίνιες και διαμαρτυρίες, παραμένει όμως πάντα οικογενειακό). Αλλά και αν ακόμη στην εποχή του απόλυτου επαγγελματισμού δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ το συναισθηματικό στοιχείο, να γνωρίζει ότι εκεί στην ΑΕΚ ή οπουδήποτε αλλού, με την πρώτη σχεδόν αποτυχία θα τον αποπέμψουν και θα τον εκδιώξουν, χωρίς να κρατήσουν το παραμικρό που τους πρόσφερε, όπως άλλωστε έκαναν και στην περίπτωση των Φερέρ, Σάντος και Μπάγεβιτς. Πανιώνια εκτίμηση, αγάπη και ζεστασιά προς το πρόσωπό του, έστω και με ολίγη δόση γκρίνιας, δύσκολα θα ξαναβρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: