ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Η συνέντευξη Τύπου του Εβαλντ Λίνεν

Η συνέντευξη Τύπου του Εβαλντ Λίνεν:
Αναμέτρηση με ΟΦΗ»
Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι πολύ κρίσιμο και για τους δύο λόγο της βαθμολογικής θέσης. Όλοι το ξέρουν αυτό. Όπως και ο ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ είναι ομάδα που διεκδικεί την έξοδο στο κύπελλο Ουέφα και θέλει την νίκη. Είναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση λόγω βαθμολογίας γιατί μετά θα απομένει μόνο ένα παιχνίδι. Είναι ανώφελο να λέμε «αν γίνει αυτό, αν γίνει εκείνο», δεν μας πάει πουθενά. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια, μόνο τι γίνεται στο δικό μας. Μόνο το τι θα κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε και να μην έχουμε ανάγκη τα αποτελέσματα κανενός.
«Αδύνατο σημείο ΟΦΗ»
Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ. Είναι σαν τον Ατρόμητο. Έχει βάλει πολλά γκολ, 38 για την ακρίβεια, αλλά έχει δεχτεί και πολλά. Έχουν παθητικό 43 γκολ που σημαίνει ή ότι παραμελούν την αμυντική λειτουργία τους ή ότι ρισκάρουν στην προσπάθεια να σκοράρουν και αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα τους. Επίσης έχουν αρκετούς ικανούς σκόρερ όπως ο Ντρούλιτς, ο Οφορίκουε, ο Σίμιτς, ο Σφακιανάκης. Αν δεν παίξει ο Ντρούλιτς έχουν παίκτες να οργανώσουν μια σωστή επιθετική γραμμή. Στα τελευταία παιχνίδια είχαν απουσίες όπως ο Πίτσος και ο Ίσα, λογικά από κάρτες όποτε αναμένεται να παίξουν στο παιχνίδι την Κυριακή αν δεν είναι τραυματίες. Δεν γνωρίζω τι σύστημα θα παίξουν, εξαρτάται από την συμμετοχή του Ντρούλιτς. Αν παίξει θα κατεβάσουν 4-3-3, αν όχι τότε λογικά θα παίξουν με 4-4-2. Εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε και να αντεπιτεθούμε για να σκοράρουμε.
«Ψυχολογία Πανιωνίου, απουσία Πλετς»
Eίναι άσχημο το να αλλάζεις την ενδεκάδα όμως αυτή την στιγμή είναι αναπόφευκτο. Δέχθηκε κάποιες άδικες κάρτες με την Λάρισα και την Ξάνθη. Έχουμε την ατυχία να μην μπορεί να αγωνιστεί μαζί μας αλλά θα το ξεπεράσουμε και θα τον αντικαταστήσουμε. Δεν ξέρω με ποιόν θα τον κάνω αλλαγή ακόμα. Σήμερα θα προπονηθούμε και θα δούμε. Έχουμε αρκετές επιλογές. Ο Πλετς είναι αμυντικός οπότε αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά στην εντεκάδα θα βάλουμε κάποιον άλλο αμυντικό, αλλιώς θα φέρω στην θέση του τον Ενσαλίβα και θα αντικαταστήσω τα χαφ. Από άποψη ψυχολογίας πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Κανείς δεν περίμενε αυτή την βαθμολογική θέση και τώρα πρέπει να διατηρήσουμε το πάθος μας για νίκη, την όρεξη μας για ποδόσφαιρο και την δύναμη στον αγώνα. Η ομάδα παίζει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για άλλη μια φορά και στο τέλος θα πάρουμε ότι μας αξίζει.
«Τραυματισμοί»
Ο Γιάννης Μανιάτης ταλαιπωρήθηκε από γρίπη αυτή την εβδομάδα. Ενώ δεν είχε πυρετό, την Τετάρτη για προληπτικούς λόγους δεν προπονήθηκε. Χθές έτρεξε λίγο μόνος του και σήμερα θα προπονηθεί κανονικά με όλη την ομάδα. Ο Νίκος Σπυρόπουλος έχει πρόβλημα στην επιγονατίδα και ο Σεκού Μπερτέ ένιωσε ένα τράβηγμα στο γλουτό, όμως αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά καιρό τώρα.
«Γερμανική μονομαχία Λίνεν- Μάουερ. Εδώ μιλάνε για αυτούς, στην Γερμανία για τον Γκέκα»
Πολλές φορές πρέπει να πας σε άλλη χώρα για να μιλήσουν για εσένα. Ο Γκέκας δεν έμαθε μπάλα στην Μπόχουμ! Εδώ δεν τον εκτίμησαν. Ξέρετε δεν είναι η πρώτη χρονιά μου σαν προπονητής!
«Τσκίτισβίλι»
Ο Τσικιτισβίλι που βλέπετε τώρα είναι αυτός που ξέραμε στην Γερμανία και στην Εθνική Γεωργίας. Χρειάζεται χρόνο ένας παίκτης για να προσαρμοστεί σε μια νέα ομάδα. Ήταν κακότυχος, τραυματίσθηκε, έχασε μέρος της προετοιμασίας. Στον δεύτερο γύρο, έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στον Πανιώνιο. Αυτή την στιγμή είναι βασικός και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ντάριο Φερνάντεζ. Βάλαμε τον Λέβαν στην θέση του και έπαιξε πολύ καλά. Ο Ντάριο επέστρεψε πολύ γρήγορα, χάρη στο καταπληκτικό ιατρικό τιμ της ομάδας, αλλά όπως είδαμε όλοι θέλει χρόνο για να ξαναβρεί την φόρμα του. Ως τότε ο Λέβαν καλύπτει επάξια το κενό του. Εγώ από την αρχή τον ήθελα και ακόμα θέλω να είναι στην ομάδα αλλά μπορεί εκείνος να θέλει να φύγει. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα παρθεί κάποια απόφαση για το μέλλον του. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χτίσαμε μια ομάδα από την αρχή, κάναμε «όνομα» και η παρουσία του Λέβαν εδώ μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για την απόκτηση κι άλλων μεγάλων παικτών.
«Φίμωτρο;»
Ο Έβαλντ Λίνεν στάθηκε και σε ένα σημερινό δημοσίευμα πολιτικής εφημερίδας που αναφέρει πως ο κ. Τσακίρης του έχει βάλει φίμωτρο διότι δεν του επέτρεψε (!) να παραχωρήσει συνέντευξη στην εν λόγω εφημερίδα.«Προ ημερών τηλεφώνησε από την συγκεκριμένη εφημερίδα ο δημοσιογράφος για να κλείσει μια συνέντευξη μαζί μου. Η ΠΑΕ Πανιώνιος αρνήθηκε διότι αυτός ο άνθρωπος όλη την χρονία ήταν επιθετικός μαζί μας και αυτά που έγραφε ήταν πολύ κυνικά. Μετά από την άρνηση της ΠΑΕ, εκείνος τηλεφώνησε σε εμένα, χωρίς εγώ να γνωρίζω την προηγούμενη επικοινωνία. Δεν γνώριζα ποιος ήταν αυτός που μου τηλεφώνησε και δέχτηκα να του παραχωρήσω μια συνέντευξη. Κατόπιν έμαθα την ταυτότητα του και είπα ότι δεν θα ήθελα να μιλήσω μαζί του, με δεδομένο όσα είχε γράψει για εμένα, την διοίκηση και την ομάδα. Σήμερα είδα σε άρθρο που υπογράφει ο εν λόγω δημοσιογράφος ότι ο κ. Τσακίρης, μου έβαλε φίμωτρο. Θέλω λοιπόν να πω ότι κανείς δεν μπορεί να μου κλείσει το στόμα. Όταν θέλω να πω κάτι το λέω χωρίς να ζητήσω την άδεια από κανέναν. Ήταν δική μου επιλογή να μην μιλήσω σε έναν άνθρωπο που όλη την χρονιά με κατηγορούσε για τις επιλογές μου και κατέκρινε την δουλειά μου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βοήθησε να γίνει γνωστός στον χώρο ο κ. Τσακίρης και παρόλη την βοήθειά του, μια μέρα ξύπνησε και ξέχασε όσα είχε κάνει για αυτόν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Παράλληλα τον κατηγόρησε για την εικόνα της ομάδας. Δεν μπορώ να φανταστώ την θέση του Πανιωνίου αν δεν είχε αναλάβει την ΠΑΕ αυτός ο κ. Τσακίρης. Αγαπάει τον Πανιώνιο, ασχολείται με όλα τα τμήματα και θέλει να φτάσει τον σύλλογο στην κορυφή. Έτσι λοιπόν, αφού μας κατηγόρησε και έγραψε άσχημα πράγματα για εμάς, μόλις είδε την επιτυχία της ομάδας θέλησε να μας μιλήσει. Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Χρησιμοποιεί λάθος την δύναμη που έχει στα χέρια του ως δημοσιογράφος. Οι δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι για ότι γράφουν γιατί τους διαβάζει ο κόσμος. Όμως είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για όσα λέμε και γράφονται από αυτούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: