ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Θετικότατο το πρώτο δείγμα

Του Πάνου Κατσούλα

Πολύ καλός ο Πανιώνιος στο πρώτο δυνατό τεστ επί Ελληνικού εδάφους. Η ομάδα έδειξε ότι είναι έτοιμη ή σχεδόν έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος και τις υποχρεώσεις του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτό σημαίνει ότι έγινε πολύ καλή προετοιμασία που πιστώνεται στο μεγάλο δάσκαλο Λίνεν. Βέβαια από ένα φιλικό αγώνα δεν μπορούν να βγουν οριστικά συμπεράσματα, όμως είναι ένα καλό δείγμα για να διαπιστωθεί η αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας αυτή την περίοδο. Όλοι οι παίκτες ήσαν πολύ καλοί στις θέσεις τους, όμως εκείνος που εντυπωσίασε ήταν ο Κουμορτζί που ήταν πολύ καλός τόσο στον οργανωτικό όσο και στον ανασταλτικό τομέα. Είναι κρίμα που θα χάσει λόγω τιμωρίας τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Βέβαια ο Πανιώνιος φέτος έχει βάθος και ο Φερνάντεζ δεν είναι τυχαίος, όμως ο Γκανέζος δίνει περαιτέρω ποιότητα στην ομάδα.

Επίσης ο περισσότερο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι ο Κόντι που τα πήγε πολύ καλά με αντίπαλο τον Μπράβο τον οποίο σε καμία περίπτωση δε φοβήθηκε. Βέβαια χρειάζεται να δουλέψει σκληρά διότι έχει πολλά ακόμη να μάθει και περισσότερα να τελειοποιήσει (όπως π.χ. την τελική του προσπάθεια). Επίσης θετικός ήταν και ο Κύπριος Νικολάου παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει όλη την προετοιμασία. Πιστεύω να προσφέρουν στην ομάδα τόσο αυτός όσο και ο πολυσύνθετος Μαϊστόροβιτς.
Μπορεί λοιπόν ο Πανιώνιος να είναι έτοιμος, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτεί, ούτε να σταματήσει την προσπάθεια. Πολύ περισσότερο που η ομάδα εμφανίζει ακόμη αδυναμίες τις οποίες πρέπει να διορθώσει. Ο κ. Λίνεν τις έχει εντοπίσει και όπως είπε χθες πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το εύκολο γκολ που δέχεται η ομάδα στις στημένες φάσεις (η έξοδος του Κένιγκ στο γκόλ που δεχτήκαμε ήταν για ν’ απλώσει ρούχα, θετικός σ’ όλες τις υπόλοιπες φάσεις) και επιπλέον η δυστοκία στο σκοράρισμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Ντελούρα θα δώσει κάποιες λύσεις, όμως η ενσωμάτωσή του στην ομάδα θα καθυστερήσει αφού χρειάζεται ικανό χρονικό διάστημα ν’ αποθεραπευτεί, αλλά και διάστημα για να έρθει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν ξέρω μήπως χρειάζεται ν’ αποκτηθεί και ένας ακόμη περιφερειακός επιθετικός(π.χ. ο ελεύθερος Ερέρα του Ηρακλή που όμως και αυτός αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, με Λίνεν όμως προπονητή ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα), αν και νομίζω ότι όταν ο Λουρένσο έρθει στο επιθυμητό επίπεδο, γίνει πιο προσεκτικός στις μεταβιβάσεις του και πιο σοβαρός στον τρόπο που αγωνίζεται, τότε θα βοηθήσει και επιθετικά (χθες έβαλε ένα καταπληκτικό γκόλ). Επίσης ίσως να χρειάζεται ν’ αποκτηθεί και ένας ακόμη ικανός κεντρικός αμυντικός, ως back up των Πλέτς και Μπερτέ. Βέβαια υπάρχουν οι Κοντέ, Γκασπάρ και Μαϊστόροβιτς, όμως παρά τη φιλοτιμία τους δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορούν ν’ ανταποκριθούν σε υψηλές αγωνιστικές συνθήκες. Στο χθεσινό αγώνα διαπιστώθηκε ότι ο Πανιώνιος μετά από πολλά χρόνια παίζει με αυτοματισμούς, η μπάλα μεταβιβάζεται χωρίς καθυστέρηση (εδώ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αφού κάποιοι παίκτες σκέφτονται αρκετά πριν τη μεταβιβάσουν) με αποτέλεσμα να υπάρχει καλή κυκλοφορία που μελλοντικά με προσπάθεια μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη ενώ ταυτοχρόνως μαρκάρουν και πιέζουν όλοι σχεδόν οι παίκτες.
Τέλος νομίζω ότι πρέπει η διοίκηση ν’ ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση του Σιόβα. Πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί άδικα. Έστω κι αν χρειάζεται να δοθεί ένα ποσό στην Ξάνθη ώστε αυτή ν’ αποσυρθεί από τη διεκδίκησή του. Είναι παίκτης με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, καλή για την ηλικία του τεχνική και πολύ εξελίξιμος. Φανταστείτε τι μπορεί να μάθει δίπλα σ’ ένα προπονητή σαν τον Λίνεν, που ειρήσθω εν παρόδω πρέπει να τον κλείσουμε τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος από τον Τζιόλη και ν’ αποτελέσει από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ομάδας μαζί και με τους άλλους ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: