ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Η συνέντευξη Τύπου του Εβαλντ Λίνεν

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την Ελλάδα μετά το περιστατικό με την επίθεση στο πούλμαν του Πανιωνίου, ο Έβαλντ Λίνεν. Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" με δηλώσεις του στον γερμανικό τύπο είχε αποκαλύψει κάτι τέτοιο και το επιβεβαίωσε στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης(28//11) ενόψει του αγώνα με τη Γαλατασαράι για το Κύπελλο UEFA. "Νομίζω ότι όλοι όσοι ήταν στο πούλμαν που είδαν ότι έγινε ένα επικίνδυνο, τρομακτικό επεισόδιο,θα μπορούσε να συμβεί κάτι πιο σοβαρό σε μένα ή στους άλλους αν η πέτρα με είχε βρει στο κεφάλι, εμένα ή τον οδηγό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των "κυανέρυθρων" που έχει σήμερα τα γενέθλια του και συμπλήρωσε: "Νιώθω τυχερός για για μένα και για την ομάδα όμως πρέπει να αναλογιστώ γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά, διαμορφώνει την ποιότητα της ζωής μου. Πρέπει να σκεφτώ, είναι πολύ σημαντικό, είναι κάτι στην καθημερινότητα. Είναι χειρότερο όταν μαθαίνω ότι είναι συνηθισμένη πρακτική, να πετούν πέτρες όπως είχε γίνει και με το πούλμαν του Ολυμπιακού και δεν κάνουμε κάτι να το αντιμετωπίσουμε. Συνειδητοποιώ ότι δεν κάνουμε κάτι, το θεωρούμε δεδόμενο.Είναι σίγουρα δύσκολο να το αντιμετωπίσουν οι αρχές, η αστυνομία. Πρέπει όμως να το πάρουν πιο σοβαρά. Για να έρθουν οι οικογένειες στο γήπεδο. Μου έχουν πει πολλοί ότι θέλουν να έρθουν στο γήπεδο, αλλά φοβούνται. Πέρυσι στο παιχνίδι με τον Άρη μας πέταγαν μπουκάλια. Σε άλλες χώρες υπάρχουν κάμερες όταν πετά ένα μπουκάλι κάποιος, πηγαίνει στην φυλακή. Δεν φαίνεται ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον του ποδοσφαίρου. Δεν είναι κάτι που έχω τον χρόνο να σκεφτώ για την ώρα. Είναι κάτι που θα το σκεφτώ σοβαρά αν δεν υπάρξουν αλλαγές. Αρχίζει με το να πετά κάποιος μπουκάλια με νερό, συνεχίζεται με πέτρες και καταλήγει με μαχαίρια και πυροβολισμούς. Αν πάω στο κέντρο της Αθήνας και πετάξω ένα μπουκάλι θα συλληφθώ. Δεν δέχομαι ότι πρέπει να έρχεται κάποιος στο γήπεδο και να πετάει μπουκάλια, χωρίς να συλλαμβάνεται. Πρέπει να αναλογιστούν κάτι τέτοιο η Σούπερ Λίγκα και η κυβέρνηση. Στη Γερμανία αν πετάξεις ένα μπουκάλι πρέπει να ξέρεις ότι θα τιμωρηθείς".

"Τελικός με Γαλατασαράι"

Ο προπονητής του Πανιωνίου αναφέρθηκε όμως και στο παιχνίδι με τη Γαλατασαράι, το οποίο χαρακτήρισε τελικό. "Κάθε αγώνας είναι τελικός στο UEFA. Για τη Γαλατασαράι είναι περισσότερο γιατί αν χάσουν δεν μπορούν να επανέλθουν.Εμείς ακόμη και με νίκη δεν προκρινόμαστε. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη". Αναφορικά με τον αντίπαλο, ο Έβαλντ Λίνεν επεσήμανε:"Η Γαλατασαράι είναι στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Έχουν καλούς παίκτες στην επίθεση όπως ο Ουμίτ Καράν, ο Νοντά και ο Χακάν Σουκούρ αλλά και καλούς ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή όπως ο Λίνκολν και ο Αρντά αλλά και ο Λίντεροθ που είναι το μυαλό της ομάδας. Πιέζουν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Συνηθίζουν να παίζουν επιθετικά. Είναι μία δυνατή ομάδα".

"Βελτίωση στην άμυνα"

Ο Πανιώνιος παρουσιάζει αμυντικές αδυναμίες στα τελευταία παιχνίδια με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών ανέφερε ότι από την αναμέτρηση της Τούμπας, οι παίκτες του έχουν να μάθουν πολλά. "Ήταν ένα παιχνίδι που χρειάζεται να μάθουμε πολλά. Χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα. Στα περισσότερα παιχνίδια μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε με επιθετικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της ομάδας και νομίζουν ότι μπορούμε να ανατρέψουμε κάθε αποτέλεσμα. Μιλάμε γ΄αυτό το πρόβλημα αλλά είναι δύσκολο να δουλέψουμε στην προπόνηση γιατί έχουμε συνεχόμενους αγώνες κάποιες εβδομάδες και σε άλλες περιπτώσεις απουσιάζουν οι διεθνείς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε μέσα από τα παιχνίδια". Στην συνέχεια μάλιστα επεσήμανε το πρόβλημα στα "μετόπισθεν" δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς αλλά όλη την ομάδα. "Νομίζω ότι με τους ίδιους παίκτες ήμασταν επιτυχημένοι. Δεν έχουμε την πληθώρα επιλογών για να αλλάξουμε 4-5 παίκτες και να είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Δεν είναι μόνο θέμα της άμυνας αλλά η αμυντική δουλειά αφορά όλη την ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα αμυντικό τείχος σαν ομάδα". Τέλος αναφερόμενος στα προβλήματα, ο Έβαλντ Λίνεν επιβεβαίωσε την απουσία του τραυματία Νικολάου, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η παρουσία του Ντάριο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, κάτι που θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: