ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-1

«Αν έχεις τύχη διάβαινε...» λεει η λαϊκή παροιμία και ταιριάζει γάντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος στη μοναδική αξιόλογη επίθεση που έκανε στο ματς κυπέλλου με τον Πανιώνιο, σκόραρε! Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ο Ζαϊρί έβγαλε μια εκπληκτική σέντρα στη περιοχή του Πανιωνίου και ο Καούνος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Κρέσιτς «παγώνοντας» το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Οι «κυανέρυθροι» μπορούν να μιλούν για ατυχία, καθώς δυο φορές ο Εστογιανόφ «σημάδεψε» τα δοκάρια της εστίας του Αναστασόπουλου, αλλά εκτός από την ατυχία υπάρχει και η... ανικανότητα αφού τουλάχιστον τέσσερις φορές (δυο ο Κουμορτζί, μια ο Αντερσον και μια ο Μαϊστόροβιτς) οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά αστόχησαν!
Μεγάλη συμβολή στη νίκη, που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Αρκάδες στην ημιτελική φάση του κυπέλλου έχει ο Νίκος Κωστένογλου που νίκησε κατά κράτος τον Γιώτη Σταματόπουλου. Ο Κωστένογλου παρέταξε την ομάδα του πολύ καλά «διαβασμένη» (είχε βγάλει σωστά συμπεράσματα από την πρόσφατη βαριά ήττα με 3-0 στο ματς πρωταθλήματος), διαφύλαξε τα νώτα του, περιόρισε Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Κουμορτζί και την κατάλληλη στιγμή έριξε στο ματς τον Ζαϊρί ο οποίος δημιούργησε το πολύτιμο γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης.

«Μέτριο» Α’ ημίχρονο

Κακής ποιότητας ποδόσφαιρο παίχθηκε στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου. Ετσι η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στο 26ο λεπτό από ένα «στημένο». Ο "μετρ" τους είδους, Φαμπιάν Εστογιανόφ, ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ αλλά η μπάλα... εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών σουτ του Αντερσον πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Συναρπαστικό Β’ μέρος

Ο ρυθμός στην επανάληψη ήταν καλύτερος με τον Πανιώνιο να εμφανίζεται περισσότερο δραστήριος και σε δύο περιπτώσεις να απειλεί την εστία του Αναστασόπουλου. Στο 50' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κανακούδης με κεφαλιά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας του ήταν σε ετοιμότητα. Στο 62ο ο Αντερσον, μετά από σέντρα του Εστογιανόφ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στο κενό τέρμα!!!
Στο 67’ ο Καούνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Ο Κρέσιτς είχε διαβάσει τη φάση, βγήκε από την εστία του και μπλόκαρε τη μπάλα. Το δοκάρι σταμάτησε στο 85’ το σουτ του Εστογιανόφ.. Ενα λεπτό αργότερα ο Καούνος με κοντινή προβολή νίκησε τον Κρέσιτς...
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Λαμπρόπουλου (Ηλείας) Κίτρινες: Κοντοές, Μάκος, Κούκετς, Νταμόντε, Καρντόσο, Φυτανίδης, Φιλομένο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Κοντοές, Λάτκα, Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλας, Μάκος, Νικολάου (81’ Κούκετς), Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Ρεκόμπα (71’ Σκούφαλης), Αντερσον.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φανερά απογοητευμένος ο προπονητής του Πανιωνίου Γιώτης Σταματόπουλος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Βεβαίως είμαστε απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα. Πιστεύω ότι δεν αξίζουμε σε καμία περίπτωση αυτό το αποτέλεσμα. Στο Α’ ημίχρονο σταθήκαμε άτυχοι στο δοκάρι του Εστογιανόφ και σε μια φάση με τον Αντερσον. Στο Β’ ημίχρονο είμασταν πολύ καλύτεροι από τον Αστέρα, είχαμε ευκαιρίες με τον Κουμορτζί, τον Μαϊστόροβιτς, πάλι δοκάρι με τον Εστογιανόφ, δυστυχώς μετά στη πρώτη φάση του Αστέρα δεχόμαστε το γκολ. Βλέποντας όλο το ματς δεν το αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να μην το βάλουμε κάτω. Είναι ένα παιχνίδι στη Τρίπολη που πρέπει να παιχθεί».
Σχετικά με την δυστοκία που παρουσιάζει ο Πανιώνιος (ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που οι «κυανέρυθροι» δεν σκόραραν) ο Σταματόπουλος ανέφερε: «Δεν είναι και πολύ ευνοϊκό. Δεν βάζουμε. Μας λείπει ένα γκολ. Αν βάζαμε γκολ θα βλέπαμε άλλο ματς. Θα έλυνε τα πόδια των παικτών. Ψυχολογικά δεν είναι ότι το καλύτερο. Να δημιουργείς ευκαιρίες και να μην μπορείς να πετύχεις γκολ. Εύχομαι να περάσουμε ενωμένοι, όπως είμασταν και στις νίκες. Να είμαστε και τώρα ενωμένοι στα αρνητικά αποτέλεσμα».
Σε ότι αφορά την αλλαγή του Ρεκόμπα είπε: «Ξέρουμε ότι ο Αλβαρο δεν μπορεί να αγωνιστεί 90 λεπτά, αφού είναι πίσω από φυσική κατάσταση. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα κουραστεί. Γι’ αυτό και βάλαμε τον Σκούφαλη ο οποίος έκανε αμέσως φάση».
Ο προπονητής του Πανιωνίου ρωτήθηκε και για τον νεαρό Γιάν Εκρά. «Ο Εκρά είναι νέο παιδί. Δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία. Ηταν πίσω από φυσική κατάσταση. Θα αποφασίσουμε τη κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτή τι στιγμή δεν είναι ακόμα έτοιμος. Θα παίξει με την ομάδα των νέων και αυτή την εβδομάδα και θα δούμε στη συνέχεια», είπε ο Γιώτης Σταματόπουλος.

Εισιτήρια: 994, Εισπράξεις: 9240 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: