ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Στερνή μου γνώση...

Διαβάζω στα ρεπορτάζ (όχι στην "Πράβδα" της ΠΑΕ) ότι αναζητείται αμυντικό χαφ. Εδω το ρεπορταζ. Πέντε μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και το ρόστερ της ομάδας έχει κενά. Δεν έχουμε αμυντικό χαφ, δεν έχουμε δεξί χαφ, δεν έχουμε "φουνταριστό" επιθετικό. Οσο και αν... κελαηδούν "παπαγαλάκια" τα κενά φαίνονται. Και όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ, ο Δανός "δαλάι λάμα" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Μπάνγκσμπο, αλλά και ο προπονητής κύριος Στόρε έχουν την ομάδα από τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε άρχισαν το ξηλωμα της περσινής ομάδας διώχνοντας πρώτο τον Μάριο Νικολάου και στη συνέχεια τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Από τότε πέρασαν 5 μήνες, δοκίμασαν καραβιές Αφρικανούς, έκαναν πενταετές συμβόλαιο σ' έναν Λιβεριανό που αγωνιζόταν στο Αζερμπαϊτζαν, "βάφτισαν" αμυντικό χαφ τον Μανιάτη, αλλά κανονικό αμυντικό χαφ δεν έχουν πάρει. ΟΠως δεν έχουμε πάρει και δεξί χαφ.

Αν είναι έτσι ο τεχνοκρατικός προγραμματισμός, καταλαβαίνω γιατί βάρεσε φαλιμέντο η Ελλάδα και μας ανέλαβε η τρόικα μπας και μας σώσει. Βέβαια στον Πανιώνιο συμβαίνει το αντίθετο. Δεν άρεσε στον κύριο Κιντή και τον Δανό "δαλάι λάμα" του παγκοσμίου ποδοσφαίρο ο Νικολάου. (Θα μου πεις και τι έγινε; Εδώ ο Δανός "δαλάι λάμα" είχε πει ότι δεν κάνει ο Σίτο Ριέρα!). Είχαμε ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του πρωταθλήματος και ο κ. Κιντής τον έδιωξε. Τώρα 23 Αυγούστου αναζητεί αμυντικό χαφ. Να χαρώ εγώ προγραμματισμό...

Πέντε μέρες απομένουν για την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος. Ολα δείχνουν ότι εκτός από τον Γάλλο Σεντρίκ Βαρό και τον Γιούργκεν Μάχο οι υπόλοιποι παίκτες που θα σηκώσουν το βάρος θα είναι από την πέρσινή ομάδα. Μανιάτης, Λάτκα, Κουμορτζί, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Γιόνσον, Κοντοές, Γουνδουλάκης, Κούκετς, Τσότσαλιτς. Να πάμε στον Αγιο Ανδρέα, να ανάψουμε κανένα κερί να τους έχει υγιής και δυνατούς. Γιατί αν περιμένουμε από Φουκουτέτοιους, Πούπους και λοιπές δημοκρατικέ δυνάμεις την... "βάψαμε".

Για όσους έχουν ασθενή μνημή θα επαναλάβω (γιατί η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως...) ότι ο Πανιώνιος ιδρύθηκε το 1890 στη Σμύρνη. Συμπληρώνει σε λίγες μέρες 120 χρόνια ζωής, δράσης & προσφοράς. (Με την ευκαιρία πως θα τιμήσει ο σημερινός Πανιώνιος ΠΑΕ, ΚΑΕ & Ερασιτέχνης, τα 120 χρόνια του συλλόγου;) Δεν είναι καμία εμπορική επιχείρηση που στόχο έχει να αποφέρει (μόνο...)κέρδη. Ο Πανιώνιος είναι η ζωντανή ιστορία του Μικρασιάτικου αθλητισμού και υποχρεώσή του είναι να την κρατά ζωντανό στο περασμα των αιώνων. Εμείς,όλοι, είμαστε περαστικοί. Ο Πανιώνιος, η "κυανέρυθρη" ιωνική ασπίδα θα υπάρχει πάντα.

Πολύ φοβάμαι (μακάρι να διαψευστώ, να έχουμε ομάδαρα, να παίζουμε μπαλάρα. Εγώ εξάλλου είμαι Πανιώνιος, τα παιδιά μου τα έχω κάνει Πανιώνιους και θέλω χαρές από την ομάδα μλου....) ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ, πολύ δύσκολη.
Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά είναι οι Πανιώνιοι. Αυτοί που 2000 με ζέστη πήγαν στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Γι' αυτό ως Πανιώνιοι έχουμε την υποχρεωση να σταθούμε δίπλα στην ομάδα. Θα λέμε τη γνώμη μας, θα ταϊζουμε παπαγαλίνι τα παπαγαλάκια (για να μην γουργουρίζει η κοιλίτσα τους), αλλά πάντα δίπλα στους παίκτες, τον προπονητή και την ομάδα. Γιατί μην ξεχνάτε ότι οι παίκτες μας δίνουν ότι μπορούν στο χορτάρι. Οτι ξέρει ο καθένας από αυτούς, αυτό παίζει. Ενα θέλουμε. Να "ματώνουν" την "κυανέρυθρη" φανέλα. Μόνο αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: