ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Επιστροφή στις νίκες και στο μπάσκετ

Έστω και δύσκολα, επέστρεψε στις επιτυχίες ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 70-64 της Ολύμπιας Λάρισας στο κλειστό του Ελληνικού, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και παρέμειναν «ζωντανοί» στην προσπάθεια εισόδου στην πρώτη τετράδα. Αντίθετα, οι «πορτοκαλί» έμειναν κοντά στις τελευταίες θέσεις. Οι παίκτες του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς, εκτός του πρώτου δεκάλεπτου, κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα στις άλλες τρεις περιόδους, παίρνοντας μια δύσκολη νίκη.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και, χάρη στην ευστοχία τους από το τρίποντο, κατάφεραν να αποκτήσουν ένα προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε στο +2 υπέρ των «πορτοκαλί». Σε αυτό το διάστημα, οι Θεσσαλοί είχαν ως επιθετικές «αιχμές» τους Κινγκ και Σούλτσε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Πανιωνίου σταμάτησαν να σουτάρουν τρίποντα, τα οποία ήταν άστοχα στην αρχή της αναμέτρησης και άρχισαν να βάζουν την μπάλα μέσα στο καλάθι. Έτσι, οι Μπάξτερ και Ντικούδης άρχισαν να σημειώνουν εύκολα καλάθια και «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο στο +5.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η πιεστική άμυνα των «κυανέρυθρων» έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς να κάνουν ένα σερί 9-0 και να φέρουν τη διαφορά στο +14. Όμως, ο Σβεν Σούλτσε πήρε την κατάσταση στα χέρια του για τους φιλοξενούμενους και άρχισε να σκοράρει από παντού στο «κυανέρυθρο» καλάθι. Από την άλλη, η άμυνα ζώνης του Μπαρτζώκα δεν άφηνε τα επιθετικά «όπλα» του Πανιωνίου να πάρουν «ανάσα» και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε μόλις στο +4. Στην τέταρτη περίοδο, οι «πορτοκαλί» συνέχισαν να απειλούν τους αντιπάλους τους, όμως από το 37’ και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, ο Καλαμπόκης σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και έκανε και ένα κλέψιμο, δίνοντας μια διαφορά ασφαλείας. Τα συνεχόμενα φάουλ των παικτών της Ολύμπιας έφεραν στη γραμμή τους γηπεδούχους, όμως η ευστοχία τους, δεν επέτρεψαν στους «πορτοκαλί» να ελπίζουν για την «ανατροπή». Έτσι, φτάσαμε στο τελικό +6.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-30, 48-44, 70-64

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 3, Τσβέτκοβιτς 9 (1), Ζορόσκι, Γεωργαλής, Μπάξτερ 18, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 11 (1), Μάιλς 17 (1), Ραϊτσεβιτς 1, Κένταλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: