ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Πέστα πρόεδρε...

Απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο πώλησης του Νίκου Σπυρόπουλου σε ελληνικό σύλλογο ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης ξεκαθάρισε πως θα παραχωρούσε τον 23χρονο αριστερό μπακ μόνο σε περίπτωση που ερχόταν πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, λέγοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα έβαζε εμπόδιο στην καριέρα του. Πάντως, η φράση του πως «όλοι έχουν την τιμή τους» αφήνει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας για μνηστήρες εντός των τειχών και κυρίως τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ενδιαφερθεί πιο «ζεστά».
«Τιμή θεωρητικά έχουν όλοι. Ακόμη και τη γυναίκα μου μπορώ να πουλήσω με όρους, αλλά αυτός που θα την πάρει πρέπει να αναλάβει και τα έξοδα (γέλια). Δεν χρειαζόμαστε άμεσα λεφτά. Είμαστε της άποψης ότι η αξία του δεν θα πέσει, αλλά θα ανέβει. Υπάρχει το ρίσκο του τραυματισμού, χτύπα ξύλο, το οποίο το παίρνουμε. Πιστεύω πως είναι με το ένα πόδι στην εθνική και είναι λογικό ο κύριος Ρεχάγκελ να προβληματίζεται. Είναι άδικο να πρέπει ένας παίκτης να αγωνίζεται σε μεγάλες ομάδες για να παίξει στην εθνική. Θέλουμε να ελπίζουμε πως του χρόνου θα παίξει. Αν έρθει μία πρόταση από το εξωτερικό, δεν θα εμποδίσουμε το παιδί να παίξει εκεί. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε δική μας ομάδα, όχι να πουλάμε παίκτες. Από την άλλη, πρέπει να προσέξουμε να μην γίνουμε νεκροταφείο ονείρων παικτών. Αν πουλήσεις έναν παίκτη στο εξωτερικό και νεκροταφείο δεν γίνεσαι για νέους παίκτες και δεν γίνεσαι σούπερ μάρκετ για τις μεγάλες ομάδες. Εγώ θα στενοχωρηθώ πολύ αν τον βλέπω να παίζει εναντίον μας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.
Παράλληλα, προανήγγειλε την έναρξη συζητήσεων με τον Έβαλντ Λίνεν για την επέκταση της συνεργασίας τους, προσθέτοντας πως γνωρίζει ότι πρόθεση του Γερμανού προπονητή είναι να παραμείνει στον πάγκο και μετά τον Ιούνιο του 2008, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. «Πιστεύω πως ο κύριος Λίνεν χωρίς αμφισβήτηση είναι ο προπονητής της χρονιάς. Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2008 και συζητάμε για επέκταση της συνεργασίας μας. Το θέλουμε εμείς και το θέλει και ο ίδιος. Όταν ήρθε, όπως είπε και ο ίδιος, του πουλήσαμε ένα όνειρο. Πείστηκε με βάση τα λεγόμενά μας, το σχέδιό μας και τα οράματά μας. Μέχρι στιγμής έχουμε υλοποιήσει ένα μέρος από τις υποσχέσεις που του δώσαμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ακόμη δεν έχουμε κάνει και αναφερόμαστε κυρίως στο θέμα του προπονητικού κέντρου. Θέλω όταν του κάνω την πρόταση να έχω κάνει κάποια πράγματα από την πλευρά μου. Είμαι βέβαιος πως πρόθεσή του είναι να μείνει», τόνισε.
Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε επίσης στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει ο Έβαλντ Λίνεν. «Το πιο βασικό είναι να έχουμε μία ομάδα άρτια οργανωμένη. Ο Πανιώνιος μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με την οργάνωσή του. Ο Λίνεν δεν πληρώνεται μόνο για να φτιάχνει ενδεκάδες, αλλά επειδή ξέρει το ποδόσφαιρο. Εμείς δεν ξέραμε πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο πριν μπούμε στο χώρο και μέχρι χθες ήμασταν απλοί φίλαθλοι. Στην απειρία μας, μας καλύπτει ο κύριος Λίνεν. Εκμεταλλευόμαστε τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά ακόμη και στο στρατηγικό, αλλά και σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης. Αφού έχουμε έναν άνθρωπο με τόσες γνώσεις, γιατί να μην τις αξιοποιήσουμε;».
Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δήλωσε πως η παρούσα φάση προσφέρει στον Πανιώνιο την ευκαιρία να κινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή ενός νέου αθλητικού κέντρου. «Υπάρχουν αρκετές ευνοϊκές συγκυρίες. Τέτοια πρότζεκτ αντιμετωπίζονται θετικά από την κυβέρνηση, ενώ το οικόπεδό μας δεν παρουσιάζει προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν άλλες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις. Τυχαίνει επίσης ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ να είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Ακόμη η ΠΑΕ και η ΚΑΕ έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους. Και ο δήμος είναι με τον Πανιώνιο 1000%. Αν είναι να βρούμε μία ολική λύση για το πώς θα αξιοποιήσουμε αυτό το οικόπεδο, είναι τώρα ή ποτέ. Μιλάμε για πλήρη κατεδάφιση και πλήρη ανακατασκευή ενός αθλητικού χώρου. Κάνουμε μελέτες και έρευνα αγοράς για να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε ή όχι. Αν δεν μπορούμε, θα προχωρήσουμε σε διορθώσεις, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό ακόμη. Θέλουμε ολική λύση».
Τέλος, παραδέχτηκε πως υπάρχει οικονομικό άμοιγμα στην ΠΑΕ. «Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να εξαρτάται από την τσέπη του κάθε Τσακίρη. Τον πρώτο χρόνο το άνοιγμα είναι μεγάλο, τόσο από υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως νέα διοίκηση, όσο και από δικές μας κινήσεις. Είναι δύσκολο αυτό να διατηρηθεί, γιαυτό θέλουμε να το μειώσουμε. Ήδη πάντως, με την αποχώρηση του Ενσαλίβα θα μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία. Το να πουλάμε παίκτες δεν νομίζω να λύνει το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: