ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Δικαστική δικαίωση του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης

Δικαστική δικαίωση του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης, αναφορικά με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.Εδώ και μήνες ο Σύλλογος δέχθηκε μια βαρύτατη δυσφήμιση από συγκεκριμένους ανθρώπους που ηγούνται της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο. Κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ο Πανιώνιος ότι, αδιαφορώντας, τάχα, για την υγεία των μαθητών, έχει επιτρέψει την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον πυλώνα του γηπέδου (πίσω από τη θύρα 2) από τις εταιρείες Cosmote και Wind.
Χωρίς ουδέποτε να προσέλθει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων να συζητήσει το θέμα με τους υπεύθυνους του Συλλόγου (σ.σ.: οι κεραίες βρίσκονται σε κοινή θέα στον πυλώνα εδώ και 3-4 έτη), προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζήτησε την άμεση παύση λειτουργίας των κεραιών.

Ο Πανιώνιος, ακόμα και όταν κατατέθηκε η αίτηση, δεν υιοθέτησε καμία λογική αντιπαλότητας και αντεκδίκησης και κάλεσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων να παρευρεθούν σε Διοικητικό Συμβούλιο του Πανιωνίου όπου θα συζητείτο αποκλειστικά το θέμα αυτό. Στο εν λόγω Συμβούλιο, με την παρουσία ανθρώπων ειδικών σε θέματα ακτινοβολίας, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι, κατόπιν πολλών μετρήσεων (και αυτών που επιβάλλονται από το νόμο και που έγιναν όταν εγκαταστάθηκαν οι κεραίες, αλλά και πρόσθετων, που ζητήσαμε να γίνουν, ειδικά στο χώρο του σχολείου) προέκυψε ότι η ακτινοβολία στο σχολείο είναι δεκάδες έως εκατοντάδες φορές χαμηλότερη από τα επίπεδα που ορίζει ο νόμος ειδικά για κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300μ από σχολεία (α. 31 Ν. 3431/2006).

Προσπαθήσαμε επίσης να εξηγήσουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, η ακτινοβολία από τους πυλώνες είναι σίγουρα δεκάδες ως εκατοντάδες φορές χαμηλότερη από την ακτινοβολία που θα δέχονταν οι μαθητές του σχολείου αν οι ίδιες κεραίες «κατέβαιναν» από εκεί, βάσει μιας δικαστικής απόφασης και μετακόμιζαν στην ταράτσα κάποιας παρακείμενης πολυκατοικίας, γεγονός αναπόφευκτο. Καμία από τις εξηγήσεις μας δεν εισακούστηκε και η στάση μας αντιμετωπίστηκε με φωνές, ύβρεις και άλλες δυσάρεστες εκδηλώσεις.

Τις επόμενες ημέρες η συκοφάντηση του Συλλόγου συνεχίστηκε στο πλαίσιο συλλαλητηρίου, δηλώσεων σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές κλπ. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχε και ο Δήμαρχος της πόλης -πρόεδρος του Πανιώνιου τη διετία που οι κεραίες βρίσκονταν στον πυλώνα- ο οποίος παρέστη στο Δικαστήριο ως αντίδικος. Την 12η Μαΐου 2008 το ζήτημα συζητήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο της σχετικής ως άνω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που ήγειρε ο Σύλλογος Γονέων. Στο πλαίσιο της εν λόγω δίκης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όχι μόνο το σύνολο των εγγράφων που αποδεικνύουν ότι οι κεραίες λειτουργούν νόμιμα, αλλά (κυρίως) πλήθος στοιχείων και μετρήσεων που καταδεικνύουν, ακόμα και στον πλέον δύσπιστο, ότι η ακτινοβολία στο σχολείο είναι απειροελάχιστη.

Η δικαίωση του Πανιώνιου από το δικαστήριο, με την προ ολίγων ημερών απόφασή του 6304/2008, με την οποία έγινε δεκτό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακτινοβολίας, δεν αποτελεί για τον Πανιώνιο νίκη σε κάποιο «πόλεμο», ούτε ικανοποιεί αισθήματα εμπάθειας (καίτοι αυτό θα μπορούσε εύλογα να συμβεί μετά από όσα έχουμε ακούσει να μας καταλογίζονται τους τελευταίους μήνες).

Θέλουμε και τώρα να διαβεβαιώσουμε πρωτίστως αυτούς τους γονείς του 1ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου, που δεν θεωρούν ότι τους εκφράζουν οι κραυγές και οι ύβρεις αλλά οι θέσεις και τα επιχειρήματα, ότι είμαστε στη διάθεσή τους, οποτεδήποτε να τους ενημερώσουμε για το θέμα και ότι θα συνεχίσουμε να εκτελούμε μετρήσεις, ανά τακτά διαστήματα, για να διασφαλίζουμε τη χαμηλή ακτινοβολία των κεραιών (παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε από την "επιτροπή" για εγκατάσταση μόνιμης συσκευής μέτρησης της ακτινοβολίας στο χώρο του σχολείου, με έξοδα του Συλλόγου μας).

Ο Πανιώνιος πράγματι στερείται οικονομικών πόρων και μετά βίας μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις για την συντήρηση των πολλών τμημάτων του και τις ανάγκες άθλησης χιλιάδων αθλητών του. Ακόμα όμως και στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής να βρισκόταν ο σύλλογος, η προσωπική μας αξιοπρέπεια και ευθύνη, η Ιστορία μας, η Παράδοση, οι Καταβολές και Αξίες μας, που περισσότερο από ένα αιώνα, ακολουθούν τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης, δε θα μας επέτρεπαν ποτέ να βάλουμε οποιοδήποτε οικονομικό πόρο πάνω από την υγεία νέων παιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων αποτελούν και αθλητές του συλλόγου μας.

Νέα Σμύρνη, 29/7/2008

Το Δ.Σ. του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: