ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Μπράβο ρε παιδιά...





O εφτάψυχος Πανιώνιος νίκησε με 8-6 τη Ζέγκεντ στον πρώτο τελικό του LEN Trophy και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Η υπερπροσπάθεια των "κυανέρυθρων" που έπαιζαν με τραυματίες τους Βλοντάκη και Θωμάκο ήταν συγκλονιστική και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς που δημιούργησαν "καυτή" ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Eκτός από την ικανότατη ούγγρικη ομάδα οι παίκτες του Κώστα Λούδη είχαν να αντιμετωπίσουν και την άσχημη διαιτησία που κατάφερε να βγάλει τον Μάζη με τρεις αποβολές από το πρώτο ημίχρονο και ακόμα δύο παίκτες στη συνέχεια, για να φτάσουμε στην τελευταία φάση όπου δεν είδε φάουλ στον Βλοντάκη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στα 2 δευτερόλεπτα με τον Βεσελόφσκι.

Στα αρνητικά για τον Πανιώνιο είναι ότι ο Αντώνης Βλοντάκης μάλλον έσπασε και πάλι το πλευρό του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και είναι πλέον αμφίβολη η συμμετοχή του τόσο στο Final Four Κυπέλλου το Σαββατοκύριακο όσο και στη ρεβάνς της Ουγγαρίας.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα και των δύο ομάδων ήταν κάπως νευρικό αλλά ο Μάζης στον παίκτη παραπάνω κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η απάντηση ήρθε από εύστοχο αλλά ταυτόχρονα ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσαν οι διαιτητές και εκτέλεσε ο Βάργκα. Με πολύ όμορφο γκολ του Κοκκινάκη από την περιφέρεια η ελληνική ομάδα πήρε το προβάδισμα με 2-1 και χάρη στις επεμβάσεις του Ρέππα στη συνέχεια, διατηρήθηκε αυτό το σκορ ως το τέλος του οκταλέπτου.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο δεύτερο οκτάλεπτο και ο Θωμάκος ήταν αυτός που με εκπληκτικό γκολ από την περιφέρεια ξεσήκωσε τους 2.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο και έκανε το 3-1. Οι Ούγγροι μετά από ακόμα μία αποβολή σκόραραν με το δεύτερο τέρμα του Βάργκα και μείωσαν σε 3-2 αλλά ο Μιράλης αύξησε τη διαφορά ξανά στα 2 γκολ (4-2). Για ακόμα μία φορά οι διαιτητές έδωσαν αποβολή στη Ζέγκεντ και με το τρίτο του γκολ ο Βάργκα έκανε το 4-3.

Ευτυχώς ο Δημήτρης Μάζης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην επόμενη επίθεση και με όμορφη πάσα τροφοδότησε στο δοκάρι τον Βλοντάκη που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 5-3 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του οποίου οι διαιτητές έβγαλαν με τρίτη αποβολή τον Μάζη, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του Κώστα Λούδη.

Χρειάστηκε να περάσουν 5 λεπτά για να μπει γκολ στην τρίτη περίοδο και δυστυχώς το έβαλε και πάλι ο Βάργκα, ευστοχώντας σε πέναλτι που έκανε ο Παπαδόγκωνας. Με 2' και 35'' για να τελειώσει το τρίτο οκτάλεπτο ο Τζαμαντάκης "ξεκόλλησε" την ελληνική ομάδα με γκολ στον παίκτη παραπάνω που έκανε το 6-4. Ο Θωμάκος έχασε την ευκαιρία για το +3 όταν έχασε πέναλτι που κέρδισε ο Βλοντάκης. Μία καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο στην τελευταία επίθεση των Ούγγρων στο τρίτο οκτάλεπτο διατήρησε το +2 της ελληνικής ομάδας.

Χάνοντας τον Μπεριστιάνο 6 λεπτά πριν τη λήξη και τον Παπαδόγκωνα 1 λεπτό αργότερα ο Πανιώνιος έμεινε να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις χωρίς βασικά του όπλα και ανταμείφθηκε για το πείσμα του με το γκολ του Λιοτσάκη να κάνει 7-4 από την περιφέρεια 4' πριν τη λήξη. Η απάντηση ήταν άμεση από τον Βεσελόφσκι που έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης των Ούγγρων που σκόραρε εκτός του Βάργκα.

Η ψυχή του Γιάννη Θωμάκου μίλησε στη συνέχεια. Ο αρχηγός του Πανιωνίου με γκολ 1' και 36'' πριν τη λήξη έφερε εκ νέου την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο +3 (8-5). Δυστυχώς για τον Πανιώνιο ο Βεσελόφσκι στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα μείωσε στο τελικό 8-6 το οποίο πρέπει να υπερασπιστεί στην Ουγγαρία η ελληνική ομάδα.

Τα oκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 1-1, 2-2

Πανιώνιος (Λούδης): Θωμάκος 2, Μάζης, Κοκκινάκης, Μιράλης, Βλοντάκης, Τζαμαντάκης, Λιοτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: