ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Λίνεν: "Και τη ψυχή μας για τη νίκη..."

«Είναι διπλός τελικός. Εχουμε την ευκαιρία να επιβιώσουμε, όμως ξέρουμε ότι θα κερδίσει η Γαλατάσαραϊ την Αούστρια Βιέννης, οπότε για να περάσουμε πρέπει να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας και τον έχουμε συνειδητοποιήσει. Η ιστορία μας ενδιαφέρει. Θα τα δώσουμε όλα, θα παλέψουμε, θα δώσουμε και την ψυχή μας για τη νίκη. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη ψυχολογικά, αν και δεν με απασχολεί η ιστορία. Είμαστε χαρούμενοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε κάτι θετικό. Οι παίκτες πρέπει να επενδύσουν στον αγωνιστικό χώρο, να τα δώσουν όλα». Με τα παραπάνω λόγια ο προπονητής του Πανιωνίου Εβαλντ Λίνεν, έδωσε το «στίγμα» των αγωνιστικών προθέσεων της «κυανέρυθρης» ομάδας για το ματς με την Γαλλική Μπορντώ.

Οι «γιρονδίνοι» του Λοράν Μπλαν έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους (από την πρώτη θέση μάλιστα του ομίλου) στους «32» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και έτσι ο Γάλλος προπονητής αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής 13 βαικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό προβληματίζει τον Λίνεν που ανέφερε σχετικά με την ομάδα που θα παρατάξει ο Μπλαν: «Ο λόγος που άργησα είναι επειδή από το βράδυ βλέπω dvd με τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουμε. Ερχονται κάποιοι πολύ καλοί, που φτιάχνουν καλή ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να έρθουν με την κανονική ομάδα, διότι την ήξερα καλύτερα. Αυτοί που θα έρθουν θα είναι πιο φρέσκοι, αφού δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα. Επτά με οκτώ από όσους θα παίξουν, είχαν αγωνιστεί στα ματς του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ», ενώ στη συνέχεια ο Γερμανός προπονητής υπογράμμισε: «Αν το σκεφτείς ότι αφήνει την πρώτη ομάδα πίσω είναι θετικό για εμάς. Αν το ξανασκεφτείς δεν είναι έτσι. Είναι μια φρέσκια ομάδα με παίκτες πολλά υποσχόμενους, οι οποίοι έχουν παίξει ήδη πέντε παιχνίδια στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Για εμάς δεν αλλάζει τίποτα. Η Μπορντό είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στη Γαλλία και η ποιότητά της δεν έχει διαφορά από το αν ερχόταν με την πρώτη ομάδα».

Στο ερώτημα αν η ομάδα θα έχει άγχος επειδή έχει ηττηθεί στους δυο προηγούμενους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες ο Λίνεν είπε: «Πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είχα πει στους ποδοσφαιριστές μου ότι είχαμε να κερδίσουμε 28 χρόνια. Δεν μας ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέα διοίκηση, γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι και στόχος είναι να γινόμαστε ανταγωνιστικοί για τις μεγάλες ομάδες. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην Ευρώπη. Πέρυσι κερδίσαμε μόνο την ΑΕΚ, αλλά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, γιατί μας έβγαλε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: