ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Καλώς τα παιδιά της... Σοσό!

Με τη Γαλλική Σοσό κληρώθηκε ο Πανιώνιος στη πρώτη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η Σοσό τερμάτισε έβδομη στο γαλλικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2006-07, όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Κύπελλο UEFA λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου Γαλλίας. Το φετινό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι κάκιστο, αφού σε έξι αγώνες δεν έχει ακόμα καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης, έχοντας 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Δεν χρειάστηκε να δώσει κάποιο παιχνίδι μέχρι στιγμής στο Κύπελλο UEFA, αφού η Γαλλία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ειδική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Έδρα της είναι το στάδιο «Μπονάλ», με χωρητικότητα 20.000 θεατών, ενώ προπονητής της είναι ο 41χρονος Φρεντερίκ Χαντς. Οι μέσοι Στεφάν Νταλμά και Ρομέν Πιτό, καθώς και ο επιθετικός Μουμουνί Νταγκανό, είναι οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν σε μία αρκετά νεανική και φιλόδοξη ομάδα.


Ο Πανιώνιος επιστρέφει στο...παρελθόν με τη νέα του συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA, καθώς θα αντιμετωπίσει μία από τις τελευταίες του αντιπάλους στους ομίλους στην προηγούμενη παρουσία του. Οι "κυανέρυθροι" είχαν κοντραριστεί στους ομίλους και παρότι είχαν ηττηθεί με 1-0 άξιζαν κάτι καλύτερο, αφού είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίυο στη Γαλλία και η ρεβανς στις 4 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη.


Το προφιλ των Γάλλων


Η αντίπαλος του Πανιωνίου, Σοσό, ιδρύθηκε το 1928 και πέρυσι τερμάτισε έβδομη στο γαλλικό πρωτάθλημα, όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Κύπελλο UEFA λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου Γαλλίας. Το φετινό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι κάκιστο, αφού σε έξι αγώνες δεν έχει ακόμα καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης, έχοντας 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Το ρόστερ της γαλλικής ομάδας: Τερματοφύλακες: Ζερεμί Καβανόν, Τέντι Ρισέρ, Ματιέρ Ντρέιρ.

Αμυντικοί: Ράντιου Αφολάμπι, Μπουκαρί Ντραμέ, Ζερεμί Μπρεσέ, Μπόγιαν Τζόκιτς, Μαξίμ Ζος, Χακίμ Ελ Μπουναντί, Στεφάν Πισό.

Μέσοι: Στεφάν Νταλμά, Ρομέν Πιτό, Γκιράν Εντόου, Μικαέλ Ισαμπέι, Λιονέλ Ματίς, Μπανταρά Σενέ, Νικολάς Μορίς-Μπελάι, Μπέντζαμιν Ζενγκινί, Βενσάν Νογκειρά, Μάρβιν Μάρτιν.

Επιθετικοί: Σεμπαστιάν Γκρας, Μουμουνί Νταγκανό, Αλβάρο Σάντος, Ζιλιέν Κερσιά, Βάλτερ Μπίρσα, Ιβάν Πέρισιτς, Μεβλούτ Ερντίντς, Εντουάρ Μπουτέν, Ρόμπιν Πρεβιταλί.

*Η Σοσό έχει κατακτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα δύο φορές, το 1935 και το 1938, και το Κύπελλο επίσης δύο φορές, το 1937 και το 2007, ενώ έχει πανηγυρίσει κι ένα Λιγκ Καπ το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: