ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Ξεκάθαρες κουβέντες για το νέο αθλητικό κέντρο του Πανιωνίου

Είμαστε προβληματισμένοι που μικρές μειοψηφικές μερίδες τις πόλης μας προσπαθούν να γκρεμίσουν τα όνειρά μας. Το κίνητρο τους είναι καθαρά (μικρο)πολιτικό, είναι απλά η αντιπολίτευση στον Δήμαρχο και καμία σχέση δεν έχει με το τι πιστεύουν αυτοί ότι είναι καλό για την πόλη μας ή όχι. Σχετικά με όσα αναληθή ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για τις δυνατότητες ανέγερσης του νέου γηπέδου του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν ήδη εκπονηθεί, σημειώνουμε τα παρακάτω:

1. Η Πολεοδομία Αργυρούπολης δεν απάντησε στο ερώτημα που κατέθεσε ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. για το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου.

2. Αντιθέτως, απάντησε σε αιτήσεις που έκαναν η Κίνηση Πολιτών Ν. Σμύρνης και η Δημοκρατική Παράταξη «Ν. Σμύρνη – Πόλη με Πρόσωπο», τις οποίες μάλιστα αιτήσεις ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. δεν γνωρίζει!

3. Στις απαντήσεις που έδωσε στους παραπάνω φορείς και όχι στον – κατεξοχήν αρμόδιο – Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. αναφέρθηκε σε καθεστώτα που ίσχυαν για το ακίνητο τα έτη 1931, 1935 και 1949 και όχι στο καθεστώς που ισχύει σύμφωνα με την «Πολεοδομική Μελέτη Αναθεώρησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Δήμου Ν. Σμύρνης» που εγκρίθηκε το 1988, όπως ισχύει έως σήμερα! Η Πολεοδομία δηλαδή έδωσε απάντηση βάσει των προγενέστερων καθεστώτων του ακινήτου και όχι βάσει αυτού που ισχύει σήμερα!

4. Τα παραπάνω αποδεικνύονται και από σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ με ημερομηνία 28-9-2007, το οποίο επιτάσσει και επιβεβαιώνει, ότι στο ακίνητο μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου και εμπορικά καταστήματα. Το έγγραφο όμως αυτό αγνοήθηκε από την Πολεοδομία, με τον ίδιο τρόπο που αγνοήθηκε και η αίτηση του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ, αλλά το κυριότερο με τον ίδιο τρόπο που αγνοήθηκε το ισχύον σήμερα και όχι την περίοδο 1931 – 1949 καθεστώς!

5. Αντιθέτως, κατά έναν μάλλον αξιοπερίεργο τρόπο, η ελλιπής και κατά τη γνώμη του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. εσφαλμένη απάντηση της Πολεοδομίας, αποτέλεσε αυτούσια περιεχόμενο ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματος στην δημιουργία νέου γηπέδου στο Δήμο της Νέας Σμύρνης.

Η ίδια, επίσης, απάντηση χρησιμοποιείται με ελαφρότητα ως «όχημα» κινητοποίησης και από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Σμύρνης, η οποία όμως προεκλογικά είχε υποστηρίξει και υποσχεθεί την υλοποίηση του έργου (τάζοντας μάλιστα ενώπιων 5 ανθρώπων και το Λύκειο για το νέο Αθλητικό Κέντρο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.), αποκρύπτοντας όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει ανέξοδα και πρόχειρα.

6. Ο Πανιώνιος, όμως, θέλει και θα παραμείνει μακριά από οποιαδήποτε κομματική, τοπική ή άλλη αντιπαράθεση και εκμετάλλευση του θέματος. Αυτό που επιθυμεί ο Σύλλογος είναι:

α. η ανέγερση ενός σύγχρονου και βιώσιμου γηπέδου με σεβασμό στη νομιμότητα και κυρίως με ασφάλεια δικαίου, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για μια αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία με κοινωφελή μάλιστα χαρακτήρα και

β. η οριστική λύση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων του Συλλόγου, που δεν θέλει να υπόκειται κάθε φορά στις προεκλογικές και υστερόβουλες υποσχέσεις προσώπων ή στην καλή διάθεση του κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να συνδράμει στην ενδυνάμωση του Πανιωνίου.

7. Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. θα ακολουθήσει τις ίδιες αρχές και τους ίδιους κανόνες με τους οποίους έγιναν και γίνονται στην χώρα μας όλες οι αυτοχρηματοδοτούμενες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. ούτε θέλει να πρωτοτυπήσει ούτε να αυθαιρετήσει, όπως κάποιοι που για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν να υποστηρίξουν και μάλιστα με αυθαίρετες αιτιάσεις και σκόπιμες μεθοδεύσεις.΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: