ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Μπράβο Μανόλη, ευχαριστούμε Ράφικ...

Ενας παίκτης από την... ναφθαλίνη, ο Μανόλης Σκούφαλης και ο «συνήθης σκόρερ» Ραφίκ Τζιμπούρ άλλαξαν την αγωνιστική εικόνα του Πανιωνίου στο Β’ ημίχρονο και οδήγησαν τους «κυανέρυθρους» σε μια σημαντική νίκη με 3-1 επί της Λάρισας. Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπακαγιόκο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν... μεταλλαγμένοι με τον Σκούφαλη σε θέση δεξιού χαφ και τον Τζιμπούρ στη φυσική του θέση (αυτή του σέντερ φορ...). Ο Λίνεν άλλαξε το σύστημα από 4-3-3, σε 4-4-2, οι Λαρισαίοι οπισθοχώρησαν και οι «κυανέρυθροι» συνδιάζοντας καλό ποδόσφαιρο με την ουσία (το σκοράρισμα...) ανέτρεψαν το 0-1 σε βάρος τους παίρνοντας τη νίκη με 3-1.

Η Λάρισα άρχισε καλύτερα τον αγώνα και για 35 λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Κλέιτον, Κατσαιρό και Μπακαγιόκο δεν βρήκαν στόχο, ακθώς ο Ντάριο Κρέσιτς ήταν (και χθες...) σε εξαιρετική μέρα. Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν έχασαν μια ευκαιρία στο 32 με τον Μαϊστόροβιτς, όμως στο 45’ μετά από συνεχόμενα λάθη των «κυανέρυθρων» αμυντικών ο Μπακαγιόκο σκόραρε.

Στο Β’ ημίχρονο ο Εβαλντ Λίνεν πήρε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Εριξε στον αγώνα τον Σκούφαλη και άλλαξε το σ΄συτημα από 4-3-3 (που ολοφάνερα δεν πήγανε στην ομάδα του) σε 4-4-2 με τον Γουνδουλάκη δίπλα στον Τζιμπούρ στην επίεθση. Η αλλαγή έφερε αμέσως αποτελέσματα και οι «κυανέρυθροι» έκλεισαν τους Λαρισαίους στη περιοχής του. Η ισοφάριση ήρθε μετά από εξαιρετική συνεργασία Γουνδουλάκη, Σκούφαλη και εκτέλεση Τζιμπούρ, ενώ το 2-1 έκανε πάλι ο Γαλλοαλγερινός μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου. Το 3-1 έκανε ο Σιαλμάς, μετά από πάσα του Κουτσόπουλου. Ηταν οι δυο παίκτες που είχαν μπει αλλαγή...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Φανερά ικανοποιημένος ο Εβαλντ Λίνεν από τη νίκη του Πανιωνίου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί περάσαμε πολλές εβδομάδες χωρίς νίκη. Και αυτό ήταν που χρειαζόμαστε. Μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή. Είμασταν άτυχοι με την ΑΕΚ, που σταθήκαμε καλά καθώς παίξαμε όπως σήμερα. Αλλά δεν καταφέραμε αν σκοράρουμε. Από τον Ολυμπιακό χάσαμε δίκαια. Στα πρώτα 30 λεπτά είμασταν κακοί γιατί δεν αντιδράσαμε σωστά και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Η Λάρισα ήταν καλύτεροι και σταθήκαμε αρκετές φορές τυχεροί ποτ δε δεχθήκαμε δεύτερο γκολ. Ομως στη συνέχεια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και αλλάξαμε την εικόνα του ματς. Στο Β’ κάναμε αλλαγές, μπήκε ο Σκούφαλης, αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού. Παίξαμε 4-4-2 με τον Γουνδουλάκη δίπλα στον Τζιμπούρ. Ο Σκούφαλης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ο οποίος ήταν απογοητευμένος που δεν είχε πάρει ευκαιρίες. Η ασίστ στο πρώτο γκολ ήταν καταπληκτική».

... ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠ' ΤΟΝ ΛΙΝΕΝ

Ο Εβαλντ Λίνεν απέδειξε ότι μπορεί να παραδέχεται τα «λάθη» του δημοσίως. Ο Γερμανός προπονητής του Πανιωνίου δεν κρύφτηκε και στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λάρισα είπε για τον Μανόλη Σκούφαλη: «Ο Σκούφαλης έλειπε στα δυο πρώτα ματς λόγω τιμωρίας. Εχουμε παίξει έξι ματς πρωταθλήματος. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει λεπτά συμμετοχής. Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κάτι ιδιαίτερο στις προπονήσεις, αλλά έχετε δίκιο ότι έδειξε ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή και ίσως ο Μανόλης επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα ίσως να νομίζει ότι τελειώνει ο πρώτος γύρος. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν το καλύτερο για τον Σκούφαλη». Σε ότι αφορά την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού των «κυανέρυθρων» (από 4-3-3 στο Α’ ημίχρονο σε 4-4-2 στο Β’ μέρος) υπογράμμισε: «Εχετε δίκιο ότι μας ταιριάζει στο 4-4-2 με ισοδύναμες ομάδες. Ομως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ΑΕΚ σκέπτεσαι να «γεμίσεις» το κέντρο. Σίγουρα όμως το 4-4-2 μας πήγε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: