ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Και επίσημα Μάρκοβιτς...

Αλλαγή σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία του Πανιώνιος On Telecoms καθώς ο Βόσνιος τεχνικός Νέναντ Μάρκοβιτς θα πάρει τη θέση του Μηνά Γκέκου. Ο Μάρκοβιτς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας καθώς έχει διατελέσει παίκτης της ομάδας τη σεζόν 2001-2002. Ο Μάρκοβιτς είναι παράλληλα και προπονητής της Εθνικής Βοσνίας με την οποία διεκδίκησε την πρόκριση στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Το who is who του Νέναντ Μάρκοβιτς

Ο νέος τεχνικός του Πανιώνιος On Telecoms γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1968 στο Ντομπόι της Βοσνίας και ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Μπόσνα Σαράγεβο. Το 1988 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της Μπόσνα στην οποία αγωνίσθηκε έως τη σεζόν 1991-92. Στη συνέχεια ακολούθησε διεθνή καριέρα αγωνιζόμενος σε 13 διαφορετικές ομάδες σε 7 διαφορετικές χώρες σε μία καριέρα διάρκειας, συνολικά, 20 ετών!Αγωνίσθηκε στην Ιταλία (Τριέστε), την Ισπανία (Φέρις Γίρια, Μπανταλόνα, Βαλένθια, Εστουδιάντες, Μούρθια), την Ελβετία (Λουγκάνο), το Ισραήλ (Χάποελ Τελ Αβίβ, Χάποελ Εϊλάτ), τη Γαλλία (Λιμόζ) και την Ελλάδα (Πανιώνιος, Ολυμπιακός) για να κλείσει την καριέρα του αγωνιζόμενος τις τρεις προηγούμενες περιόδους στην ομάδα απ' όπου ξεκίνησε, τη Μπόσνα Σαράγεβο.

Η καριέρα του στον Πανιώνιο

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά τη σεζόν 2001-2002 και ήταν ένας από τους ηγέτες του Πανιώνιου. Εκείνη τη σεζόν σε 26 ματς της κανονικής περιόδου ήταν 2ος σκόρερ και 2ος πασέρ της ομάδας αλλά και 1ος στα τρίποντα. Στον Πανιώνιο επέστρεψε και τον Ιανουάριο του 2004 όμως λόγω προβλήματος με τις θέσεις ξένου της ομάδας δεν μπόρεσε τελικά να αγωνισθεί. Εχει αγωνισθεί με τις Εθνικές ομάδες Γιουγκοσλαβίας και Βοσνίας ενώ έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις όπως:* Πρωταθλητής Βοσνίας δυο φορές 2005, 2006 (Μπόσνα Σαράγεβο)* Κυπελλούχος Βοσνίας το 2005 (Μπόσνα Σαράγεβο)* Φιναλίστ Κυπέλλου Βοσνίας το 2006 (Μπόσνα Σαράγεβο)* Φιναλίστ πλέι-οφ Γαλλίας το 1998 (Λιμόζ)* Φιναλίστ Κόπα ντελ Ρέι Ισπανίαςτο 2000 (Βαλένθια)* Παρουσία στο φάιναλ-φορ της Α1 το 2003 (Ολυμπιακός)
Η προπονητή του καριέρα ξεκίνησε τον Ιανουάριο το 2007 στον πάγκο της Μπόσνα Σαράγεβο ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Βοσνίας την οποία οδήγησε στα πλέι-οφ πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας στη Μαγιόρκα απέναντι σε Ισραήλ και FYROM δίχως όμως να καταφέρει να πετύχει την πρόκριση στην τελική φάση.

Το προσωπικό του site http://www.nenadmarkovic.int.ba/

Δεν υπάρχουν σχόλια: