ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Πριν από δύο μήνες ο Πανιώνιος έφυγε νικητής από το γήπεδο "Καραϊσκάκη" στο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά απέναντι του πλέον θα βρει ένα διαφορετικό αντίπαλο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπως τόνισε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" ανέφερε ότι οι "ερυθρόλευκοι" με την προσθήκη των Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα και Γκαλέτι σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι του καλοκαιριού, είναι σαφώς πιο ενισχυμένοι, ενώ μιλώντας για τη δική του ομάδα εκτίμησε ότι η διακοπή την βοήθησε προκειμένου να γεμίσουν τις μπαταρίες τους οι παίκτες του. Παράλληλα όμως ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για την στάση της ομοσπονδίας της Γκάνας που έχει ως αποτέλεσμα, ο Κουμορτζί να επιστρέφει μόλις την Παρασκευή στην Αθήνα.

"Είναι χειρότερο για εμάς"

Αρχικά ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για το γεγονός πως τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Ολυμπιακός είχαν διεθνείς παίκτες που αγωνίστηκαν στο διάστημα της διακοπής και υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό είναι χειρότερο για την ομάδα του. "Είχαμε πολλούς διεθνείς που αγωνίστηκαν όπως ο Μανιάτης, ο Μάκος, ο Κουμορτζί και ο Νικολάου. Ο Ολυμπιακός αντίθετα είχε τον Νικοπολίδη, τον Τοροσίδη και τον Άντζα ενώ ο Πατσατζόγλου αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα μπορεί να αντικαταστησει τον Τοροσίδη και έτσι ίσως μόνο ο Άντζας εκτός από τον Νικοπολίδη θα αγωνιστούν. Είναι χειρότερο για εμάς γιατί θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερους παίκτες".

Δυσαρέσκεια με Γκάνα για Κουμορτζί

Ο Έβαλντ Λίνεν όμως εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την καθυστερημένη επιστροφή του Κουμορτζί και ήταν επικριτικός για τη στάση της ομοσπονδίας της Γκάνας, κάνοντας λόγο ακόμη και για προσπάθεια να επιληφθεί η ΦΙΦΑ για το θέμα. "Έρχεται το μεσημέρι στην Αθήνα. Είμαι δυσαρεστημένος με την ομοσπονδία της Γκάνας και όχι τον παίκτη. Αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και μου είχε πει ότι θα γύριζε την Τετάρτη. Αυτό είναι άσχημο γιατί η ομοσπονδία του έβγαλε εισιτήρια για το Κάιρο όπου δεν είχε βίζα με αποτέλεσμα να μείνει εκεί. Είναι άσχημη συμπεριφορά και στο μέλλον θα είμαστε σε επικοινωνία τόσο με την ομοσπονδία της Γκάνας όσο και την ΦΙΦΑ".

"Θα αγωνιστεί"

Παρόλα αυτά ο προπονητής του Πανιωνίου έδειξε διαθετειμένος να χρησιμοποιήσει τον Γκανέζο αφού πρώτα συζητήσει μαζί του. "Φυσικά θα προσπαθήσουμε να αγωνιστεί. Άλλωστε έχει δύο κάρτες ενόψει του αγώνα με την Χέλσινγκμποργκ.Θα μιλήσω όμως πρώτα μαζί του". Στο σημείο αυτό μάλιστα επιστράτευσε το χιούμορ του αναφέροντας:"Αν δεν πήρε πέντε κιλά στο Κάιρο, θα παίξει".

"Δύσκολες οι συγκρίσεις για Ολυμπιακό"

Οταν ρωτήθηκε εξάλλου για το αν μπορεί να κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στον φετινό και τον περυσινό Ολυμπιακό, ο τεχνικός του Πανιωνίου, είπε:"Παίξαμε πολλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό αν συμπεριλάβουμε και τα φιλικά. Σε σχέση με το τελευταίο φιλικό του καλοκαιριού είναι διαφορετικός καθώς δεν έπαιζαν τότε ο Κοβάσεβιτς που είναι πολύ έμπειρος παίκτης και φάνηκε και στο παιχνίδι της Βρέμης, ο Γκαλέτι και ο Λούα Λούα.
Έχουν δυνατούς παίκτες. Με την Καλαμαριά νίκησαν με 1-0 αλλά είχαν 30 ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να είναι 10-0. Όμως και πέρυσι είχαν τους Καστίγιο και Ριβάλντο. Είναι δύσκολο να συγκρίνω τις δύο ομάδες". Μάλιστα αστειευόμενος, πρόσθεσε:"Παίξαμε πολλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν το πλάνο για να μας συνηθίσουν και κάποια στιγμή να μείνουμε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ακόμη δουλεύουμε γι΄αυτό".

"Καλύτερα μετά τη διακοπή"

Τέλος ο Έβαλντ Λίνεν θεώρησε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος έκανε καλό στην ομάδα του καθώς της εδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. "Μάλλον μας βοήθησε η διακοπή. Δώσαμε σε κάποιους παίκτες όπως ο Μάκος και Μανιάτης δύο μέρες άδεια για να ξεκουραστούν", ανέφερε πιο χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: