ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 24 Απριλίου 2007

Συνέντευξη Ακη Μάκου

Ο Πανιώνιος είναι η έκπληξη του δεύτερου γύρου. Από την 12η θέση που βρισκόταν στο πρώτο μισό, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος είναι ένα από τα φαβορί για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στη πλατεία τα χαμόγελα είναι πλατιά και το Sportnet επικοινώνησε με τον νεότερο αρχηγό στην ιστορία των «κυανέρυθρων», τον Γρηγόρη Μάκο. Ο χαρισματικός αμυντικός μέσος μίλησε για τη σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, το επικείμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, για τον εαυτό του, καθώς και για τον Έβαλντ Λίνεν.
Aκη, ο Πανιώνιος πήρε σημαντική νίκη, κόντρα στον ΠΑΟΚ και έφτασε πιο κοντά στην έξοδο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πιο ήταν το κλειδί για την άνετη, όπως φάνηκε, επικράτηση;
«Όπως κάναμε σε κάθε παιχνίδι, έτσι και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ παίξαμε σαν ομάδα. Υπήρχαν αρκετές αλληλοβοήθειες και γενικότερα είχαμε πολύ πάθος. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και είχαμε δουλέψει πολύ για τη νίκη. Ήταν ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Επίσης, γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε πολλές απουσίες. Μεγαλύτερη ήταν αυτή του Ζαγοράκη, ο οποίος βοηθάει και σε εμψυχώνει μέσα στο γήπεδο».
Θεωρείς ότι ο Πανιώνιος με αυτήν τη νίκη θα βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ;
«Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να εξασφαλίσουμε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».
Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχασε με 4-1 από την Ξάνθη θα τον επηρεάσει στο μεταξύ σας παιχνίδι;
«Ο ΟΦΗ, αν θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και να δώσει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Εμείς θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να πάμε στην Κρήτη και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
Τι έχει αλλάξει στον Πανιώνιο και από εκεί που κινδύνευε στο πρώτο γύρο, βρίσκεται τώρα μία ανάσα από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ;
«Δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η ομάδα στο πρώτο γύρο ήταν άτυχη. Χάσαμε πολλούς βαθμούς στις καθυστερήσεις. Αν είχαμε αυτούς τους βαθμούς θα είχαμε βγει, ήδη, στο ΟΥΕΦΑ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο γύρο με τις προσθήκες των Τζιμπούρ και Λουρένσο, που είναι πολύ καλοί παίκτες δυναμώσαμε κατά πολύ. Από την μεριά μας τους βοηθήσαμε πολύ ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα και αυτό, άλλωστε φαίνεται στο γήπεδο»
Ποια είναι η συμβολή του Έβαλντ Λίνεν στην επιτυχία της ομάδας;
«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ο κ. Λίνεν όταν ήρθε στον Πανιώνιο ήταν να μας κάνει ομάδα. Από την εικόνα που παρουσιάζουμε στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως αν θα βγούμε στο ΟΥΕΦΑ, πιστεύω ότι τα έχει καταφέρει. Η συμβολή του είναι μεγάλη και έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζουμε».
Τα τελευταία δύο χρόνια έχεις καθιερωθεί και μάλιστα είσαι ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Πανιωνίου. Πως κρίνεις την συμμετοχή σου στο πρωτάθλημα;
«Η φετινή χρονιά ήταν περίεργη για όλους μας. Ήθελα να αποδείξω την αξία μου, καθώς ήταν λες και αγωνιζόμουν σε μία καινούργια ομάδα, μιας και τα πάντα είχαν αλλάξει. Με την δουλειά μου έπεισα τον κ. Λίνεν. Θεωρώ ότι όπως όλοι οι παίκτες, έτσι κι εγώ στα μέσα του πρωταθλήματος έκανα μία κοιλιά. Αυτό είναι φυσιολογικό. Βλέπω, όμως, τώρα ότι η απόδοσή μου ανεβαίνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ πέτυχα το πρώτο μου γκολ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό που επιθυμώ είναι να δουλεύω σκληρά, ώστε να βελτιώνομαι συνεχώς».
Τι έχει αλλάξει στον Πανιώνιο από πέρυσι;
«Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι ο κόσμος έχει επιστρέψει στο γήπεδο και δεν μιλάω μόνο για τους «Πάνθηρες». Μου προκάλεσε έκπληξη όταν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είδα τόσο κόσμο. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σας πω. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι να είμαστε μία οικογένεια και να το βγάζουμε αυτό και μέσα στο γήπεδο».
Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;
«Αυτό που θέλω να τους πω είναι να έρχονται στο γήπεδο και να μας βοηθάνε. Να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλύτερα».
Πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: