ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Συνέντευξη Φανούρη Γουνδουλάκη

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης ήταν ο MVP του φετινού Πανιωνίου. Ο 23χρονος μέσος έκανε την πιο παραγωγική του χρονιά στη μεσαία γραμμή των «κυανέρυθρων», καθώς έπαιξε τα περισσότερα (28 στα 30) παιχνίδια, αναδείχθηκε (με 8 γκολ) πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ κυρίως απέδειξε ότι ήταν μια πολύτιμη μονάδα στην μηχανή του Εβαλντ Λίνεν. «Για μένα», εξηγεί ως προς την πορεία της ομάδας, «τρεις ήταν οι παράγοντες της επιτυχίας και της εξόδου στο Κύπελλο UEFA. Η διοικητική ηρεμία, οι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής».

«Ημασταν ήρεμοι»

Κατά τον διεθνή (με όλες τις εθνικές ομάδες κάτω των 21 ετών) ποδοσφαιριστή η «διοικητική ηρεμία» συνίσταται «στο γεγονός ότι ηρεμήσαμε σαν ομάδα με το νέο μεγαλομέτοχο κ. Τσακίρη, κάτι που δεν γινόταν με τον κ. Μπέο, άλλωστε, είναι φανερό ότι είναι διαφορετικοί και σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες. Ο κ. Τσακίρης έχει οριοθετημένες σχέσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν εμπλέκεται στην ομάδα στον βαθμό που αυτό γινόταν με τον κ. Μπέο. Απ' αυτή την άποψη είμαστε πιο ήρεμοι».

*Επίσης, ο Γουνδουλάκης ισχυρίζεται ότι «ο Πανιώνιος είχε μια πλειάδα παικτών που ήταν πολύ καλοί για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος ή τουλάχιστον καλύτεροι από ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, όπως ο Πλετς, ο Μπερτέ, ο Τζιμπούρ, ο Λουρένσο, ο Ενσαλίβα, ο Αραβίδης, ο Τσκιτσισβίλι κι έτσι κυρίως από τον Δεκέμβριο η ομάδα πήρε τα πάνω της».

*Φυσικά, στην πορεία του Πανιωνίου εξέχουσα θέση έχει ο καθοδηγητής της ομάδας, ο Εβαλντ Λίνεν γιατί, όπως λέει ο Φανούρης, «ακόμη κι όταν η ομάδα παρ' ότι αγωνιζόταν καλά δεν μάζευε βαθμούς, δηλαδή στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν μας άγχωνε, αλλά αντίθετα πίστευε ότι κάποια στιγμή θα έρχονταν και τα αποτελέσματα. Ο Λίνεν μας κέρδισε με τη συμπεριφορά του».

*Πέρα απ' όλα αυτά η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του γερμανού τεχνικού «έδωσε προσωπικότητα στην ομάδα, γιατί ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε πολύ πειθαρχημένος σ' όλα του τα παιχνίδια», επισημαίνει ο «κυανέρυθρος» μέσος και προσθέτει: «Ημασταν σίγουροι για τον εαυτό μας από την αρχή της χρονιάς. Ακόμη κι όταν δεν έρχονταν οι νίκες και η ομάδα δεν έπαιρνε τους βαθμούς που έπρεπε να πάρει, βλέπαμε όλοι ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα».

*Ο Γουνδουλάκης παραδέχεται ότι αρχικός στόχος της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν η παραμονή στην κατηγορία και πως «οι στόχοι άλλαξαν όταν αρχίσαμε και μαζεύαμε βαθμούς και απομακρυνθήκαμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οταν γλιτώσαμε πια και μαθηματικά, κοιτάξαμε τις πιο ψηλές θέσεις και με το ίδιο καλό ποδόσφαιρο πετύχαμε αυτό που πετύχαμε».

*Είναι φανερό ότι ο Πανιώνιος εξέφρασε φέτος έναν μεγάλο αριθμό ομάδων οι οποίες στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν στην κατηγορία εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, «γιατί», κατά τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, «όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο αποδίδεις καλύτερα».

Ευρωπαϊκή προοπτική

*Παρά την επιτυχία στον Πανιώνιο δεν πετάνε στα σύννεφα: «Ξέρουμε», λέει ο Γουνδουλάκης, «ότι η επόμενη χρονιά θα 'ναι πιο δύσκολη από τη φετινή. Αλλωστε κι εμείς δεν θέλουμε να επαναπαυθούμε στη φετινή επιτυχία. Πρέπει και θέλουμε να έχουμε διάρκεια και στόχους».

*Στη Νέα Σμύρνη αναγνωρίζουν, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα: «Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Είναι άλλο η Ελλάδα και άλλο η Ευρώπη. Στην Ελλάδα επειδή ο Πανιώνιος έχει "βαριά φανέλα" μπορεί όταν αντιμετωπίζει μικρομεσαίες ομάδες να τις κερδίζει. Αυτό όμως δεν ισχύει στην Ευρώπη. Δεν λέμε και δεν θα πούμε μεγάλα λόγια για "πορείες" και διάφορα τέτοια. Θα δουλέψουμε, με τη βοήθεια του Θεού και τη δική μας προσπάθεια, όλα θα γίνουν», καταλήγει ο Φ. Γουνδουλάκης.

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: