ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Η έξοδος στην Ευρώπη δεν εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τον Πανιώνιο καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Λάρισα, σημαίνει ότι εκτός από τη νίκη στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ, θα χρειαστεί την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ να μην ηττηθεί από τον ΟΦΗ στην Τούμπα.Ο Έβαλντ Λίνεν πάντως δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας με έμφαση ότι ο Πανιώνιος μπορεί να βοηθήσει μόνο τον εαυτό του.
"Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Κάτι τέτοιο πρέπει να απασχολεί και τους ποδοσφαιριστές μας αλλά και τους οπαδούς μας", ανέφερε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε: "Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν εμάς, είμαστε οι ίδιοι. Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι, γιατί έτσι θα χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Είχαμε την πρώτη ευκαιρία για να πετύχουμε τον στόχο μας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι. Υπήρχε βέβαια και το πέναλτι που μας αναστάτωσε αλλά είχαμε απουσίες και κάναμε λάθη. Τώρα έχουμε μία ακόμη ευκαιρία. Κανένας δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας".

"Προτιμώ αυτή την κατάσταση"

Η έξοδος στην Ευρώπη μπορεί να μην βρίσκεται αποκλειστικά στα...πόδια των παικτών του Πανιωνίου αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση, φαίνεται πως αρέσει περισσότερο στον Έβαλντ Λίνεν. "Προτιμώ αυτή την κατάσταση.
Αν ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο ίσως να ήταν θετικό για εμάς αλλά ίσως και αρνητικό γιατί όλοι αυτοί οι υπολογισμοί θα μας έκαναν να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε 100% στο παιχνίδι μας. Είναι ξεκάθαρη η κατάσταση".
Οσο για το αν η αναμέτρηση με την "Ενωση" έχει τον χαρακτήρα τελικού, ο "κυανέρυθρος" τεχνικός απάντησε:"Επειδή δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, μπορούμε να πούμε ναι. Δεν είναι ένα παιχνίδι για το ΟΥΕΦΑ, είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στην σεζόν και θα αποχαιρετήσουμε τους οπαδούς μας. Μετά από μία καλή χρονιά είναι κάτι το ιδιαίτερο παιχνίδι για να πούμε ευχαριστώ στους οπαδούς μας για τη στήριξη τους σε όλη την χρονιά. Είναι η καλύτερη διαφήμιση, να παίξουμε καλά για να είναι πιο ορεξάτοι οι οπαδοί μας και να έρθουν περισσότεροι την επόμενη χρονιά.

"Πίστευα σε αυτή την ομάδα"

Ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών πάντως τόνισε ότι παρότι σε όλη την διάρκεια της σεζόν δεν μίλησε για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, παρόλα αυτά είχε πίστη στις δυνατότητες των παικτών του. "Ποτέ δεν μίλησα γι΄αυτό τον στόχο αλλά πίστευα σε αυτή την ομάδα. Είδα ότι είχε ποιότητα αλλά δεν σκοράραμε στον πρώτο γύρο. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε εδώ. Ήταν μία καλή σεζόν που δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε στις 5-6 πρώτες ομάδες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ΟΥΕΦΑ αλλά το πως θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα", τόνισε.

"Να κάνουμε το παιχνίδι μας"

Αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού, ο Έβαλντ Λίνεν επεσήμανε ότι ο Πανιώνιος δεν θα πρέπει να αφήσει την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, λέγοντας: "Πιστεύω ότι για να είσαι επιτυχημένος στο ποδόσφαιρο, πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Έτσι κάναμε στον δεύτερο γύρο. Η ΑΕΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία που πετυχαίνει πολλά γκολ και δέχεται λίγα. Πρέπει να αμυνθούμε καλά και παρότι έχουμε απουσίες στην άμυνα, να βρούμε τις λύσεις. Αν τους αφήσουμε να κάνουν το δικό τους παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζουν με τον Λυμπερόπουλο και τον Καμπάνταη στην επίθεση, με τον πρώτο να γυρίζει στο κέντρο. Έχουν καλούς ακραίους όπως ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Μαντούκα. Πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας αλλά ακόμη και αν συμβεί αυτό, θα πρέπει μετά να μην τους αφήσουμε να βγάλουν σέντρες. Αυτό το λάθος κάναμε και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τους δώσαμε χώρο". Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: