ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για την "Καθημερινή"...

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010, με τίτλο "Ιστορίες... τρέλας στην Πλατεία", ο Πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ έστειλε σήμερα την κάτωθι επιστολή προς τη διεύθυνση της εφημερίδας:

κ. Διευθυντά,
Διάβασα με προσοχή το άρθρο του κ. Βαλαβάνη στο φύλλο της Καθημερινής της 21ης Αυγούστου.

Δε θα ήθελα να σταθώ στις ανακρίβειες του άρθρου. Πιστεύω όμως ότι οφείλατε, για λόγους δεοντολογίας, να αναφέρετε στο δημοσίευμα την υφιστάμενη διαφορά μεταξύ μας και του κοινής ιδιοκτησίας με την Καθημερινή τηλεοπτικού σταθμού Σκάι: συγκεκριμένα, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να καταπέσει κατά του Σκάι η ποινική ρήτρα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ λόγω της καταγγελίας της σύμβασης τηλεοπτικών δικαιωμάτων από μέρους του σταθμού, ενώ εισήγηση του γενικού διευθυντή της Super League κ. Κομνηνού είναι να χαριστούν επί της ουσίας αυτά τα χρήματα προκειμένου να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με τον όμιλό σας.

Ευχαριστώ,
Γιώργος Κιντής
Πρόεδρος ΔΣ
Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ

Σχόλιο "Κ.Ν.": Δεν γνωρίζω την αντιπαράθεση του Πανιωνίου με τον Σκάι. Την έμαθα σήμερα από την ανακοίνωση του κυρίου Κιντή. Είμαι δε σίγουρος ότι η όποια διαφορά μπορεί να λυθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Το θέμα μου είναι άλλο. Στην αρχή της επιστολής ο κύριος Κιντής γράφει: "Δε θα ήθελα να σταθώ στις ανακρίβειες του άρθρου...". Δηλαδή ο Γιώργος Βαλαβάνης έγραψε ανακρίβειες (και ποιες άραγε;) για την ομάδα και ο πρόεδρος του Πανιωνίου δεν ασχολείται, τις προσπερνά; Αν έγραψε ανακρίβειες αυτές έπρεπε να επισημανθούν και φυσικά να διαψευσθούν και μετά να γίνει αναφορά στην όποια διαφορά Πανιώνιου - Σκάι. Ετσι δεν είναι; Λοιπόν για όσους δεν διάβασαν το άρθρο του Γ.Βαλαβάνη ας του ρίξουν μια ματιά μπας και βρούν... ανακρίβειες!

Ιστορίες... τρέλας στην Πλατεία

Υπάρχουν κομψοί και άκομψοι τρόποι για να αλλάξουν η φιλοσοφία, ο τρόπος λειτουργίας και οι στόχοι κάθε εταιρείας, ακόμα κι αν είναι ποδοσφαιρική, που έχει για «πελάτες», τους φιλάθλους, οι οποίοι είτε είναι ρομαντικοί, είτε είναι φανατικοί, έχουν κοινό γνώρισμα την αγάπη και το πάθος για την ομάδα.

Στον Πανιώνιο του Κ. Τσακίρη που διανύει, πλέον, τον τέταρτο χρόνο ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, όλα έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες με μια μόνο κίνηση.

Ο εφοπλιστής που είχε «τρέλα» με τον Πανιώνιο, το 2005 όταν ανέλαβε τον ερασιτεχνικό σύλλογο και έναν χρόνο αργότερα έδωσε περίπου 4 εκατ. ευρώ για την αγορά της ΠΑΕ, αποφάσισε να «ρίξει άγκυρα» στα οικονομικά για να μη «ματώνει άλλο η τσέπη μου», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Εχει, φυσικά, κάθε δικαίωμα να κινηθεί πιο οικονομικά, εν μέσω της γενικότερης κρίσης, όπως και οι φίλαθλοι-«πελάτες» έχουν κάθε δικαίωμα να είναι άκρως επιφυλακτικοί στην ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας και επικριτικοί για όσα έχουν παρακολουθήσει, όχι από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, αλλά από τον έμμισθο (10.000 ευρώ μηνιαίως) πρόεδρο Γ. Κιντή.

Το σκεπτικό είναι γνώριμο και εφαρμόσιμο κι από άλλες ΠΑΕ, παλιότερα, αλλά έχει την ίδια κατάληξη για το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις αντιδράσεις της εξέδρας. Η ευθύνη ανήκει στον ιδιοκτήτη και όχι στον «μπροστινό» όσο ακριβοπληρωμένος κι αν είναι και μπορεί να… αντέξει.

Ακόμα και για όσους από τους φίλους του Πανιωνίου «προσπέρασαν» την «κιτρινόμαυρη» προέλευση του συγκεκριμένου ατόμου, αλλά και τα αρχικά… γέλια μέχρι δακρύων για τις επιλογές συνεργατών σε επίπεδο διοίκησης, οι κινήσεις του Γ. Κιντή που «πούλησε ιδέες» στον Κ. Τσακίρη, προμηνύουν φθινοπωρινό «καύσωνα», χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολικής κινδυνολογίας…

Βέβαια, ο πρόεδρος-διαχειριστής, έχει προβλέψει στο Καρπενήσι και ενώπιον αντιπροσωπείας των «Πανθήρων», ότι «ο Πανιώνιος θα καταταγεί στην πρώτη τριάδα»!

Τι έχει πράξει, μέχρι τώρα, στον Πανιώνιο, ο μεταγραφείς πρόεδρος;

Η επιλογή του προπονητή, Μίκαελ Στόρε που θα δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Σουηδίας και στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει πολύ μεγαλύτερη πίεση, ήταν απόλυτα χειραφετημένη.

Τις αποφάσεις για τις μεταγραφές λαμβάνει ο ίδιος με άμεσο συνεργάτη, τον Δανό εργοφυσιολόγο, Γενς Μπάνκσμπονγκ. Αυτός είναι ο άνθρωπος-«κλειδί» για όλο τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Στόρε έχει κάνει εισηγήσεις, αλλά τελικά του ανακοινώνονται οι αποφάσεις του προέδρου και του εργοφυσιολόγου.

Στο μεταγραφικό «κυνήγι» που είχε τίτλο «εξερευνώντας την Αφρική», τουλάχιστον, 20 άγνωστοι παίκτες αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στο προπονητικό κέντρο «Απήλιο». Κάθε εθνικότητας και καταγωγής παίκτες που τους είχαν δώσει αριθμούς(!), σαν να ήταν πασαρέλα καλλιστείων, πέρασαν και δεν «ακούμπησαν». Αγνώστου διαμονής κι άλλων… στοιχείων. Στο Διαδίκτυο, οι περισσότεροι εμφανίσθηκαν ως «dj» και όχι ως ποδοσφαιριστές!!!

Το σκάουτινγκ του Πανιωνίου κατέληξε στον Αλβανό Χίκα, τον Λιβεριανό Πούπου (από το Αζερμπαϊτζάν σε 4ετές συμβόλαιο), τον Πορτογάλο Βαζ Τε (4 χρόνια μ’ ελάχιστες συμμετοχές και νέο 3ετές συμβόλαιο), ενώ απέρριψε τους Φερνάντεζ, Τσέζαρεκ, Καρντόσο, Γιάντση, Ναπολεόνι και Κάμπορα, γιατί μάλλον ήταν ακόμα πιο άγνωστοι…

Προσφάτως, υπέγραψαν συμβόλαιο με τον Γάλλο Κεντρέ και την επόμενη ημέρα ακύρωσαν τη μεταγραφή…

Αυτά, όμως, είναι λεπτομέρειες συγκριτικά με τη νέα στελέχωση που κάνει η ΠΑΕ Πανιώνιος. Την ώρα που «ξηλώθηκε» όλο το ιατρικό τιμ υπό τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ και του ερασιτεχνικού, Γ. Κατσιφαράκη (είχε συντελέσει τα μέγιστα μαζί με τον Γ. Βεντούρη για τον ερχομό του Τσακίρη), ο γιος του, Παντελής τοποθετήθηκε στη θέση του α’ αντιπροέδρου και είχε την καινοτόμο ιδέα να αναλάβει γυναίκα(!), το πόστο του τιμ μάνατζερ, χωρίς να ασχολιόταν με τα αγωνιστικά θέματα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα έμπαινε στα αποδυτήρια!

Η επιλογή του αντιπροέδρου ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη, αλλά για περισσότερες, «κυανέρυθρες» εκπλήξεις, οι φίλοι του «ιστορικού» ας κάνουν υπομονή μέχρι το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό του Αχιλλέα…


Δεν υπάρχουν σχόλια: