ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

O Μάρτιν Λάτκα στο www.wind.com.gr

Αισιόδοξος για μια καλή παρουσία στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια του Πανιωνίου είναι ο 25χρονος αμυντικός του Πανιωνίου Μάρτιν Λάτκα μιλώντας αποκλειστικά στο www.wind.com.gr. Για τον Τσέχο ποδοσφαιριστή αυτό που λείπει από τον ομάδα του είναι η τύχη και εκτιμάει πως εάν γίνει ο Πανιώνιος πιο ουσιαστικός στην επίθεση και πιο προσεκτικός στην άμυνα θα μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Είναι ενθουσιασμένος από τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα και περιμένει πως η πρώτη του χρονιά στον Πανιώνιο θα συνοδευτεί με κάτι ιδιαίτερα καλό για το σύλλογο.

**Μάρτιν, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι όπως έζησες τα παιχνίδια με την νέα σου ομάδα τον Πανιώνιο;

«Νομίζω πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα και δυναμική. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, ανάμεσα σ’ αυτές και ο Πανιώνιος με καλή οργάνωση και πολύ καλούς παίκτες με μεγάλη φιλοδοξία και εξαιρετική ποιότητα. Έχει πολύ καλά στοιχεία και σε ομαδικό επίπεδο ενώ και η τακτική που εφαρμόζεται είναι ιδιαίτερα καλή και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν ήξερα και πολλά πράγματα όμως σιγά – σιγά καταλαβαίνω και εκτιμώ πως σύντομα θα αποδώσω ακόμα καλύτερα..»

**Την ερχόμενη Κυριακή ο Πανιώνιος έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θεωρείς πως υπάρχουν ελπίδες με μια νίκη να παραμείνει σε τροχιά κορυφής η ομάδα σου;

«Σαφώς και είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με εξαιρετικούς παίκτες και θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ για 90 λεπτά εάν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Προπάντων θα πρέπει να μην δεχθούμε γκολ. Στο προηγούμενο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό εγώ πιστεύω πως παίξαμε καλά αλλά δεχθήκαμε δύο πολύ εύκολα γκολ και γι’ αυτό χάσαμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε τέτοιες ομάδες εάν δέχεσαι τόσο εύκολα τέρματα. Επίσης σε αυτόν τον αγώνα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν βάλαμε γκολ στις στιγμές που έπρεπε. Περιμένω πως εάν παίξουμε τόσο καλά στο τομέα της ανάπτυξης του παιχνιδιού θα είμαστε περισσότερο τυχεροί για να σκοράρουμε. Όπως βλέπετε μας λείπει η τύχη, αλλά αυτό είναι κάτι που πότε το έχεις και πότε όχι. Εφόσον εμείς μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και πάνω απ’ όλα είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και με τους τρείς βαθμούς θα έχουμε ελπίδα να ανεβούμε κι άλλο πάνω στη βαθμολογία.

Είδα τους πρόσφατους αγώνες μας με τον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης στο κύπελλο όπου κάναμε φάσεις για γκολ, όμως μείναμε στο μηδέν. Με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί κανείς να πει πως δεν επιτεθήκαμε όπως έπρεπε, δίχως όμως να έρθει το αποτέλεσμα που μας αξίζει. Τώρα εκτιμώ πως με λίγη τύχη που μας έλλειψε στους πρόσφατους αγώνες θα μείνουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ενώ είμαι αισιόδοξος για τον επόμενο αγώνα μας στην Τρίπολη για το κύπελλο..»

**Το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Αστέρα στο κύπελλο σε απογοητεύει; Τι μπορεί να πετύχει ο Πανιώνιος στη ρεβάνς;

«Δεν απογοητεύομαι από αυτό που έγινε. Όσο δείχνουμε πως έχουμε τις δυνατότητες εγώ είμαι αισιόδοξος. Εξάλλου στις λεπτομέρειες κρίθηκε η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τώρα ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Θα πάμε στην Τρίπολη να κερδίσουμε και να προκριθούμε στα ημιτελικά. Θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας με άλλη ψυχολογία και διαφορετική ψυχολογία. Έχουμε όμως μπροστά μας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εάν τα πάμε καλά σε αυτό το παιχνίδι θα πάμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη στην Τρίπολη να πάρουμε εμείς το εισιτήριο της πρόκρισης. Είμαστε μια ομάδα με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Νομίζω πως εάν το πιστέψουμε θα κάνουμε καλά παιχνίδια στη συνέχεια και θα κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο..»

**Είσαι στη χώρα μας εδώ και λίγο χρονικό διάστημα. Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου, πέραν από την επαγγελματική σου ιδιότητα;

«Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ. Ο καιρός είναι πολύ καλύτερος από την πατρίδα μου την Τσεχία. Επίσης ο κόσμος είναι πιο ζεστός και πιο φιλικός. Έτσι νιώθω πολύ όμορφα. Ο Πανιώνιος είναι μια οργανωμένη ομάδα που με βοηθάει να προσαρμοστώ με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να προσφέρω ότι μπορώ περισσότερο. Ελπίζω να μείνω αρκετά εδώ, να βοηθήσω τον Πανιώνιο έτσι ώστε να πετύχει τους στόχους του δίνοντας τον καλύτερο δυνατό..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: