ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Πανιώνιος - Νυρεμβέργη 0-0

Κάτι περισσότερο από θετική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Πανιώνιος στο φιλικό με τη Νιρεμβέργη. Και αυτό, όχι τόσο γιατί έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα, αλλά γιατί έδειξε ότι διαθέτει το βάθος εκείνο που θα του φανεί πολύ χρήσιμο στην ιδιαίτερα δύσκολη φετινή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έβαλντ Λίνεν χρησιμοποίησε και τρεις νεαρούς «κυανέρυθρους», τον Αναστασόπουλο, τον Σανταμούρη και τον Φουντουκίδη που έφτασαν μόλις σήμερα το πρωί στη Γερμανία και οι οποίοι, στο μικρό χρονικό διάστημα που έπαιξαν έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.Λίγες φάσειςΤο παιχνίδι ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση και στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να δείχνουν σαφώς επηρεασμένες από την κούραση της προετοιμασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περίπου επτά χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο «Βαλντστάντιον» της περιοχής Βαϊσμάιν, σηκώθηκαν από τις θέσεις όλες κι όλες δύο φορές. Η πρώτη στο 18’, όταν ο Μπάρκογλου απέφυγε και τον Γερμανό τερματοφύλακα, αλλά προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία και η δεύτερη στο 35’, σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανιωνίου, με τον Μέιλι να αποκρούει διαδοχικά τα σουτ του Βίτεκ και του Χαριστέα, κρατώντας το μηδέν για τους «κυανέρυθρους».Από εκεί και πέρα... κάτι σαν ευκαιρία μπορούν να θεωρηθούν η παράλληλη σέντρα του Μπάρκογλου που δεν πρόλαβε ο Καπετάνος (10’), η κεφαλιά του Γιουντ στην αγκαλιά του Μέιλι (15’), το σουτ του Βίτεκ με την ίδια ακριβώς κατάληξη (25’), η καρφωτή κεφαλιά του Χετεμάι που δεν ανησύχησε τον Στέφαν (26’), το καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπρέσκα που ανάγκασε τον Μέιλι να αποκρούσει δύσκολα με γροθιές (30’), το σουτ του Ντελούρα από εξαιρετική πάσα του Μπάρκογλου που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ (32’) και το σουτ του Χετεμάι στα χέρια του γκολκίπερ της Νιρεμβέργης (41’).Ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε στο φιλικό μια «πειραματική» ενδεκάδα με σύστημα 4-2-3-1. Ήτοι τον Μέιλι κάτω από τα δοκάρια, τους Χετεμάι (δεξιά), Τζαβέλλα (αριστερά), Ντρσεκ και Κοντοέ (κέντρο) στην άμυνα, τους Μάκο και Βάγκνερ σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τους Ντελούρα (δεξιά) και Καπετάνο (αριστερά) στα άκρα της μεσαίας γραμμής, τον Γουνδουλάκη σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Μπάρκογλου στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του, ο Τόμας Φον Χέεσεν παρέταξε τη Νιρεμβέργη με τους Στέφαν, Γκονσάλβες, Βολφ, Χαριστέα, Μίνταλ, Γιουντ, Ένγκελχαρτ, Πινόλα, Βίτεκ, Μνάρι και Μπρέσκα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Κλέβερ, Γκιγκάξ, Άικλερ, Καμερμάιερ, Μπίλερ, Κλούγκε, Αμπαρντονάντο, Ράινχαρτ, Πάκενμπουργκ.

Καλύτερος ο Πανιώνιος

Στην επανάληψη, οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάστηκαν σαφέστατα βελτιωμένοι με τον Λίνεν να φρεσκάρει κατά τα πέντε ενδέκατα την ενδεκάδα. Ο Ανδριόλας πήρε τη θέση του Μέιλι, ο Φακίνος του Τζαβέλλα, ο Σιόβας του Βάγκνερ, ο Κόντι του Μπάρκογλου και ο Σκούφαλης του Καπετάνου. Ωστόσο, δεν υπήρξε αλλαγή στο σύστημα, με μοναδική διαφοροποίηση τη χρησιμοποίηση του Ντελούρα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, με τον Σκούφαλη να περνάει δεξιά.Σημειωτέον ότι ο τεχνικός του Πανιωνίου χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Στο 58’ ο Σιαλμάς αντικατέστησε τον Ντελούρα και ο Γκιτζάλης τον Ντρσεκ, στο 70’ ο Αναστασόπουλος πήρε τη θέση του Μάκου και ο Σανταμούρης του Χετεμάι, ενώ στο 86’ ο Φουντουκίδης πέρασε αντί του Γουνδουλάκη.Οι «κυανέρυθροι» κυριάρχησαν, πέτυχαν ένα γκολ στο 85’ με ανάποδο ψαλίδι του Σιαλμά, έπειτα από φάουλ του Γουνδουλάκη, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 61’, όταν ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια σε τετ α τετ με τον Σιαλμά και στο 86’ με τον Σιαλμά να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, ύστερα από παράλληλη σέντρα του Κόντι. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί απείλησαν στο 68’, όταν ένα σουτ του Ένγκελχαρτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 88’, όταν ο Μπρέσκα σημάδεψε το δοκάρι σε σουτ έξω από την περιοχή.

Εγκάρδιες συνομιλίες, συνοδευόμενες από αγκαλιές και φιλιά, είχε ο Μάριο Μπρέσκα με τους παλιούς του φίλους από τον Πανιώνιο, αποδεικνύοντας ότι η εκτίμηση παραμένει αμοιβαία, έστω και αν έχει φύγει εδώ και δύο χρόνια από την ομάδα.

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, οι παίκτες του Πανιωνίου παρατάχθηκαν, φορώντας τις λευκές φανέλες της ομάδας.

Στην πρωινή προπόνηση, Λουρένσο, Τζιμπούρ, Ντ’ Ακόλ, Μπερτέ και Λάνγκαμπ ακολούθησαν και ατομικό (με τρέξιμο), πριν από το κυρίως πρόγραμμα που περιελάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και «μίνι διπλό» με έμφαση στις στημένες φάσεις. Ο Τζιμπούρ δεν πήρε μέρος στην προπόνηση, λόγω στομαχικών διαταραχών, ενώ ο Ντ’ Ακόλ αποχώρησε λίγο πριν από το τέλος με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, χωρίς ωστόσο η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Δηλώσεις Εβαλντ Λίνεν

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε ο Πανιώνιος στο φιλικό με τη Νιρεμβέργη εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» δήλωσε: «Όσοι έπαιξαν, έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ειδικά οι νεαροί που χρησιμοποιήθηκαν, δούλεψαν καλά. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, αφού και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει, αλλά και να χάσουν. Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η Νιρεμβέργη που έκανε τις ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ανεβήκαμεκαι δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις για γκολ».
Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Χετεμάι, είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού η Νιρεμβέργη σε μια εβδομάδα ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι προέρχονται από μια περίοδο σκληρής προετοιμασίας που επηρέασε τις προσπάθειές τους. Προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας, αφού παίξαμε καλό ποδόσφαρο και θα μπορούσαμε να είχαμε και να πάρουμε τη νίκη».
Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε στον Πανιώνιο ο Γιάννης Μασμανίδης. «Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι διαθέτει ένα σύνολο που μπορεί να διακριθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα», είπε ο 25χρονος αριστερός χαφ της Νιρεμβέργης και πρόσθεσε: «Και οι δύο ομάδες έδειξαν τα συμπτώματα της σκληρής προετοιμασίας που έχουν κάνει, αλλά πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν». Όταν, τέλος, ρωτήθηκε, αν εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στα πάτρια εδάφη, απάντησε: «Πάντα είναι στη σκέψη μου να γυρίσω στην Ελλάδα».

Πηγή: www.daynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: