ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Ο Πανιώνιος δίνει ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή με αντίπαλο την Κέρκυρα και η νίκη είναι μονόδρομος για τους Νεοσμυρνιώτες, προκειμένου να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Έβαλντ Λίνεν εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στον Ράφικ Τζιμπούρ, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να αισθάνεται πίεση για να σκοράρει, μετά και το χαμένο πέναλτι στο παιχνίδι με την Λάρισα. Παράλληλα όμως παρότι ο Ντάριο Φερνάντες προπονείται πλέον κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα το τελευταίο διήμερο, ο Γερμανός προπονητής απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην αποστολή.

"Όλοι οι αγώνες είναι κρίσιμοι"

Ο προσεχής αγώνας με την Κέρκυρα έχει για πολλούς τον χαρακτήρα του τελικού, αλλά ο Έβαλντ Λίνεν κατά την προσφιλή τακτική του, χαρακτήρισε όλα τα παιχνίδια το ίδιο κρίσιμα."Όλοι οι αγώνες είναι κρίσιμοι, όχι μόνο αυτός απέναντι στην Κέρκυρα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, γι΄αυτή την αναμέτρηση και να είμαστε 100% έτοιμοι ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Πιστεύω στην δύναμη αυτής της ομάδας", ανέφερε πιο χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά στον αντίπαλο, ο Έβαλντ Λίνεν χαρακτήρισε την Κέρκυρα ως μία καλή ομάδα που έχει δείξει ότι μάχεται σε κάθε παιχνίδι της. "Η Κέρκυρα είναι μία καλή ομάδα που έχει παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση. Έχει δείξει ότι παλεύει όλους τους αγώνες και παίζει καλό ποδόσφαιρο". Μάλιστα ξεχώρισε τους Γκουστάβο, Καραδήμο,Φλαβίνιο, Γκουέλα, Ντ΄Ακόλ και Σκούφαλη από το έμψυχο δυναμικό των νεοφώτιστων.
Για το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα εξάλλου ο Γερμανός στάθηκε στην επιστροφή του Λουίς Λουρένσο ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονείται πλέον κανονικά αλλά δεν θέλησε να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του, επισημαίνοντας:"Αν ο Λουρένσο προπονηθεί κανονικά ξανά θα επιστρέψει στην ομάδα αλλά θέλω να δω και την προπόνηση και μετά θα αποφασίσω. Χρειαζόμαστε τους έντεκα καλύτερους".

"Δεν είναι έτοιμος ο Φερνάντες"

Αναφορικά με τον Ντάριο Φερνάντες που προπονείται πλέον κανονικά, έχοντας ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Έβαλντ Λίνεν εξέφρασε την ικανοποίηση του αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής, λέγοντας:"Μετά από μία μεγάλη περίοδο απουσίας, χρειάζεται να προπονηθεί περισσότερο με την ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας.Έχει προπονηθεί δύο φορές με την υπόλοιπη ομάδα αλλά δεν μπορώ να τον υπολογίζω με δύο μόνο προπονήσεις".

"Πιέζεται για να σκοράρει ο Τζιμπούρ"

Ο προπονητής του Πανιωνίου, ρωτήθηκε και για τον Ράφικ Τζιμπούρ και το αν αισθάνεται πλέον πίεση για να σκοράρει, με αφορμή και το χαμένο πέναλτι στο παιχνίδι με την Λάρισα και απάντησε:"Για μένα δεν είναι σημαντικό αν ένας παίκτης σαν τον Τζιμπούρ σκοράρει, όσο αν κερδίζει η ομάδα και αποδίδει καλά. Για τον Ράφικ είναι ίσως πιο σημαντικό να σκοράρει. Αν βάζεις τέτοια πίεση δεν μπορείς να σκοράρεις. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα σκοράρεις κάθε Κυριακή, ειδικά μάλιστα μετά από μία περίοδο έξι μηνών όπου δεν αγωνιζόταν. Όπως είχα πει για τον Τσκιτισβίλι ότι ήταν δύσκολο να έχει σταθερή απόδοση μετά τον τραυματισμό του αλλά τώρα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Περιμένω από τον Τζιμπούρ να βοηθήσει την ομάδα και η ομάδα θα τον βοηθήσει στην συνέχεια. Αν το γκολ έρθει από ασίστ του θα είναι κέρδος", είπε αρχικά ενώ για το πέναλτι στην Λάρισα και το αν έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το ποιός θα αναλαμβάνει την εκτέλεση, τόνισε: "Ηταν ο Τσκιτισβίλι και ο Τζιμπούρ για την εκτέλεση αλλά αποφασίζεται στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι και πήγαινε για την εκτέλεσηθα έλεγα όχι. Ήταν όμως σε καλή κατάσταση για μένα. Είχε αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον παίκτη να εκτελέσει το πέναλτι. Την επόμενη φορά θα το κάνω. Ίσως την επόμενη σεζόν, την 14η αγωνιστική όταν θα έχουμε κερδίσει ξανά πέναλτι, γιατί μετά από 22 αγωνιστικές κερδίσαμε το πρώτο να το αξιοποιήσουμε".

Κακή απόδοση στην Λάρισα

Για το προηγούμενο παιχνίδι με την Λάρισα στο "Αλκαζάρ", ο Έβαλντ Λίνεν παραδέχτηκε ότι η απόδοση της ομάδας του δεν ήταν η ανάλογη με τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά υποστήριξε ότι οι αλλαγές που έγιναν ήταν οι σωστές και στον κατάλληλο χρόνο. "Δεν παίξαμε καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο τέλος πάντως είχαμε το πέναλτι, τις ευκαιρίες με τον Παύλου και τον Γκάσπαρ αλλά και μία ακόμη περίπτωση πέναλτι που πιστεύω ότι δεν καταλογίστηκε. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο", ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε για τις επιλογές του όπως και για το ότι στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του,ευθύνεται ο Μπρέσκα. "Ο Μπρέσκα παίζει όλο αυτό τον καιρό στο δεξί άκρο της άμυνας και τα πήγε καλά απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Ρίβας, ο Κοιλιάρας και ο Αλωνεύτης. Τέτοια λάθη γίνονται ακόμη και από τον Μανιάτη που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση. Το λάθος έγινε επειδή δεν πιέζαμε στο κέντρο, δεν έχει να κάνει με τον Μάριο. Το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία. Ο Γουνδουλάκης που μπήκε βοήθησε. Ο Μανιάτης τα πήγε καλά στην θέση του αμυντικού μέσου. Ο Μπρέσκα δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι αλλά ανέβηκε στα τελευταία 25λεπτά. Το να χρησιμοποιούσα τον Κοντέ ήταν κάτι που δεν πέρασε από το μυαλό μου. Μετά το παιχνίδι είναι πιο εύκολο να είμαστε έξυπνοι".

Πηγή: Βασίλης Κιντής, www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: