ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Η κλήρωση της Ευρωλίγκας

Tην Παρτίζαν, την Ρεάλ, την ΤΣΚΑ, την Εφές, την Ολίμπια και την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο θα αντιμετωπίσει στους ομίλους της Ευρωλίγκα ο Πανιώνιος με τους Ιωάννου και Τριφούνοβιτς να σχολιάζουν την κλήρωση.

"Η Παρτιζάν Βελιγραδίου είναι ομάδα με τεράστια παράδοση στη Σερβία και διαθέτει μία από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη, την "Χαλα Πιονίρ" στο Βελιγράδι. Οσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η "βασίλισσα της Ευρώπης" με 8 Κύπελλα Πρωταθλητριών και 71 μπασκετικούς τίτλους στην τροπαιοθήκη της.

Η Εφες Πίλσεν με την οποία ο Πανιώνιος έχει αγωνισθεί αρκετές φορές στο παρελθόν είναι η ομάδα στην οποία πέρυσι αγωνίσθηκαν δύο πρώην "κυανέρυθροι", οι Αντρέ Χάτσον και Εντέρ Αρσλάν. Οσο για την ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η θρυλική Ολίμπια, είναι μία από τις ιστορικότερες στην Ιταλία" αναφέρεται συγκεκριμένα στο site της ΚΑΕ.

Το παρόν στην κλήρωση έδωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ Πανιώνιος,
Μέμμος Ιωάννου ο οποίος είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αντιπάλων της ομάδας μετά το πέρας της διαδικασίας. "Είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα αφού δεν έχουν διαμορφωθεί τα ρόστερ των ομάδων", δήλωσε ο κ.Ιωάννου προσθέτοντας: "Τα ονόματα των αντιπάλων είναι μεγάλα με ιστορία στον χώρο αλλά όλα θα κριθούν στο παρκέ".

Ο προπονητής της ομάδας
Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς που παρακολούθησε την κλήρωση από το Βελιγράδι όπου βρίσκεται καταστρώνοντας τα πλάνα της ομάδας για τη νέα σεζόν δήλωσε: "Κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά αυτή τη στιγμή αφού τα ρόστερ των ομάδων αλλά και της δικής μας δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί. Οταν γίνει αυτό θα μπορούμε να κάνουμε πιο ακριβείς εκτιμήσεις για τη δύναμη του ομίλου και των αντιπάλων μας. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως τρεις από τις αντιπάλους μας είναι μεγάλα ονόματα στον χώρο με τεράστια παράδοση.

Πρόκειται για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι και η πρωταθλήτρια, δύο φορές μάλιστα την τελευταία τριετία και παρούσα σε 6 συνεχόμενα φάιναλ-φορ, για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Εφες Πίλσεν. Τρεις ομάδες που διαθέτουν τρία από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ομάδες που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη, την Ευρωλίγκα, ομάδες που έχουν τεράστια ιστορία. Θεωρητικά αυτές ξεχωρίζουν λόγω ονομάτων.

Για τον Πανιώνιο με μία πρωτη ματιά αυτός ο όμιλος μοιάζει με πρόκληση. Επαναλαμβάνω δεν μπορώ ακόμη να κάνω εκτιμήσεις πριν ολοκήρωθούν τα ρόστερ το σίγουρο όμως είναι ότι η ομάδα μας θα κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Σημαντικό, δε,θεωρώ και το στοιχείο ότι οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν στο γήπεδο του Ελληνικού πέντε ομάδες με μεγάλη παράδοση στη διοργάνωση και παίκτες-αστέρια από όλο τον κόσμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: