ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Ξέσπασμα και θρίαμβος

Το ξέσπασμα που χρειαζόταν για να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας έκαναν οι παίκτες του Πανιώνιος On Telecoms που με... συνοπτικές διαδικασίες διέλυσαν με 89-60 την ΑΕΛ 1964 ΓΣ στο Ελληνικό αποδίδοντας πολύ καλό μπάσετ και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Με όπλο την καλά διαβασμένη άμυνα πάνω στα αστέρια της ΑΕΛ αλλά και την επιθετική πολυφωνία οι κυανέρυθροι μετέτρεψαν τον αγώνα σε τυπική διαδικασία φτάνωντας εύκολα στη νίκη προσφέροντας παράλληλα και θέαμα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς έδειξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης της προθέσεις τους να "καθαρίσουν" τον αγώνα και προηγήθηκαν με 9-0 και 12-3 με όπλα τους Νιούλεϊ και Καλαμπόκη στην επίθεση. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου και με τον Τσέρανιτς κατάφερε να μειώσει σε 18-14. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δε, οι φιλοξενούμενοι με τους Τσέρανιτς και Παπανικολόπουλο κατάφεραν να ισοφαρίσουν 26-26 στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σε εκείνο το σημείο όμως ήρθε το ξέσπασμα των παικτών του Πανιώνιος On Telecoms. Με τον Λόνι Μπάξτερ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, οι κυανέρυθροι έτρεξαν ένα σερί 18-5 και αφού έκλεισαν το ημίχρονο στο 40-31, ξέφυγαν με 44-31 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Από εκεί και πέρα με τους παίκτες της ομάδας του Μάρκοβιτς σοβαρούς σε άμυνα και επίθεση να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα, ο Πανιώνιος On Telecoms.

Με τους Γιαννούλη, Σάκοτα, Τσάπιν να μπαίνουν στον χορό των σκόρερ και με συνεχείς πολύ καλές άμυνες η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει λεπτό με το λεπτό. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Πανιώνιο On Telecoms να προηγείται με 59-45 και στην τέταρτη περίοδο η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 30 πόντους με τους παίκτες της ομάδας να προσφέρουν πλούσιο θέαμα με καρφώματα, όμορφες ασίστ και ομαδικό παιχνίδι για να λήξει τελικά το ματς με 89-60.

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Τανατζής, Ψαριανός

Δεκάλεπτα: 18-14, 40-31, 59-45, 89-60

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος 6, Τσάπιν 7 (2), Ζορόσκι 7 (1), Γιάνκοβιτς 2, Σάκοτα 11 (2), Αγγελόπουλος 2, Καλαμπόκης 13, Νιούλεί 14, καβαλιάουσκας 2, Μπάξτερ 15, Κένταλ 2, Γιαννούλης 8

Οι δηλώσεις του Νέναντ Μάρκοβιτς

Ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Νέναντ Μάρκοβιτς δήλωσε: "Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τον αγώνα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα αφού οι παίκτες ήταν πεσμένοι μετά τις ήττες με Βαλένθια και Αρη. Παίξαμε σοβαρά και στα 40 λεπτά του αγώνα και γι'αυτό νικήσαμε τόσο εύκολα. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο όπους κάνουμε κόντρα σε κάθε ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως σήμερα όπου όλοι όσοι πάτησαν το πόδι τους στο παρκέ προσέφεραν τον καλύτερό τους εαυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: