ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Ξανθόπουλος: "Γιατί όχι και Ευρωλίγκα";

Με αφορμή τη μεγάλη νίκη επί του Άρη, στο "Αλεξάνδρειο", ο Βασίλης Ξανθόπουλος, μίλησε για την αναγέννηση του Πανιωνίου και τις προοπτικές της ομάδας για τη φετινή περίοδο. Αρχικά, ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στο νικηφόρο αποτέλεσμα με το οποίο απέδρασε η ομάδα του από το Αλεξάνδρειο: "Κύριο μέλημά μας ήταν να σταματήσουμε το Μάσεϊ, αλλά πάντα πρωταρχικός μας στόχος είναι να βγάζουμε την ενέργεια που έχουμε λόγω των πολλών νεαρών παικτών που έχουμε στο δυναμικό μας. Αυτό βγάλαμε στο γήπεδο και ήρθε η νίκη", είπε στον Libero 107,4, ο πλέι μέικερ των "κυανέρυθρων".

Στη συνέχεια, σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία του Πανιώνιου και μίλησε για τους στόχους που έχουν φέτος οι "κυανέρυθροι": "Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η ομάδα είναι καινούρια, έχει αρκετούς νέους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι και σιγά-σιγά βγάζουμε ένα καλό πρόσωπο" και συμπλήρωσε: "Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κυνηγάμε το θετικό αποτέλεσμα. Φετινός στόχος μας είναι να βγούμε στην τετράδα και αν τα καταφέρουμε, γιατί όχι να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Έχουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Άρης που είναι πολύ καλή ομάδα και η ΑΕΚ που κάνει μία προσπάθεια".

Ερωτηθείς για το αν η κούραση του ταξιδιού στο Βίλνιους ήταν ένας από τους λόγους που επέφερε την ήττα στους "κίτρινους", απάντησε: "Κι εμείς έχουμε δύο αγώνες μέσα στην εβδομάδα. Ο Άρης είχε ένα κουραστικό ταξίδι επιπλέον. Εμείς όμως από την πλευρά μας ήμασταν πολύ καλοί".

Για το μεγάλο ποσοστό ευστοχίας που είχε η ομάδα του στα σουτ τριών πόντων, ο Βασίλης Ξανθόπουλος δήλωσε: "Ήταν ελεύθερα σουτ όλα όσα κάναμε. Μείναμε μόνοι μας και τα βάλαμε. Και την προηγούμενη βδομάδα είχαμε 12 στα 19 τρίποντα. Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο. Έχουμε πολύ καλούς σουτέρ, οι οποίοι ακόμη κι όταν δεν βρεθούν στη μέρα τους θα σε σκοτώσουν".

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας είναι "κλεισμένες" από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι πολύ μπροστά. Ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλη προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια. Έχω την εντύπωση ότι από την Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο δύσκολα θα περάσει ομάδα, άσχετα με το γεγονός ότι πέρασε ο Ολυμπιακός. Οι δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όμως, νομίζω ότι είναι κατειλημμένες" και συμπλήρωσε για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: "Είναι θετικό το ότι βλέπουμε τον Πανελλήνιο να ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό. Ίσως φταίει και το πρόγραμμα, γιατί είχαν εύκολα ματς αυτές οι ομάδες. Σε σχέση όμως με τα περσινά πρωταθλήματα, το φετινό είναι πιο ανταγωνιστικό".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό την φετινή σεζόν, ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέφερε για την πρώην του ομάδα: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και ιστορικός σύλλογος. Ελπίζω να φτιάξουν αυτά τα πράγματα. Χρωστάω πολλά στην ομάδα, γιατί μου έδωσε χρόνο συμμετοχής και με ανέδειξε. Δεν νομίζω να πέσει ο ΠΑΟΚ. Δε γίνεται αυτό. Είναι ιστορικό σωματείο. Πριν δύο χρόνια, θυμάμαι ότι ήμασταν τελευταίοι μαζί με τον Ηρακλή. Ξέραμε όμως ότι είχαμε τη βοήθεια του κόσμου, κάναμε ένα φοβερό δεύτερο γύρο και παραλίγο να μπούμε στην τετράδα. Το θέμα είναι ότι απλά χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: