ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

«Έξοδος στο κύπελλο Ουέφα»
Τα επόμενα παιχνίδια θα δείξουν αν θα βγούμε στο κύπελλο Ουέφα. Μετά από αυτά θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Και ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ θέλουν να κερδίσουν για να προκριθούν και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Χάσαμε άδικα πόντους στον πρώτο γύρο. Αν είχαμε κερδίσει τα τρία τέσσερα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, θα ήμασταν σε άλλη θέση. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα πάρουμε ότι μας αξίζει. Δεν θέλω να πω ότι θα διορθώσουμε κάτι γιατί στον πρώτο γύρο παίξαμε πολύ καλά, είχαμε καλή αμυντική λειτουργία αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε εύκολα δίχτυα. Χωρίς να λέμε ότι ο στόχος είναι η πρόκριση, θα μπούμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσουμε γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε σαν σύνολο για να μπορεί η ομάδα κάθε χρόνο να βρίσκεται μέσα στη πρώτη πεντάδα. Έχω δει ομάδες που έχουν προκριθεί στο Ουέφα και μετά έπεσαν κατηγορία. Σκοπός είναι να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον και όχι να προκριθούμε. Άλλωστε υπάρχουν κι άλλες ομάδες που διεκδικούν την έξοδο και θέλουν την νίκη. Το αντιμετωπίζω κάθε Κυριακή. Βάζω τους παίκτες μου στις θέσεις τους και ξαφνικά βρίσκω στο γήπεδο και αντιπάλους. Και σαν να μην φτάνει αυτό μετά από λίγο αρχίζουν και κουνιούνται και μου τα χαλάνε όλα!
«Το ματς με τον ΠΑΟΚ»
Η ομάδα του ΠΑΟΚ προέρχεται από ένα σερί πολύ καλών αποτελεσμάτων. Τα τελευτά τέσσερα ματς δεν έχει ηττηθεί. Έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και στο δυναμικό τους έχουν έναν από τους καλύτερους σκόρερ, τον Μάρτιν Μίετσελ. Το θέμα είναι ότι έχουν μόνο αυτόν για να παίρνει όλες τις ευκαιρίες της ομάδας του. Εμείς έχουμε τον Φανούρη Γουνδουλάκη πρώτο σκόρερ, έχουμε τον Ραφίκ Τζιμπούρ, έχουμε τον Λουίς Λουρένσο, τον Ταμαντάνι Ενσαλίβα και τον Μαρσέλο Πλετς που μπορούν να κάνουν την ζημιά στον αντίπαλο. Δεν σκοράρουν πολύ σαν ομάδα αλλά δεν δέχονται εύκολα το γκολ. Εκμεταλλεύονται τις στημένες φάσεις και γενικά είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εκτός από τον Μίετσελ έχουν και τον Τόργκελε που βοηθάει πολύ στις αμυντικές λειτουργίες. Είναι επίσης σημαντική η λεπτομέρεια ότι επιτίθενται κυρίως από τα άκρα και το κατά πόσο οι δικοί μας αμυντικοί θα τους κρατήσουν πίσω και θα τους κάνουν να έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν από ότι εμείς. Οι κάθετες μπαλιές, οι σέντρες και οι πάσες στην πλάτη της άμυνας είναι ένα ακόμα ατού τους. Ο Μπαλάφας και ο Ζαγοράκης δεν παίζουν και δεν ξέρουμε ποιοί θα τους αντικαταστήσουν. Υποψήφιοι είναι οι Ηλίαδης, Μουμίν, Μπαρακουάν. Στα στατιστικά φαίνεται ότι κυρίως επιτίθενται από τα άκρα με επιτυχία.
«Μεταγραφικά»
Με τον Ενσαλίβα μιλήσαμε αρκετά. Δεν έχουμε πει κάτι νέο και η κατάσταση είναι προφανής. Όσο για τον Κυριάκο Χαϊλη, πρώτη φορά το ακούω αυτό το όνομα. Αν έχει γίνει κάποια πρόταση στον παίκτη τότε θα έχει γίνει εν αγνοία μου. Φυσικά και θα γίνονται κάποιες προσφορές σε νέα παιδιά που δεν ξέρω γιατί είναι λογικό να μην μπορώ να δω όλους τους νέους παίκτες που κυκλοφορούν. Άλλωστε έχουμε μια καινοτομία στην ομάδα. Έχουμε βάλει στον υπολογιστή ένα πρόγραμμα με όλους τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους και αυτόματα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα με προσφορά σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την καινούργια χρονιά. Βασικό κριτήριο είναι το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα θέλουν να αποχωρήσουν από την ομάδα. Ποδοσφαιριστές που θέλουμε δεν θα δοθούν. Μερικοί θα παραχωρηθούν με την μορφή δανεισμού και όσοι από τους παίκτες θελήσουν να φύγουν και το θέλουμε και εμείς θα μείνουν ελεύθεροι. Για όλα αυτά θα ενημερωθείτε την κατάληλη στιγμή. Το σημαντικό τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που απομένουν και στο τέλος θα έχουμε όλο το χρόνο να οργανωθούμε για την νέα σεζόν. Αν ανακοινώσω από τώρα παίκτες που θα φύγουν, την επόμενη μέρα θα λάβω εκατοντάδες DVD και κασέτες με παίκτες. Αυτό θα αποσυντονίσει και εμένα και την ομάδα μου. Φέτος όλες οι κινήσεις θα γίνουν μέχρι την αρχή των διακοπών γιατί πέρυσι χαλάσαμε τις διακοπές μας και δεν θέλουμε να επαναληφθεί. Έτσι με το που τελειώσουν οι αγώνες θα ξεκινήσει και ο αγωνιστικός σχεδιασμός.

Πηγή:www.pgss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: