ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Γκέκος: "Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα"

«Είμαστε μία νέα ομάδα με 11 καινούργιους παίκτες και σίγουρα το μοντάρισμα είναι δύσκολο. Όμως διαθέτουμε το ταλέντο και τον ενθουσιασμό για να πρωταγωνιστήσουμε», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του προπονητή του Πανιώνιου Μηνά Γκέκου στην κοινή συνέντευξη Τύπου των 14 προπονητών των ομάδων της Α1 που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα.

Ο «ρούκι» προπονητής των κυανέρυθρων μιλώντας στο πάνελ των προπονητών των ομάδων της Α1 επισήμανε πως «ο Πανιώνιος είναι η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία» και πως «θα χρειαστεί υπομονή και λίγος χρόνος για να μονταριστεί πλήρως», προσθέτοντας πως «το πάντρεμα νέων παικτών και έμπειρους θα φέρει θετικά αποτελέσματα».

Ακολούθως, ο προπονητής της ομάδας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όσον αφορά στον Πανιώνιο, τους στόχους, το υλικό της ομάδας αλλά και τους φιλάθλους της.

«Είχα πει πριν μερικές εβδομάδες πως στην έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε κοντά στο 100% της ετοιμότητάς μας. Πιστεύω ότι πλησιάζουμε σε αυτό το 100%. Μην ξεχνάτε ότι ο Πανιώνιος έχει 11 νέους παίκτες, παίκτες μάλιστα από διαφορετικές μπασκετικές σχολές και με διαφορετικές φιλοσοφίες όπως την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Σερβία. Σίγουρα απαιτείται λίγο περισσότερος χρόνος για το μοντάρισμα της ομάδας όμως σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η παρουσία έμπειρων παικτών όπως ο Γιαννούλης, ο Καλαμπόκης και ο Ζορόσκι που γνωρίζουν καλά την Α1», δήλωσε ο Μηνάς Γκέκος ερωτηθείς για το βαθμό ετοιμότητας του Πανιώνιου προσθέτοντας: «Οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας είναι άπειροι, όμως έχουν το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και το κίνητρο να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που πρέπει. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν αμφιβάλω για κάποιον παίκτη μου».

Οσον αφορά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας, ο Μηνάς Γκέκος τόνισε: «Στα φιλικά κάναμε πάρα πολλές δοκιμές. Ποτέ δεν κάναμε ή δοκιμάσαμε το ίδιο πράγμα δύο φορές. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα άφησα ελεύθερους τους παίκτες μου για να δω τις αντιδράσεις τους στις δυσκολίες των αγώνων. Τώρα πια μπορώ να πω ότι θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι στους στόχους και στο αγωνιστικό μας προφίλ αλλά και πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Για το επίπεδο της Α1 και τις διαφορές δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν κινούνται στην ίδια ταχύτητα με ομάδες όπως για παράδειγμα η Λάρισα, ή η Πάτρα, χωρίς να θέλω να θίξω τις ομάδες αυτές, απλά αναφέρω ως παράδειγμα. Πέρα από αυτές τις δύο ομάδες, τις υπόλοιπες τις χωρίζουν πολύ μικρές διαφορές. Αυτό που έχω διαπιστώσει έως τώρα είναι ότι όλες οι ομάδες έχουν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο τους σε σχέση με πέρυσι».

Για τους στόχους του Πανιώνιου, δήλωσε: «Είμαστε η πιο νεανική ομάδα της Α1 με μέσο όρο ηλικίας 23,1 χρόνια. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε πιεστικά σε άμυνα και επίθεση, να έχουμε φρεσκάδα και διάρκεια. Διαθέτουμε σαφώς πιο γεμάτη ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Στόχος του Πανιωνίου είναι να χτίσει μία ομάδα σε βάθος χρόνου γι’αυτό και 7-8 παίκτες της ομάδας έχουν διετή ή και τριετή συμβόλαια. Μπορούμε να παραμείνουμε ψηλά, να διεκδικήσουμε δηλαδή τα κεκτημένα της 4ης θέσης και αν μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε το παραπάνω βήμα».

Αναφορικά στην παρουσία των φιλάθλων της ομάδας στο γήπεδο, ο προπονητής του Πανιώνιου δήλωσε: «Κανείς, είτε είναι αθλητής είτε προπονητής δεν θέλει να παίζει σε άδειο γήπεδο. Θέλουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της ομάδας, ειδικά φέτος που είμαστε μία νεανική ομάδα».

Γιαννούλης: «Απαραίτητος ο κόσμος»

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά στους φιλάθλους της ομάδας απάντησε και ο αρχηγός του Πανιώνιου Γιάννης Γιαννούλης που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ. «Ακούω τους φίλους του Πανιωνίου να διαμαρτύρονται για το ότι η ομάδα δεν παίζει στο κλειστό της Αρτάκης. Η απάντηση είναι απλή. Το γήπεδο αυτό είναι πλήρως ακατάλληλο. Δεν μπορούν να γίνουν αγώνες Α1 και ευρωπαϊκά ματς σε ένα τέτοιο γήπεδο. Ολοι θέλουμε ο Πανιώνιος να φτιάξει δικό του γήπεδο στη Νέα Σμύρνη και κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον, μέχρι όμως να γίνει αυτό θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Η παρουσία του είναι απαραίτητη στα ματς της ομάδας που διεξάγονται πλέον στο ομορφότερο και πιο μπασκετικό γήπεδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: