ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Συνέντευξη Γιώργου Μπάρκογλου

"Ήρθα στον Πανιώνιο για να πετύχω. Η ομάδα έχει φιλοδοξίες, ΘΕΛΕΙ να παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό μου αρέσει περισσότερο απ' όλα στον καινούργιο σταθμό της σταδιοδρομίας μου.."

Ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ο 30χρονος Γιώργος Μπάρκογλου έχει πλέον νέους στόχους στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, νέα δεδομένα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και πολύ όρεξη για επιτυχία κάτι που φάνηκε εξάλλου στην πρώτη δοκιμασία των "κυανέρυθρων" στην σεζόν.

Πρωταγωνίστησε στην πρόκριση της ομάδας στον 3ο προκριματικό γύρο του κυπέλλου Ιντερτότο, και όπως λέει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr η νίκη επί της ΟΦΚ Βελιγραδίου είναι ένα πολύ καλό σημάδι γι' αυτά που μπορούμε να περιμένουμε από τον Πανιώνιο στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Από τον πρώτη στιγμή είδε με ενθουσιασμό την ιδέα της συμμετοχής του στον "ιστορικό" Πανιώνιο και αμέσως έδειξε να προσαρμόζεται στην φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή της Εβαλντ Λίνεν.

** Γιώργο μπορούμε να θεωρήσουμε αυτή τη νίκη της περασμένης Κυριακής ως έναν καλό οιωνό ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς για τον Πανιώνιο;

"ΘΕΛΩ να πιστεύω πως είναι ένα καλό σημάδι. Βέβαια είμαστε ακόμη στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για το χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα δίχως ασφαλώς να θεωρούμε πως έχουμε πιάσει τα υψηλά στάνταρ της απόδοσής μας.."

** Σε ποιό βαθμό ετοιμότητας είναι τώρα ο Πανιώνιος και πόσα πράγματα εκτιμάς πως θα μπορέσει να βελτιώσει ενόψει των δύσκολων αγώνων με τη Νάπολη στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ιντερτότο;

"Είμαστε όπως είπα, σε ένα βασικό στάδιο όπου η ομάδα χτίζεται και αναζητάει τον καλό αγωνιστικό της εαυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ετοιμότητας σε αυτή τη χρονική στιγμή και αυτό είναι το πιο φυσιολογικό να συμβαίνει. Μέρα με τη μέρα υπάρχει μια βελτίωση μέσα από τις προπονήσεις καθώς τώρα όλοι προσπαθούμε να μπούμε στο πνεύμα της ομάδας και ειδικότερα εγώ που ήρθα φέτος αν και όπως νιώθω, μπήκα πολύ γρήγορα στην φιλοσοφία. Οι αγώνες με τη Νάπολη θα είναι πολύ δύσκολοι καθώς μιλάμε για μια ομάδα που προέρχεται από το Ιταλικό πρωτάθλημα. Όμως μην ξεχνάτε πως και ο Πανιώνιος έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα ενώ ασφαλώς για όλους εμάς υπάρχει και το μεγάλο κίνητρο στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις με την Νάπολη. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.."

** Ανήκεις εδώ και λίγο χρονικό διάστημα στη οικογένεια του Πανιωνίου. Τι είναι αυτό που σου άρεσε περισσότερο από το νέο σου περιβάλλον;

"Λίγο - πολύ ήξερα τι θα συναντήσω καθώς ο Πανιώνιος είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό βέβαια που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή μου έγινε αντιληπτό από τις προπονήσεις καθώς διαπίστωσα πως η ομάδα θέλει και προσπαθεί να παίξει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει αυτό και ΘΕΛΩ να είμαι ένα σημαντικό στέλεχος μιας εξαιρετικής εικόνας που θα δείχνει η ομάδα στο γήπεδο με όποιο αντίπαλο και εάν έχει απέναντί της. Φιλοδοξώ να κάνω μια πολύ καλή χρονιά και βέβαια η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της.."

** Ποιές οι νέες εντυπώσεις από τον προπονητή Εβαλντ Λίνεν;

" Πρόκειται για έναν σοβαρό προπονητή και έναν σοβαρό επαγγελματία που ζητάει πάντα το καλύτερο από την ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο πως τα δύο τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα αποδίδοντας κατά γενική ομολογία πολύ καλό ποδόσφαιρο.. Ελπίζω να πάμε και φέτος τόσο καλά κι εγώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του προπονητή, των ανθρώπων της ομάδας και φυσικά των φιλάθλων της.."

Δεν υπάρχουν σχόλια: