ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ούρμπεν Μπραμς στον "Πανιώνιο Κόσμο"

Ο Ούρμπεν Μπραμς (με τον τότε βοηθό του Απόστολο Φίλη) μετά από κάποιο ματς του Πανιωνίου. Πίσω του τα θρυλικά "υβριστικά"...

Στο αυριανό φύλλο του "Πανιώνιου Κόσμου" το "σαλόνι" της εφημερίδας φιλοξενεί συνέντευξη του μεγαλύτερου (μετά τον Τζο Μάλετ) προπονητή που έχει καθίσει στον πάγκο του πανιωνίου, του Ούρμπεν Μπραμς. O Βέλγος δάσκαλος του ποδοσφαίρου αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του Πανιωνίου. Ο Βέλγος τεχνικός παραμένει ως σήμερα ο μακροβιότερος προπονητής του Ιστορικού και το πέρασμα του για τρία χρόνια (1985-1988) από την τεχνική ηγεσία των «κυανέρυθρων» ήταν άκρως επιτυχημένο όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί με 33 νίκες, 27 ισοπαλίες και 30 ήττες ως απολογισμό. Ο Πανιώνιος προερχόταν από μία δύσκολη περίοδο καθώς σε αγώνες μπαράζ το 1983 με Μακεδονικό (3-2) και το 1984 με Γιάννινα (2-0 στην παράταση), κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Ούρμπεν Μπραμς με την έλευση του, έφερε σταθερότητα στον σύλλογο και τον οδήγησε ξανά σε επιτυχίες, με τους φίλους της ομάδας να αναπολούν σήμερα εκείνη την ομάδα και το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που απέδωσε, ενώ και οι αντίπαλοι εκείνη την εποχή «έτρεμαν» όταν είχαν να αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την συνέντευξη που πήρε ο Βασίλης Κιντής:

«Ο Πανιώνιος είναι μία οικογένεια. Τότε είχαμε μία πολύ καλή ομάδα. Παίζαμε σαν ομάδα σε όλους τους αγώνες. Όλοι δούλευαν για όλους. Υπήρχε ομαδικό πνεύμα και παίκτες με ποιότητα στην ομάδα. Δεν έχω καμία κακή ανάμνηση», τόνισε ακόμη ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής που διέθετε στο ρόστερ ο Πανιώνιος.

«Πιστεύω ότι η φετινή ομάδα μπορεί να πάρει το Κύπελλο. Έχει τις δυνατότητες με το ομαδικό πνεύμα όπως είχαμε εμείς τότε και αποκλείσαμε την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Το πρώτο παιχνίδι στα προημιτελικά με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι σημαντικό ώστε με ένα θετικό αποτέλεσμα να έχει τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό. Ελπίζω να φτάσει στον τελικό και τότε θα έρθω ξανά στην Αθήνα για να δω την ομάδα».

Διαβάστε την δισέλιδη συνέντευξη του Ούρμπεν Μπραμς στον "Πανιώνιο Κόσμο" του Σαββάτου. Για να μάθουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι ποιος είναι ο μεγαλύτερος (μετά τον Τζο Μάλετ με την ομάδα του '70) που όχι απλά κάθισε στον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά αγάπησε την ομάδα και έγινε πραγματικά ένας από εμάς. Ενας φίλαθλος του Ιστορικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: