ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Χαμένη ευκαιρία

Την ευκαιρία να αγκαλιάσει την πρόκριση στους 16 της Ευρωλίγκα έχασε ο Πανιώνιος On Telecoms που γνώρισε την ήττα στο γήπεδο του Ελληνικού, μπροστά σε 3.000 φίλους της ομάδας από την Εφες Πίλσεν με 64-78. Οι κυανέρυθροι "πλήρωσαν" το κακό ξεκίνημά τους στο ματς όταν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 17 πόντους διαφορά, ενώ όταν πλησίασαν ακομη και στους 3 πόντους δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να διεκδικήσουν το ματς φορτωμένοιμε υπερβολικό άγχος.

Το φιλμ του αγώνα

Η Εφες Πίλσεν μπήκε αποφασισμενη στο παρκέ του Ελληνικού να πάρει ρεβάνς της ήττας της στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Αμπντί Ιπεκτσί και με σκόρερ τον Μιχάλη Κακιούζη προηγήθηκε 7-0 και 11-4. Οι κυανέρυθροι ήταν άστοχοι στην επίθεση και ασύνδετοι στην άμυνα λόγω του υπερβολικού άγχους και έτσι η Εφες Πίλσεν με τους Θόρτον και Σμιθ να αναλαμβάνουν δράσ ανέβασε τη διαφορά στους 16 πόντους, 6-22 στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Εφες Πίλσεν συνέχισε με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας να ελέγχει το σκορ (17-30 στο 14ο λεπτό) φτάνωντας τη διαφορά ακόμη και στους 17 πόντους, 19-36 δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ομως, σε εκείνο το σημείο η είσοδος στο παιχνίδι των Ραίτσεβιτς και Τσβέτκοβιτς έδωσε άλλη επιθετικη πνοή στον Πανιώνιο On Telecoms που κατάφερε με σερί 8-1 να μειώσει τη διαφορά στο 27-37 του ημιχρόνου.

Η αντεπίθεση των κυανέρυθρων συνεχίσθηκε και στην τρίτη περίοδο όταν με ηγέτη τον Ραίτσεβιτς αλλά και καλάθια του Καλαμπόκη μείωσαν αρχικά στους 4 πόντους (37-41) και δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου σε απόσταση βολής, 49-52! Ομως, η Εφες Πίλσεν έχοντας και τη βοήθεια των διαιτητών που έδειξαν μεγάλη ευαισθησία στον καταλογισμό φάουλ εις βάρος του Πανιώνιου έτρεξε ένα σερί 7-3 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (52-59).

Η τουρκική ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στην 4η περίοδο όταν με νέο 9-2 σερί ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους (54-68) και κράτησε όχι μόνο τη νίκη αλλά και τη διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος, Τσβέτκοβιτς 9, Ζορόσκι 2, Γεωργαλής, Καλαμπόκης 11, Μάιλς 4, Ραίτσεβιτς 22, Κένταλ, Μπάξτερ 12, Ντικουδής 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: