ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Νίκησε Αρη και διαιτητές...

Πολύ σπουδαία νίκη γοήτρου επί του Αρη πέτυχε ο Πανιώνιος On Telecoms στο Ελληνικό με 89-85 στην παράταση παρά την απουσία τριών βασικών παικτών της ομάδας. Οι κυανέρυθροι παρότι στην τέταρτη περίοδο φορτώθηκαν με δύο τεχνικές ποινές, ισοφάρισαν με τον Μάιλς στην κανονική περίοδο και έφτασαν δίκαια στη νίκη παίζοντας ψυχωμένα σε άμυνα και επίθεση απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το φιλμ του αγώνα


Ο Πανιώνιος On Telecoms παρατάχθηκε στο παρκέ δίχως τον τραυματία εδώ και τρεις εβδομάδες Λόνι Μπάξτερ, τον Βασίλη Ξανθόπουλο που τραυματίστηκε σε προπόνηση αλλά και τον Λιβόν Κένταλ ο οποίος ήταν μεν στην αποστολή προερχόμενος όμως από μακροχρόνια απουσία από τη δράση. Παρά τις απουσίες οι κυανέρυθροι ξεκίνησαν ορεξάτοι το ματς και με καλάθια των Ραίτσεβιτς και Μάιλς προηγήθηκαν 9-5 και 11-7 στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Αρης ισοφάρισε 11-11 αλλά το φινάλε του δεκάλεπτου βρήκε τον Πανιώνιος On Telecoms μπροστά στο σκορ με 21-20.
Στη δεύτερη περίοδο έπεσε ο ρυθμός και για τις δύο ομάδες που επιδόθηκαν σε πολλά άστοχα σουτ κυρίως από την περιφέρεια. Ο Αρης προηγήθηκε για πρώτη φορά με 27-26 στα μισά της περιόδου και ανέβασε το προβάδισμά του στο +3 (26-29) τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Νέλσον. Ο Πανιώνιος On Telecoms ισοφάρισε 29-29 με τρίποντο του Μίτσοβ αλλά οι κιτρινόμαυροι απάντησαν με 7-0 σερί που τους έδωσε νέο προβάδισμα με 29-36 40" πριν το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τον Αρη να προηγείται μόλις με ένα πόντο διαφορά (35-36) αφού ο Καλαμπόκης μείωσε αρχικά με γκολ-φάουλ στα 24" και ο Μίτσοβ με φοβερό τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου ακριβώς με τη λήξη έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φίλους της ομάδας.
Ο Αρης ξεκίνησε δυνατά και στην τρίτη περίοδο όταν με τους Γκαβέλ και Μπετς ξέφυγε με 5 πόντους διαφορά (39-44) αλλά Ραίτσεβιτς και Ντικούδης με τρίποντο μείωσαν σε 43-44 στα μισά του δεκάλεπτου. Με νέο τρίποντο του Ραίτσεβιτς, δε, ο Πανιώνιος On Telecoms ισοφάρισε 46-46 στο 27ο λεπτό και άλλο ένα του Ντικούδη έβαλε τους κυανέρυθρους ξανά μπροστα στο σκορ με 49-48 (28').
Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 56-56 με απανωτά καλάθια στο τελευταίο δίλεπτο και ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την τελευταία περίοδο. Εκεί, ο Αρης προηγήθηκε 56-59 με τρίποντο του Γκαβέλ και με βολές του Ράιτ ύστερα από τεχνική ποινή στον Καλαμπόκη ξέφυγε 58-62. Ομως οι κυανέρυθροι απάντησαν άμεσα. Με γκολ-φάουλ του Γιαννούλη μείωσαν 61-62 και με τον Ζορόσκι προσπέρασαν 63-62 (33'20").
Η νέα τεχνική ποινή των διαιτητών εις βάρος του Πανιώνιος On Telecoms, αυτή τη φορά προς τον πάγκο πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους παίκτες της ομάδας που με τον ασταμάτητο Μίτσοβ έκαναν το 67-64 (34'). Ο Αρης μείωσε 69-68 και με γκολ-φάουλ του Μπετς 2'25" πριν το φινάλε έκανε το προσπέρασμα με 69-72 για να εξελιχθεί η αναμέτρηση σε θρίλερ.
Το λάθος του Ντικούδη έδωσε την ευκαιρία στον Τσαλδάρη να κάνει το 69-74 (38') για να μειώσει ο φόργουορντ του Πανιώνιος On Telecoms με βολές σε 71-74 (38'20"). Ο Τσαλδάρης αστόχησε 1'20" πριν το τέλος σε τρίποντο και ο Καλαμπόκης με νέες βολές (1'14") μείωσε στον πόντο (73-74). Το κλέψιμο του Ντικούδη στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον καλαμπόκη να κάνει το 75-74 στον αιφνιδιασμό (46" πριν το τέλος) με τον Μπάρλο με βολές στα 37" να επαναφέρει στο προβάδισμα τον Αρη με 75-76.
Ο Πανιώνιος On Telecoms έκανε λάθος με τον Καλαμπόκη στα 19" που έδωσε την ευκαιρία στον Κλαρκ με 1/2 βολές στα 17" να δώσει αέρα δύο πόντων στον Αρη (75-77) όμως ο Μάιλς στα 10" με κάρφωμα ισοφάρισε 77-77 και ο Κλαρκ με τη λήξη αστόχησε για τον Αρη στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Πανιώνιος On Telecoms με γκολ-φάουλ του Μάιλς προηγήθηκε 81-79 αλλά ο Αρης ισοφάρισε με βολές του Τσαλδάρη. Με τον Ντικούδη 2'45" πριν το τέλος έγινε το 83-81 και ο Καλαμπόκης με βολές το 85-81 δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης. Ο Αρης έχασε 4 απανωτές επιθέσεις με τον Γεωργαλή να μαζεύει δύο καθοριστικά αμυντικά ριμπάουντ και έτσι 31" πριν το φινάλε ο Μάιλς με βολές έκανε το 86-81 με βολή. Ο Αργυρόπουλος με βολές μείωσε 86-83 24" πριν το τέλος και ο Καλαμπόκης με 1/2 βολές έκανε το 87-83. Ο Αργυρόπουλος μείωσε στο καλάθι στα 20" (87-85) με τον Καλαμπόκη με νέες βολές να κάνει το 88-85 στα 19" αλλά τον Μίτσοβ να παίρνει ένα καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ. Ομως ο Μάιλς έκανε λάθος στην επαναφορά δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία στον Αρη που όμως αστόχησε σε τρίποντο με τον Αργυρόπουλο για να γράψει το 89-85 με βολή ο Μίτσοβ στα 7" σφραγίζοντας τη νίκη για τους κυανέρυθρους.
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 35-36, 56-56, 77-77 (κανονική περίοδος), 89-85 (παράταση)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ζορόσκι 5, Γεωργαλής 1, Καλαμπόκης 19, Μάιλς 13, Ραίτσεβιτς 12, Γιαννούλης 5, Μίτσοβ 17, Ντικούδης 17.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms και ο πρόεδρός της Ηλίας Λιανός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει τη δυσφορία αλλά και την αγανακτησή της για όσα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της Α1. Αφορμή στάθηκε η προκλητικά εχθρική διαιτησία στον εντός έδρας αγώνα με τον Αρη στο γήπεδο του Ελληνικού όπου θεωρούμε ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ηττηθεί ο Πανιώνιος.

Μέχρι πριν την έναρξη της αναμέτρησης γνωρίζαμε τις θέσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδη ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στον ελληνικό Τύπο, υποστήριξε ότι η τρίτη θέση που δικαιούται η χώρα μας στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να αποφασίζεται με εξωαγωνιστικά κριτήρια «φωτογραφίζοντας» την ομάδα που ο ίδιος επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διοργάνωση. Η έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, δε, θέλει τον κατά τ’άλλα ιστορικό και σεβαστό σύλλογο του Αρη να λαμβάνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το «εισιτήριο» για την Ευρωλίγκα.

Με τα παραπάνω δεδομένα η διαιτησία της αναμέτρησης με τον Αρη στο Ελληνικό έσπευσε, δυστυχώς, να ενισχύσει την προαναφερόμενη φημολογία. Δύο απανωτές τενικές ποινές –υπάρχει περίπτωση με την ίδια ευκολία να δωθούν και στο Αλεξάνδρειο;- την προκλητική ανοχή για 45 λεπτά στο αποδεδειγμένα σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του αντιπάλου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να επισημάνουμε.

Για όλα τα παραπάνω και ενόψει των πλέι-οφ απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση από όλους τους φορείς του αθλήματος και κυρίως από τους διαιτητές, οι οποίοι καλούνται έστω και την ύστατη στιγμή να αποδείξουν ότι μπορούν να διαφυλάξουν την όποια αξιοπιστία του πρωταθλήματος έχει απομείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: