ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Ενας... ροκ "πύργος" στον Πανιώνιο

Ψήλωσε κι άλλο ο Πανιώνιος Forthnet που προσέθεσε έναν ακόμη "πύργο" στο ρόστερ του. Πρόκειται για τον Καναδό (κάτοχο ιρλανδικού διαβατηρίου) πάουερ φόργουρορντ Λιβόν Κένταλ (23, 2.10) ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ και τη νέα σεζον θα φοράει τα κυανέρυθρα.

Tο WHO IS WHO του Levon Kenall

Ο Levon Maxwell kendall γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1984 στο Βανκούβερ του Καναδά από ιρλανδικής καταγωγής γονείς. Ο πατέρας του Σάιμον γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιρλανδία (γι'αυτό και ο Λιβόν έχει διπλή υπηκοότητα) και στην εφηβεία μετακόμισε στον Καναδά όπου γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του Πολίν.
Ο Λιβόν πήγε στο γυμνάσιο Kitsilano στο Βανκούβερ του Καναδά και στη 2η του σεζόν (2001) ψηφίστηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας όλων των γυμνασίων της χώρας "κερδίζοντας" την πρώτη κλήση του στην Εθνική Εφήβων της χώρας. Με το Γυμνάσιο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα ενώ το 2002 αναδείχθηκε Αθλητής της Χρονιάς στην Περιφέρεια British Columbia έχοντας 18,7 πόντους και 10 ριμπάουντ σε μέσο όρο. Στην τελευταία του σεζόν στο γυμνάσιο ανέβασε τους μέσους όρους του σε 20,2 πόντους και 11,4 ριμπάουντ κερδίζοντας φυσικά τον τίτλο του MVP, το πρωτάθλημα (με ρεκόρ ομάδας 34-1 νίκες).
Ακολούθως ήρθε η υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Λόγω ηλικίας έμεινε ένα χρόνο εκτός δράσης ενώ τη σεζόν 2003-2004 αγωνίσθηκε ελάχιστα. Ομως από τη σεζόν 2004-2005 το ταλέντο του τον εκτόξευσε. Κέρδισε τον τίτλο του Πιο βελτιωμένου παίκτη της ομάδας των "πειρατών" του Πίτσμπουργκ ανεβάζοντας κατακόρυφα τους μέσους όρους του.
Τη σεζόν 2005-2006 ήταν πλέον βασικός (στα 30 από τα 33 ματς της ομάδας) και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της ομάδας του καθώς και την επιλογή στη 2η καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας Big East, από τις πλέον δυνατές του NCAA. Ηταν 2ος ριμπάουντερ και μπλοκέρ της ομάδας.
Στην τελευταία του σεζόν, το 2006-2007 έφτασε με το Πίτσμπουργκ στο τελικό τουρνουά του NCAA αλλά αποκλείσθηκε στον 3ο γύρο (16) από το UCLA.
Το ταλέντο του Λιβόν δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους υπεύθυνους του μπάσκετ στον Καναδά και από μικρή ηλικία διατέλεσε βασικό στέλεχος των Εθνικών ομάδων της χώρας. Το 2005 συμμετείχε με τον Καναδά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 21 ετών και όχι μόνο οδήγησε την ομάδα του στην 3η θέση και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (για πρώτη φορά στην ιστορία της) αλλά παράλληλα ψηφίστηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας των αγώνων στη θέση του σέντερ! Χάι-λάιτ του Κένταλ στη διοργάνωση αυτή ήταν οι 40 πόντοι που σημείωσε και τα 12 ριμπάουντ που "κατέβασε" στη νικηφόρα για τον καναδά αναμέτρηση με την ομάδα των Η.Π.Α. ενώ στον μικρό τελικό με την Αυστραλία είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ!
Τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε στο Rocky Mountain Review του ΝΒΑ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ.

Βίντεο σχετικά με τον Λιβόν Κένταλ
http://www.youtube.com/watch?v=NzuhseYlRn0

Δεν υπάρχουν σχόλια: