ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Συνέντευξη Μαρσέλο Πλετς

Όταν μιλάει ο αρχηγός οι άλλοι σωπαίνουν. Όταν ο αρχηγός λέει ότι παρά την εξαιρετικές εμφανίσεις του Πανιωνίου, η ομάδα μπορεί ακόμα καλύτερα η… Πανιώνια οικογένεια πανηγυρίζει! Ο Μαρσέλο Πλετς άνοιξε την καρδιά του στο «Sportime» και τόνισε πως ο ιστορικός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης!

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι ο Πανιώνιος παίζει αυτήν τη στιγμή το καλύτερο ποδόσφαιρο. Συμφωνείς;

» Κι εγώ πιστεύω ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο γιατί το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε. Όλοι μας, πάντως, αισθανόμαστε ότι η ομάδα μπορεί να παίξει καλά και είναι στο σωστό δρόμο, αλλά όχι και ότι όλα είναι υπέροχα. Πρέπει να περιμένουμε γιατί είναι νωρίς και μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα.

Τι άλλαξε από πέρυσι στην ομάδα;

» Το σημαντικό είναι ότι δεν έγιναν πολλές αλλαγές, παρά μόνο σε μία δύο θέσεις και πιστεύω ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος προς την επιτυχία Να διατηρηθεί, δηλαδή, ο κορμός και να γίνουν κάποιες μικρές βελτιώσεις. Διαφορετικά θα υπάρχουν προβλήματα και θα χρειάζεται μεγάλος χρόνος προσαρμογής.

Πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Πανιώνιος;

» Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα αλλά είναι πολύ νωρίς να κάνουμε οποιεσδήποτε σκέψεις. Δουλεύουμε όμως με στόχο να κρατήσουμε την ίδια θέση με το περσινό πρωτάθλημα

Στη Γερμανία ο Κουμορτζί είχε πει ότι ο Πανιώνιος έχει την ποιότητα να διεκδικήσει ακόμη και μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συμφωνείς;

» Όχι. Έχω ζήσει μία χρονιά εδώ και μπορώ να πω ότι αρκετά πράγματα στο πρωτάθλημα δεν είναι αρκετά επαγγελματικά. Ξέρουμε ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν πολύ συχνά την εύνοια των διαιτητών. Εμείς απλώς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε. Η αφετηρία είναι η περσινή θέση κι από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει θα είναι καλοδεχούμενο.

Πέρυσι, ο Πανιώνιος πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Κέρκυρα με δικό σου γκολ. Φέτος συμβαίνει περίπου το ίδιο. Γούρι;

» Δεν ξέρω αν θα πάει γούρι, αλλά πάντα αισθάνεσαι πολύ καλά όταν η ομάδα προηγείται εκτός έδρας με δικό σου γκολ. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που προσέφερα κι εγώ στη νίκη. Ελπίζω να εξελιχθούν τα πράγματα όπως και πέρυσι, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί μπροστά μας έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Έπειτα από αυτά, ίσως και να μπορούμε να πούμε περισσότερα για το πού μπορούμε να φτάσουμε. Αν μπορούμε να πάμε παραπάνω ή όχι.

Ποιο είναι το μυστικό του Πανιωνίου;

» Ζούμε μαζί από πέρυσι και νομίζω ότι οι παίκτες έχουν έρθει πολύ περισσότερο κοντά ο ένας στον άλλο. Φάνηκε και στη Θεσσαλονίκη ότι παλεύουμε ο ένας για τον άλλο και όταν κάποιος κάνει λάθος κανείς δεν αρχίζει τα παράπονα, αλλά όλοι μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο δρόμος που φέρνει τον Πανιώνιο στις επιτυχίες. Όλοι μας στην ομάδα αισθανόμαστε σαν μια οικογένεια.

Φέτος ο Πανιώνιος βρίσκεται μέσα σε τρεις στόχους. Μπορεί να κυνηγήσει σε όλους τη διάκριση;

» Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί κάθε εβδομάδα θα έχουμε τρία παιχνίδια και θα υπάρξει στιγμή που η ομάδα θα το "αισθανθεί". Γι' αυτό και οι παίκτες που είναι πίσω από εμάς πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση. να παίξουν σημαντικό ρόλο. Ο καθένας πρέπει να το σκεφτεί και να είναι έτοιμος γιατί χρειαζόμαστε τους πάντες.

Υπάρχει, δηλαδή, το απαιτούμενο βάθος στην ομάδα;

» Πιστεύω ότι με πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τι σου αρέσει περισσότερο στην Ελλάδα;

» Ο καιρός και ο... γλυκός φραπέ με γάλα. Περισσότερο όμως μου αρέσει να δουλεύω σε τέτοια ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για κάθε επαγγελματία. Και φυσικά, όλοι είμαστε χαρούμενοι για τους οπαδούς μας που μας ακολουθούν παντού, μας δίνουν χαρά και αυτοπεποίθηση και ελπίζω να έρχονται συνέχεια περισσότεροι

Τι θα σε έκανε να μείνεις στην Ελλάδα και τι να φύγεις;

» Θα ήθελα να μείνω όσο περισσότερο μπορώ, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ λόγω της οικογένειας μου. Του χρόνου η κόρη μου πρέπει να ξεκινήσει σχολείο και πιστεύω ότι το καλύτερο για εκείνη είναι να το ξεκινήσει στη Βραζιλία

Δηλαδή είναι η τελευταία σου χρονιά στον Πανιώνιο;

» Η οικογένεια μου θέλει να γυρίσουμε πίσω και θα δω τι θα γίνει, αφού τελειώσει η χρονιά. Του χρόνου η κόρη μου πρέπει να αρχίσει σχολείο και πιστεύω όχι ίο καλύτερο για εκείνη θα είναι να το ξεκινήσει στη Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: