ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Απόψεις...

Στα "Κ.Ν." έφτασαν δυο άρθρα από φίλους συν-Πανιώνιους. Το ένα αφορά την ΠΑΕ και το άλλο αφορά τον ερασιτέχνη Πανιώνιο. Τα "Κ.Ν." δημοσιευύουν τις απόψεις και υπενθυμίζουν ότι οι στήλες είναι ανοιχτές για όλους τους Πανιώνιους (αρκεί οι απόψεις να μην είναι υβριστικές, προσβλητικές ή ρατσιστικές).

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Από τον Χαράλαμπο & Νεόφυτο Παπαδόπουλο

Αγαπητοί κύριοι, Τα πρώτα δείγματα της ομάδας είναι απογοητευτικά. Και δεν είναι νωρίς διότι σε 3 εβδομάδες το πρωτάθλημα αρχίζει και η ομάδα θα πρέπει να μαζέψει κανέναν βαθμό διότι λυπάμαι που το λέω αλλά φέτος θα κινδυνέψουμε σοβαρά. Η ομάδα έτσι όπως είναι, πάει για 11η – 15η θέση. Και αυτό δεν είναι μόνο δική μας άποψη. Παίκτες πωλούνται και δανείζονται και ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί. Δοκιμάζονται παίκτες παγκοσμίως άγνωστοι, οι οποίοι προορίζονται να καλύψουν τα κενά που έχουν αφήσει οι παίκτες που έφυγαν.

Οι κεντρικοί αμυντικοί παραμένουν οι ίδιοι όπως πέρυσι, Λάτκα, Όμο και Σιόβας.
Ακραία μπάκ υπάρχουν; Ποιοι είναι; Στα δεξιά ο "ταχύς" Γιόνσον και ο Μανιάτης, ο οποίος φέτος αναμένεται να ξεφουσκώσει σε πέντε θέσεις (δεξί, αριστερό, κεντρικό μπακ, αμυντικό χαφ, επιθετικό χαφ). Ή ο Κοντοές, ο οποίος θα κληθεί να παίξει όπου υπάρχει ανάγκη στην άμυνα. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο κοκ. Ο Κεντρέ είναι μάλλον αριστερό μπακ αλλά δοκιμάζεται να παίξει στο κέντρο της άμυνας.

Και αν αυτά συμβαίνουν στην άμυνα, στο κέντρο και στην επίθεση τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Στα αμυντικά χαφ τα κενά είναι τεράστια. Απ΄ό,τι φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί ο Μανιάτης (αφού ο Γιόνσον πρέπει να παίξει ως δεξί μπακ) με τον Τσότσαλιτς και με κάποιον Πούπο και τον Αναστασόπουλο. Ο Νικολάου δεν χωρούσε στα χαφ; Αντικαταστήσαμε τον Νικολάου, που δεν μας έκανε με "καλύτερους Νικολάου"; Για να δούμε τι θα γίνει και με τον Κουμορτζί. Θα δοθεί ή όχι; Επιθετικά χαφ ποιοι έμειναν; Ο Κούκετς και ο Γουνδουλάκης;

Στην επίθεση ο ‘’πολύς’’ Μπάλαμπαν, ο οποίος έτσι όπως είναι, δεν κάνει ούτε για ομάδα Β’ Εθνικής και ο Ριέρα με κάποιες προσθήκες αγνώστων παικτών.
Δίπλα σε όλους αυτούς ο Φερνάντεζ δεν μας έκανε; Όπως και ο Τσέζαρεκ, για τον οποίον ακούστηκε ότι "κόπηκε" στα εργομετρικά μας; Αλλά μπόρεσε να βρει κατάλυμα στον Άρη που κατά τεκμήριο τερματίζει σε καλύτερη βαθμολογική θέση από εμάς.
Στους 10 προπονητές που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα (αλλά και εσείς οι ίδιοι, που δεν είστε προπονητές) με ποιόν θα ξεκινούσατε ως βασικό επιθετικό; Με Τσέζαρεκ, Μπάλαμπαν ή Μπουβάλ; Διερωτηθείτε στον καθρέπτη!!!

Καλές είναι οι καραβιές παγκοσμίως αγνώστων παικτών (που ρίχνουν και το budget) αλλά με τις καραβιές όχι μόνο δεν οριοθετούνται στόχοι αλλά δεν μας εξασφαλίζουν και την παραμονή. Φέτος θα παρακαλάμε να μην έχουμε τραυματισμούς και πολλές τιμωρίες ταυτόχρονα από κάρτες σε βασικούς παίκτες (πχ. Μανιάτη, Κουμορτζί και Ριέρα) διότι τότε αλίμονό μας!!!

Αυτή είναι δυστυχώς η ομάδα μας, έτσι όπως την έχετε σχεδιάσει και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Φέρατε και προπονητή 35 ετών για να υπογράφει τις δηλώσεις σας στον Τύπο και να σας επαινεί για το αθλητικό μας κέντρο στο Κορωπί.
Αλήθεια, αθλητικό κέντρο έχουμε αλλά πού είναι οι νέοι παίκτες – ταλέντα;
Κύριοι της Διοίκησης ο μεγαλομέτοχος σας επέλεξε και σας στηρίζει αλλά εσείς έχετε επιλέξει επικίνδυνα μονοπάτια για την διαχείριση της ομάδας.

Αμφισβητούμε εντόνως την ικανότητά σας να διαχειρισθείτε τόσο το brand name ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ όσο και τα λεφτά του μεγαλομετόχου. Όλες οι ανωτέρω απόψεις μας ξεκινάνε φυσικά από την αγάπη μας για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ (εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ αντιθέτως με εσάς που σήμερα είστε αλλά αύριο δεν θα είστε). Και όσον αφορά στην κριτική μας, αυτή είναι καλόπιστη και αφορά αποκλειστικά και μόνο στο θέμα της διαχείρισης και όχι στα πρόσωπα.

Και μπορείτε να διερωτηθείτε εύλογα με ποιο background μπορούμε εμείς να ασκούμε κριτική σε εσάς; Μας το επιτρέπουν οι τίτλοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μας σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Αγγλία ως τεχνοκράτες αλλά και η πείρα που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια με την ενασχόληση σε εταιρείες και φυσικά η διαφορά ηλικίας με εσάς που μας δίνει την δυνατότητα αυτή. Και δεν πιστεύουμε να προχωρήσετε σε αυξήσεις των εισιτηρίων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, διότι τότε θα καταντήσετε την ομάδα μας Θρασύβουλο με καμιά διακοσαριά φιλάθλους και στο τέλος θα την βλέπετε μόνοι σας.

Με πολλή αγανάκτηση και λύπη

Χαράλαμπος και Νεόφυτος Παπαδόπουλος

Υ.Γ.: Ελπίζουμε και ευχόμαστε ολόψυχα οι συγκυρίες να μας διαψεύσουν.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

Του Θοδωρή Καστόρη, Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης - Πανιώνιος

"Ο Πανιώνιος είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν" Δημητρός Δάλλας

Εμείς οι φίλαθλοι του Πανιωνίου, δεν επιλέξαμε την ομάδα μας για να πανηγυρίζουμε τις νίκες τη Δευτέρα στο γραφείο μας, ούτε για να μετράμε πρωταθλήματα και να στηρίζουμε τους προέδρους μας στις “λαμογιές” τους. Γίναμε Πανιώνιοι γιατί πιστεύουμε σε άλλα πράγματα. Πιστεύουμε σε αξίες, έχουμε άλλη φιλοσοφία περί «μικρού» και «μεγάλου», είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για να κερδίζουν, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή γενικότερα, είμαστε διαφορετικοί. Για εμάς βέβαια τους Νεοσμυρνιούς υπάρχουν και άλλες αιτίες. Ο Πανιώνιος είναι η ιστορία μας, η καταγωγή μας, η συνείδησή μας, αλλά και η ζωή μας σήμερα. Εκεί αθλούνται τα παιδιά μας και θέλουμε ταυτόχρονα να διαπαιδαγωγούνται. Με αξίες και ιδέες.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ γράφουν τα σλόγκαν μας. Να βλέπουν και να μαθαίνουν πως με προσπάθεια και αξιοκρατία ο κάθε ένας προχωράει στον αθλητισμό και τη ζωή. Πώς το να παίξεις επαγγελματικά είναι ένας στόχος, αλλά ο αθλητισμός είναι η ζωή. ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι ένα γενικό σχόλιο για ότι έχει σχέση με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Αυτή τη στιγμή θέλω να το συσχετίσω με δύο γεγονότα.

Ο «Πανιώνιος Κόσμος», η εφημερίδα μας.

Δεν θα ασχοληθώ αναλυτικά με τα πλεονεκτήματα της έκδοσης. Όμως δε μπορώ να μη σχολιάσω την απογοήτευσή μου, όταν διάβασα το τεύχος της 31ης Ιουλίου ότι είναι το τελευταίο. Μία έκδοση κόσμημα που μας έκανε υπερήφανους, μας έβγαζε από τη μιζέρια του «μικρού» και αναδείκνυε το «διαφορετικό» μας, μια έκδοση άλλης αθλητικής κουλτούρας που ενημέρωνε για τις πολύπλευρες αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου, ανέλυε με άλλες και διαφορετικές ματιές τα γεγονότα, πρόβαλε ιστορικά στοιχεία και άλλου τύπου κοινωνικές και πολιτισμικές δράσεις, που όλα αυτά έδειχναν ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Πρώτα απ’ όλα ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους συνετέλεσαν στην έκδοση. Επαγγελματίες δημοσιογράφους, ανθρώπους του Πανιωνίου, οργανωμένους συνδέσμους, απλούς φιλάθλους. (δε χρειάζεται αναφορά ονομάτων) και μετά ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ. Δεν άρεσε το έντυπο στους ιθύνοντες; αλλά πριν προχωρήσω σ’ αυτούς να πω και για τη δική μας ευθύνη, των φιλάθλων. Πολλοί δεν αγόραζαν την εφημερίδα, γιατί την έβλεπαν «όργανο» της διοίκησης ή διαφωνούσαν σε άρθρα της. ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Ίδια νοοτροπία με αυτήν που έχουν όσοι αποφάσισαν το κλείσιμό της. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ; Δεν το πιστεύω. Μπροστά στα τόσα χρήματα που ξοδεύονται από εδώ και από εκεί και σε διάφορους περαστικούς, δεν πιστεύω ότι λόγοι οικονομικοί οδήγησαν στο κλείσιμο του εντύπου. Μάλλον είναι άλλη φιλοσοφία και κουλτούρα. Κάποιοι δεν αντέχουν φαίνεται να ακούν διαφορετικές απόψεις, να τους γίνεται κριτική, να αμφισβητούν την μοναδικότητά τους. Αυτή όμως δεν είναι ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Είναι κουλτούρα «αποφασίζουμε και διατάζουμε», άλλων εποχών, άλλων αντιλήψεων, άλλων ομάδων. Αν το οικονομικό είναι το κυρίαρχο μπορεί να οργανωθεί καλύτερα. Από άποψη κόσμου δε νομίζω, ότι εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες κυκλοφορίας της εφημερίδας ή συγκέντρωσης διαφημίσεων. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Η παραπάνω νοοτροπία φαίνεται όμως ότι αρχίζει να κυριαρχεί γενικά στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Είχαμε μια εκτίμηση σαν ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ σε όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο. Μας εκτιμούσαν για τη δουλειά που γίνεται, για την προσοχή που δίναμε στις ομάδες των νέων μας, για το οικογενειακό και φιλικό κλίμα που επικρατούσε, για τη σωστή νοοτροπία και διαπαιδαγώγηση που καλλιεργούσαν οι άνθρωποι και οι προπονητές του συλλόγου μας προς τα νέα παιδιά. ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Και όλα αυτά με χειρότερες προϋποθέσεις άσκησης και προπόνησης κυρίως στο ποδόσφαιρο, όπου το αθλητικό κέντρο στο ΚΟΡΩΠΙ έδωσε άλλες δυνατότητες.

Παρακολουθείται τι γίνεται σήμερα; ακούτε τι λέει ο κόσμος για εμάς; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ’ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. Προπονητές που δε μιλιούνται μεταξύ τους, γιατί ο καθένας έχει τους δικούς του, φασιστική νοοτροπία διαπαιδαγώγησης (άλλο ζήτημα η πειθαρχία), αναξιοκρατία στις επιλογές, απαράδεκτη αντιμετώπιση στους αθλητές και τους γονείς τους. Η ομάδα πρότυπο έχει γίνει παραμάζωμα. Οι γνωριμίες έχουν γίνει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εξέλιξης των νέων για να μην πω τίποτα χειρότερο. Παιδιά ποδοσφαιρικά άξια χάνονται για να κάνουν τις εξυπηρετήσεις τους οι ιθύνοντες- υπεύθυνοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Απίστευτη ξευτίλα

Δεν έχει φτάσει ΤΙΠΟΤΑ στα αυτιά σας; Δεν ιδρώνετε που η ομάδα ξευτιλίζεται παντού; Και δεν εννοώ αγωνιστικά, αλλά αθλητικά και ηθικά. Δεν θα αφήσετε τίποτα να είμαστε πια υπερήφανοι που είμαστε ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ; Το έχουμε ξαναπεί. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ. Τρόπο οργάνωσης, τρόπο διαπαιδαγώγησης. Επιλέξτε ηθικούς και ικανούς ανθρώπους που θα διδάξουν την προσπάθεια, τον αγώνα, την αξιοκρατία. Δεν είναι ζήτημα νίκης ποδοσφαιρικής. Είναι ζήτημα ζωής, μάθημα ζωής για όλα τα παιδιά που σ’ αυτή την ηλικία αγωνίζονται και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους. Μην τους απογοητεύεται έτσι.

Υ.Γ 1 Το παραπάνω δεν είναι έκθεση ιδεών. Αν θέλετε με πολλά ονόματα και περιπτώσεις μπορούν να διευκρινιστούν.

Υ.Γ 2 Όταν λέμε ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ δεν εννοούμε όπως στην ΠΑΕ με την άδικη με την άδικη μεταχείριση σε πολλούς ανθρώπους που εκδιώχθηκαν με άσχημο τρόπο αν και η ικανότητα- η ηθική τους και η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη.

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: