ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Θωρηκτό από τη Λιθουανία!

Η ΚΑΕ Πανιώνιος Forthnet ανακοινώνει τη συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια με τον διεθνή Λιθουανό σέντερ Αντάνας Καβαλιάουσκας. Ο Καβαλιάουσκας αποφοίτησε φέτος από το Πανεπιστήμιο Τέξας Α&Μ με το οποίο έφτασε, ως βασικός σέντερ της ομάδας, στο "sweet-16" του NCAA. Είναι διεθνής και το 2005 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 21 ετών.
Το who is who του Antanas Kavaliauskas
Ο Αντάνας Καβαλιάουσκας γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1984 στην πόλη Βίλνους της Λιθουανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Στατίμπα Βίλνiους στην οποία αγωνίσθηκε μέχρι και τη σεζόν 2002-2003. Στη συνέχεια δέχθηκε υποτροφία από το κολέγιο Barton County CC (Community College) στην πόλη Γκρέιτ Μπεντ του Κάνσας, στο οποίο αγωνίσθηκε από το 2003 έως το 2005.Στη 2η του σεζόν στο Μπάρτον Κάουντι αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της περιφέρειας σκοράροντας 17,6 πόντους μέσο όρο και "κατεβάζοντας" 10 ριμπάουντ ανά αγώνα σουτάροντας με ποσοστό 50,9%. Ηταν ακόμη πρώτος μπλοκέρ της ομάδας (29 τάπες).
Ομως το ταλέντο του δεν... χωρούσε σε αυτό το μικρό κολέγιο. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έδειξαν τα Πανεπιστήμια Σάουθ Καρολάινα, Τενεσί και Βιρτζίνια Τεκ αλλά ο Αντάνας επέλεξε το Πανεπιστήμιο Τέξας Α&Μ στο οποίο και έγινε από την πρώτη κιόλας σεζόν βασικός και αναντικατάστατος σέντερ. Οι Aggies (το παρατσούκλι του κολεγίου) έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της πολύ δυνατής περιφέρειας Big 12 και στους 32 του τελικού τουρνουά του ΝCAA.
Την περσινή σεζόν (2006-2007) μαζί με τον συμπαίκτη του AC Λόου οδήγησαν την ομάδα του κολεγίου στα πλέι-οφ του NCAA και μέχρι τους 16 (sweet 16) μετά από καταπληκτική πορεία έχοντας φτάσει, προηγούμενα, στον τελικό της περιφέρειας Big 12. Τη σεζόν 2006-2007 αναδείχθηκε μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας στην περιφέρεια του.
Το 2005 αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Νέων της Λιθουανίας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην Αργεντινή με αντίπαλο στον μεγάλο τελικό την Ελλάδα όπου είχε πετύχει 9 πόντους και είχε μαζέψει 5 ριμπάουντ. Το ίδιο καλοκαίρι συμμετείχε στην Εθνική Εφήβων της Λιθουανίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα Global Games στο Ντάλας των ΗΠΑ σκοράροντας στον μικρό τελικό 22 πόντους.
Τον περασμένο Ιούλιο έλαβε μέρος στο Portsmouth Invitational Tournament αλλά και στο διάσημο NBA Summer League στο Λας Βέγκας με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς ενώ αυτές τις μέρες αγωνίζεται με την Πανεπιστημιακή ομάδα της Λιθουανίας στην Πανεπιστημιάδα που λαμβάνει χώρα στη Μπανγκόγκ της Ταϋλάνδης.


ΒΙΝΤΕΟ σχετικά με τον Καβαλιάουσκας
http://www.youtube.com/watch?v=c2Ha1M7dfIE

Δεν υπάρχουν σχόλια: