ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 13 Απριλίου 2007

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Ο προπονητής του Πανιωνίου Εβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων: "Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση και όλοι ήθελαν και θέλουν να κάνουν κάτι για το θέμα της βίας γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο πια. Νέοι που δέρνονται, σκοτώνονται, κανείς δεν θέλει αυτή την κατάσταση. Από την άλλη πρέπει να σκεφτόμαστε ορθά, να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Είναι πολύ εύκολη λύση, κατά την γνώμη μου, να κλείνουμε τα γήπεδα, τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, να μην παρέχουμε εισιτήρια ή να σταματάμε τα αθλητικά γεγονότα. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται έτσι όμως.
Υπάρχουν δύο τρόποι να πολεμήσεις αυτό το φαινόμενο. Πρώτα θα πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους μέσα και έξω από τα γήπεδα. Για παράδειγμα αν κάποιος στο δρόμο επιτεθεί σε κάποιον άλλο ή του πετάξει ένα μπουκάλι με νερό ή τον βρίσει, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα μείνει ατιμώρητος. Έτσι πρέπει να γίνεται και μέσα στο γήπεδο. Αλλιώς θα πρέπει να κλείσουμε τα εστιατόρια, το μετρό, τα σινεμά και όλους τους χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, μαζί με τους συνδέσμους και τους οργανωτές του πρωταθλήματος, θα πρέπει να δουλέψουν ομαδικά για να απομονώσουν αυτά τα άτομα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Αυτοί που κάνουν τις φασαρίες δεν χρειάζονται γήπεδο. Το πρόβλημα δεν είναι του ποδοσφαίρου. Αν δεν βρουν της κατάλληλες συνθήκες να κάνουν επεισόδια στο γήπεδο θα πάνε στους δρόμους. Θέλουμε οικογένειες στις κερκίδες που να μην φοβούνται ότι κάποιος θα τους χτυπήσει, ότι θα τους βρίσει και θα τους χαλάσει την μέρα. Οι κάμερες, τα ονομαστικά εισιτήρια είναι μια καλή αρχή.
Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής. Όπως είπα και πριν, η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο. Αυτά τα άτομα δεν έχουν την επαρκή μόρφωση, οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά και η ζωή τους είναι απαίσια και γεμάτη προβλήματα. Οι πολιτικοί που λένε ότι θα εξαλείψουν αυτά τα φαινόμενα απλά κλείνουν τα μάτια και αδειάζουν τα γήπεδα από κόσμο. Είναι γελοίο να στερείς στον φίλαθλο την δυνατότητα να δει ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα. Γενικά η διαπαιδαγώγηση των νέων είναι λάθος. Στην Γερμανία υπάρχει ένας ράπερ που στα τραγούδια του λέει για βιασμούς γυναικών, για μίσος μεταξύ τον ανθρώπων, για ξύλο στο δρόμο. Αυτός ο άνθρωπος πήρε βραβείο επειδή πούλησε δίσκους. Επειδή υπάρχουν κάποιοι μ&.. που αγόρασαν αυτά τα σι ντι. Όπως επίσης, στο συνδρομητικό κανάλι κάθε βράδυ έχει ταινίες για ενήλικους. Και πάνω αριστερά ένα Χ. Το παιδί που θα βάλει να δει θα παρακάμψει το Χ γιατί πολύ απλά θέλει να δει. Και θα δει μια ερωτική πράξη κατά την οποία η γυναίκα δεν είναι άξια σεβασμού. Ο νέος μαθαίνει να έχει την γυναίκα μόνο για το σεξ και τίποτα άλλο. Δεν του μαθαίνει να αγαπάει το άλλο φύλο.
«Κυριακάτικο ματς»
Ελπίζω πως θα καταφέρουμε να βρούμε τον ρυθμό μας μετά από αυτή την διακοπή των τεσσάρων εβδομάδων. Έχω αντιμετωπίσει διακοπή δύο και τριών εβδομάδων, αλλά τεσσάρων ποτέ. Αυτή η περίοδος θεωρείται περίοδος διακοπών. Οι δημοσιογράφοι είναι στις παραλίες ενώ οι παίκτες στο γήπεδο να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν θέλω αυτό να μας επηρεάσει αρνητικά. Παίζουμε εκτός έδρας με μια ομάδα που έχει σκοράρει πολλά γκολ, αλλά έχει δεχτεί επίσης πολλά. Μετά τον Ιωνικό είναι η επόμενη ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ. Σαν ομάδα έχουν πολύ καλή τεχνική και μπορούν να παίξουν πολύ καλή μπάλα αν τους αφήσεις. Έχουν μόλις μία ήττα εντός έδρας κάτι που αποδεικνύει ότι εντός έδρας είναι πολύ ισχυροί. Έχουν καλούς παίκτες, όπως ο Λουτσιάνο που μπορεί να σκοράρει από οποιοδήποτε μήκος και πλάτους του γηπέδου, μπορεί να περάσει καλές ασιστ και να εκτελέσει τέλεια κόρνερ. Επίσης επικίνδυνοι είναι ο Μερίνο, ο Λαζανάς, ο Κουτσοσπύρος, ο Κορακάκης. Επιθετικά λοιπόν είναι πολύ δυνατοί και εμείς πρέπεί να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε, να σκοράρουμε και να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.
«Μεταγραφές και Ουέφα»
Στο εστιατόριο δεν ξεκινάς με το επιδόρπιο έτσι δεν είναι; Ξεκινάς με έναν μεζέ και προχωράς μετά. Έτσι και εμείς τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια γιατί αντιμετωπίζουμε αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, την έξοδο στο Κύπελλο Ουέφα. Πρέπει να κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια γιατί αν χάσουμε την Κυριακή ο Ατρόμητος θα μας περάσει. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και δούμε τι έχουμε καταφέρει θα μπορούμε να πούμε και τι μεταγραφές θα κάνουμε. Θα έχουμε χρόνο τότε.
«Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;»
Έχουμε καλή ομάδα. Μπορούμε και πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει πρώτα να μάθουμε ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Όλα εξαρτώνται από αυτό. Ακόμα και ο Ενσαλίβα να φύγει έχουμε ταλαντούχους παίκτες να καλύψουν την θέση του. Σχεδιάζουμε να κάνουμε νέο προπονητικό κέντρο, νέο στάδιο και όλα αυτά θέλουν σκέψη".

Πηγή: www.pgss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: