ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Κ. Κοκκινάκης: "Μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο"

Όταν ο Πανιώνιος χρειάζεται έναν βράχο για να πιαστεί και να κρατηθεί ζωντανός σε δύσκολες έδρες όπως αυτή της Μπαρτσελόνα, ο Κώστας Κοκκινάκης είναι εκεί. Ο κορυφαίος παίκτης των "κυανέρυθρων" στον επαναληπτικό ημιτελικό της Βαρκελώνης, μίλησε στο SPORT 24 για την επική πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του LEN Trophy αλλά και τη συνέχεια εντός των συνόρων.

Στο παιχνίδι με τους "μπλαουγκράνα" το Σάββατο, ήταν αυτός που με τα "φαρμακερά" σουτ σε πολύ κρίσιμα σημεία έδωσε ώθηση στην ομάδα του που έχασε μεν με 7-6 αλλά πήρε την πρόκριση λόγω της διαφοράς από το πρώτο ματς (11-8 στη Νέα Σμύρνη όπου ο Κοκκινάκης ήταν και πάλι από τους διακριθέντες).

"Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον Βλοντάκη και με τον Θωμάκο να μην έχει καταφέρει να βγάλει έστω και μία προπόνηση ολόκληρη, πήγαμε στη Βαρκελώνη για να παίξουμε λίγο πιο έξυπνα επειδή ήμασταν και λίγοι. Ο σκοπός μας ήταν να μην δεχθούμε ούτε μία κόντρα -αφού η Μπαρτσελόνα κολυμπάει πάντα πολύ γρήγορα- και πιστεύω ότι το καταφέραμε γι' αυτό το ματς ήταν στα μέτρα μας".

"Θα έλεγα ότι ήταν το παιχνίδι στο οποίο είδα όλους τους αθλητές και μιλάω κυρίως για τους νεότερους σε ηλικία, να "διψούν" τόσο πολύ τη νίκη. Όχι ότι στα υπόλοιπα δεν την θέλουν αλλά στο συγκεκριμένο πίστεψαν πολύ σε αυτή και ήταν όλοι πολύ καλοί".

Όσο για το αν σε κάποιο σημείο του αγώνα ένιωσε ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση, εξήγησε: "Δεν φοβήθηκα γιατί είχαμε τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν ήταν η ομάδα που έκανε πολλές ευκαιρίες και ο Ρέππας ήταν σε καλή μέρα. Για μερικά δευτερόλεπτα αγχωθήκαμε όταν πέρασαν με 2 γκολ, αλλά ήμασταν καλύτεροι. Προσωπικά δεν αγχώθηκα".

Στον τελικό αντίπαλος θα είναι η Ζέγκεντ. Ο Έλληνας αμυντικός δεν γνωρίζει πολλά για τους Ούγγρους αλλά δείχνει να διατηρεί την αισιοδοξία του: "Δεν τους έχω δει να αγωνίζονται. Έχω ακούσει όμως από αθλητές που την έχουν αντιμετωπίσει ότι δεν είναι κάποια τρομερή ομάδα. Αν είμαστε όλοι καλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο". Σε εκείνο το σημείο της κουβέντας, μας μίλησε και για τον μεγάλο απόντα της ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα, Αντώνη Βλοντάκη και τα προβλήματα που θα έχει ο Πανιώνιος αν δεν παίξει στον τελικό: "Χωρίς τον Αντώνη στα παιχνίδια με τους Ούγγρους θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζω πραγματικά να αγωνιστεί αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα είναι έτοιμος".

Tέλος, ο αμυντικός των "κυανέρυθρων" αναφέρθηκε στις εγχώριες υποχρεώσεις της ομάδας στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο: "Προέχει το ματς που παίζουμε στην Πάτρα με τη ΝΕΠ που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Δεν πρέπει επειδή περάσαμε στον τελικό να ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα". "Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και θα παίξει ρόλο αν εμείς πάμε στο Final Four της Πτολεμαΐδας προερχόμενοι από ταξίδι (στις 8 Απριλίου είναι ο πρώτος τελικός του LEN Trophy, που ενδέχεται να είναι εκτός έδρας και δύο μέρες μετά είναι ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας). Εμείς πάντως θα παλέψουμε για να πάρουμε το Κύπελλο".

Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: