ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Κρίμα και άδικο...

Εξι λεπτά χώριζαν τον Πανιώνιο από μια μεγάλη, εκτός έδρας νίκη. Οι «κυανέρυθροι» για 84 λεπτά με το καταπληκτικό γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη στο Χέλσινμποργκ. Ομως μια στιγμή αδράνειας της αμυντικής γραμμής τους επέτρεψε στον χαρισματικό σκόρερ Χένρικ Λάρσον να ισοφαρίσει και έτσι οι νεοσμυρνιώτες να μείνουν με την «γλυκόπικρη» γεύση της ισοπαλίας. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες ο πανιώνιος θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα με το τρίποντο. Οταν όμως απέναντί σου έχεις έναν στράικερ της αξίας του Λάρσον (τον οποίο δεν επιτρέπεται να αφήνεις ούτε δευτερόλεπτο αμαρκάριστο...) μπορεί να «πληρώσεις» το παραμικρό λάθος, όπως έγινε στο 84ο λεπτό του αγώνα.
Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε καλά «διαβασμένος» και «έκλεισε» από το πρώτο λεπτό τα ατού των Σουηδών, Λάρσον και Ομοτογιόσι. Ετσι οι «βαθιές» μπαλιές του Νταλ ήταν εύκολη λεία για τους Μπερτέ και Μαϊστόροβιτς (ο Κροάτης πήρε τη θέση του ντεφορμέ Πλετς). Μάλιστα οι «κυανέρυθροι» με αντεπιθέσεις (σε μια απ’ αυτές σκόραρε ο Γουνδουλάκης...) κυνήγησαν το γκολ. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και η εξαιρετική εμφάνιση του Ντάριο Κρέσιτς. Ο 22άχρονος Κροάτης γκολκίπερ ήταν αλάνθαστος και μάλιστα στο 76ο λεπτό έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν έδιωξε σουτ του Μακοντέλε ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντί του. Ομως η κούραση των τελευταίων λεπτών «πρόδωσε» τους «κυανέρυθρους».

Πανιώνιος: Κρέσιτς, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Μπερτέ, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου, Κουμορτζί, Μάκος (88’ Σκούφαλης), Γουνδουλάκης, Τζιμπούρ (72’ Κόντης), Καπετάνος (85’ Πλετς).


Λίνεν: «Δίκαιο αποτέλεσμα»

Ο Εβαλντ Λίνεν εμφανίστηκε ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα και δήλώσε: «Εγινε ένα καλό παιχνίδι, όπου είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη. Ομως και οι αντίπαλοι μας έπαιξαν καλά. Ηταν θετικό που σκοράραμε, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ για να κλειδώσουμε τη νίκη. Η Χέλσινμποργκ άξιζε την ισοπαλία καθώς μας πίεσε πολύ στο Β’ ημίχρονο».
Ο Στιούρτ Μπαξτερ ανέφερε: «Ηταν ένα ενδιαφέρων ματς. Ηξερα ότι ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί μ’ αυτό τον τρόπο. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί κάναμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».
Ο Φανούρης Γουνδουλάκης τόνισε: «Είναι καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε,αλλά και να χάσουμε. Πλέον έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε». Ο Χένρικ Λάρσον για το γκολ του Γουνδουλάκη είπε: «( στις 10 φορές η μπάλα πάει άουτ. Ομως το έβαλε και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ηταν ένα πολύ ωραίο γκολ». Ο σκόρερ του Πανιωνίου ευχαρίστησε τον Σουηδό άσο για τα καλά του λόγια.


Νίκη της Μπορντώ

Επικεφαλής στο 8ο όμιλο τέθηκε η Μπορντώ που νίκησε τη Γαλατά Σαράι στο «Σαμπάν Ντελμάς» με 2-1. Αν και οι Τούρκοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Νοντά στο 22ο ελπτό με εύστοχο κτύπημα πέναλτι, κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκεάις στο Β’ ημίχρονο να πάρουν τη νίκη. Στο 53ο ο Αργεντίνος Καβενάγκι ισοφάρισε για τους Γάλλους, για να έρθει ο Σάμακ στο 64 να κάνει το 2-1 και να δώσει τους τρεις, πολύτιμους, βαθμούς στην ομάδα του Λοράν Μπλαν. Ο Πολωνός διαιτητής Μάλεκ «κιτρίνισε» τους: Ντιαρά και Χασάν Σας.
Μπορντώ: Ραμέ, Μαράνζ, Τρεμουλίνας (75’ Βεντέλ), Ντιαβαρά, Σαλμέ, Ζεμαλί (28’΄Πλανούς), Φερνάντο (61’ Ντιαρά), Μικού, Ντουκάς, Καβενάγκι, Σάμακ.
Γαλατά Σαράι: Ουσάκ, Σονγκ, Τσετίν, Οσμπέκ (72’ Τοπάλ), Γιαμάν, Λίντεροθ (86’ Τσαλίκ), Ουκάρ (78’ Καρούσκα), Τουράν, Χασάν Σας, Νοντά, Ουμίτ Καράν
Δεν πειράζει θα νικήσουμε την Γαλατά στη Νέα Σμύρνη και από την 3η αγωνιστική θα έχουμε πάρει τη πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: