ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Ηλίας Λιανός: Κρυφό μου παράπονο η απουσία του κόσμου

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Φίλλιπο Συρίγο και στην εκπομπή του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού Supersport, "Basket Time" παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms κ.Ηλίας Λιανός. Ο κ.Λιανός μίλησε για τη φετινή σεζόν, ανέλυσε την 5ετή θητεία του ως προέδρου της ομάδας και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στη στάση των φιλάθλων της ομάδας απέναντι στην ομάδα μπάσκετ.
Ο κ.Λιανός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της κουβέντα του με τον δημοσιογράφο στη φετινή σεζόν και στο γεγονός της παρουσίας του Πανιώνιος On Telecoms για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην πρώτη τετράδα της Α1.
"Στο τέλος της περσινής σεζόν η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε επιλογές για να κρατήσουμε κάποιους παίκτες αφού δεν είχαν πολυετή συμβόλαια. Ομως και φέτος παραμείναμε ανταγωνιστικοί και σε υψηλό επίπεδο κάτι που οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα καθιέρωσε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στο πρόσωπο του Μέμμου Ιωάννου μαζί με τη συμβολή του Γενικού Διευθυντή της ομάδας Λιβέρη Ανδρίτσου. Πρόκειται για μία ομάδα ατόνων που σκέφτεται και αποφασίζει για την ομάδα ανεξαρτήτως του ποιός είναι προπονητής. Παράλληλα φέτος προχωρήσαμε σε συμφωνίες με παίκτες για περισσότερο από ένα χρόνο. Οσον αφορά στον προπονητή, ο Νέναντ Μάρκοβιτς μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία ως πρώτος προπονητής διαθέτει όμως την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα για να βοηθήσει την ομάδα. Μαθαίνει και βελτιώνεται καθημερινά και αυτό είναι προς όφελος της ομάδας. Οσο για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος, είναι τόσο απρόβλεπτη που δεν μπορώ να προβλέψω".
Για την παρουσία του Μέμμου Ιωάννου σχολίασε: "Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργήσει μία τέτοια θέση. Είναι θέμα ουσίας η παρουσία του Μέμου στην ομάδα αφού ο προπονητής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα στην αγορά ενώ ορισμένες φορές είναι φυσιλογικό να μην μπορεί η ομάδα να αγγίξει, οικονομικά, ένας παίκτης που εκείνος θέλει να αποκτήσει. Πιστεύω ότι υπάρχει μία ισορροπία με την παρουσία του τεχνικού διευθυντή μέσα στην ομάδα".
Ερωτηθείς για την απουσία του κόσμου του Πανιώνιος On Telecoms από τους περισσότερους αγώνες της ομάδας, ο κ.Λιανός δήλωσε: "Ειλικρινά, βρίσκομαι για 5η σεζόν στην ομάδα, αλλά απάντηση δεν έχω στο ερώτημα αυτό. Δεν πρόκειται ποτέ να βγω ανοιχτά και να παραπονεθώ για την απουσία του κόσμου. Είναι όμως το μεγάλο κρυφό μου παράπονο. Στον αγώνα με τη Βαλένθια έβαλα μέχρι και πούλμαν για να μεταφέρουν τους φιλάθλους από τη Νέα Σμύρνη στο Ελληνικό και δεν πήγε ούτε ένα άτομο! Δυστυχώς στον τομέα αυτό, όσο και αν προσπαθήσαμε, όσο και αν το παλέψαμε, αποτύχαμε, όπως αποτύχαμε και στις προσπάθειές μας που ήταν πολλές στο να δημιουργήσουμε ένα νέο κοινό στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού. Φέτος, στην αρχή της σεζόν, βρήκα τον εαυτό μου να κάθεται δίπλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, τον Κωνσταντίνο Τσακίρη έχοντας απέναντί μου φιλάθλους της ομάδας και ένοιωθα να απολογούμε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ίσα-ίσα η κουβέντα που είχαμε με τους φιλάθλους ήταν πολύ καλή αν και αρχικά αντιμετώπισα με φόβο τη συνάντηση αυτή. Δεν μετάνοιωσα αλλά δεν άλλαξε και κάτι. Με στεναχωρεί το γεγονός της συνεχιζόμενης απουσίας του κόσμου από τους αγώνες. Δεν πρόκειται ποτέ ούτε να απειλήσω ότι θα φύγω, ούτε να παρακαλέσω κανέναν. Στο χέρι του κόσμου είναι να κρίνει αν θα έρθει στο γήπεδο του Ελληνικού".
Αναφορικά στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Σμύρνη σχολίασε: "Το όραμα του γηπέδου στη Νέα Σμύρνη είναι σεβαστό από όλους μας. Ομως πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έχει ξοδέψει χρόνο και χρήμα για την κατασκευή νέου γηπέδου όμως δίχως να ευθύνεται αυτός δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόοδος. Πρέπει ο κόσμος της ομάδας που θέλει να τη στηρίξει, να εκτιμήσει το γεγονός ότι και η ποδοσφαιρική ομάδα και αυτή του μπάσκετ αλλά και τα τμήματα του ερασιτέχνη ουδέποτε στο παρελθόν βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο μαζί, ουδέποτε στο παρελθόν είχαν αξιόπιστες διοικήσεις. Αντ' αυτού, εμείς το μόνο που εισπράτουμε είναι η γκρίνια και η απουσία του κόσμου από τους αγώνες".
Για το αν σκέφτεται να φύγει από τον Πανιώνιο και τον χώρο του μπάσκετ, απάντησε: "Στο άμεσο μέλλον δεν είναι στις προθέσεις μου να φύγω από την ομάδα. Εχω δηλώσει στο παρελθόν οτι το μπάσκετ για μένα είναι χόμπι και θέλω να ασχολούμαι με το μπάσκετ για να συζητάω με τους φίλους μου αντί να παίζω... γκολφ που δεν ξέρω. Δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι και να συνεισφέρω τα χρήματά μου. Ξέρω όμως πως ούτε η πίκρα ούτε η απογοήτευση που νοιώθω από την απουσία του κόσμου θα με κάνουν να αποχωρήσω. Είμαι πρώτα φίλαθλος του μπάσκετ και μετά του Πανιώνιου. Δεν ήμουν φανατικός αλλά έγινα όταν επέστρεψα στην Ελλάδα από το εξωτερικό και ασχολήθηκα με τον Πανιώνιο τον οποίο από μικρός παρακολουθούσα στους αγώνες μπάσκετ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: